Hoe Janet Phan jonge vrouwen helpt slagen in technologie

Inhoudsopgave:

Hoe Janet Phan jonge vrouwen helpt slagen in technologie
Hoe Janet Phan jonge vrouwen helpt slagen in technologie
Anonim

Opgevoed worden door vluchtelingenouders bracht veel uitdagingen met zich mee, maar Janet Phan leunde op haar ervaringen en nu wil ze jonge vrouwelijke technologen helpen bloeien.

Image
Image

Phan is de oprichter en uitvoerend directeur van Thriving Elements. Deze non-profitorganisatie uit Seattle koppelt jonge vrouwen in behoeftige gemeenschappen aan STEM-mentoren. Thriving Elements is ontstaan uit Phan's ervaring met mentoren en hoe invloedrijk ze waren op haar carrièresucces.

"Als het erop aankomt, waren het mijn mentoren die me de kans gaven om de vaardigheden op te bouwen om technologieadvies te geven en deuren te openen voor andere mensen", vertelde Phan aan Lifewire in een video-interview.

Thriving Elements werd gelanceerd in maart 2016 en sindsdien heeft de non-profit vijf cohorten mentoren en mentees verwelkomd. Mentoren maken contact met mentees van de achtste tot en met de elfde klas die op zoek zijn naar een loopbaan in het STEM-veld.

De paren werken samen aan de ontwikkeling van vaardigheden, spreken in het openbaar, netwerkopbouw en loopbaanontwikkeling. Aan het einde van elk programma hoopt Phan dat mentees een beter beeld krijgen van waar ze professioneel naartoe willen.

Snelle feiten

  • Name: Janet Phan
  • Leeftijd: 35
  • Van: Seattle, Washington
  • Random Delight: Ze houdt erg van sporten, waaronder volleybal, snowboarden, surfen, gewichtheffen en wandelen over de weg.
  • Belangrijkste quote of motto waar ze naar leeft: "Iemand die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd."

Uitdagingen overwinnen en gefocust blijven

Hoewel Phan's non-profitorganisatie in de VS is opgericht, runt ze haar bedrijf vanuit Genève terwijl ze fulltime werkt voor PricewaterhouseCoopers (PwC) als technologieprogramma en als productleider in Europa. Phan groeide op in de omgeving van Seattle in Tukwila, waar veel vluchtelingen en immigranten wonen. Van jongs af aan wist Phan dat ze een carrière in de technologie zou uitstippelen. Daarvoor werkte ze bij The Boeing Company in verschillende IT-functies voordat ze bij PwC kwam.

"Het idee voor Thriving Elements begon toen ik voor PwC wereldwijd reisde en zoveel verschillende culturen kon ervaren", zei Phan. "Ik dacht eraan hoeveel geluk ik heb, want ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken, aangezien mijn ouders vluchtelingen uit Vietnam waren."

Phan zei dat opgroeien met ouders van vluchtelingen moeilijk was, en zelfs betalen voor de universiteit moeilijk was. Haar ouders wisten niet hoe het onderwijssysteem in de VS werkte, dus Phan moest de hulp van anderen inroepen.

De mentoren die ze op de middelbare school kreeg, hebben haar geholpen om te gedijen in de technische sector, dus ze hoopt dat ze kan helpen die connecties te maken voor andere jonge, ambitieuze vrouwelijke technologen.

Ik denk dat de impact subjectief is, en de impact die de mentoren en mentees uit het programma halen, is waardevoller dan het programma uitrollen naar 5.000 studenten tegelijk.

Vóór de pandemie bracht Phan mentoren en mentees persoonlijk met elkaar in contact en organiseerde ze jaarlijkse informatiesessies, maar met de overstap naar virtueel programmeren liep ze tegen een aantal uitdagingen aan. Thriving Elements is er niet in geslaagd haar driemaandelijkse leiderschaps- en teambuildingevenementen te organiseren, waar de mentoren en mentees elkaar ontmoeten en netwerken.

"We kwamen in een ritme waarin de mentees enthousiast waren om elkaar te ontmoeten en elkaar weer te zien," zei ze. "Het is een unieke ervaring voor hen, en daardoor hebben ze vriendschappen gesloten, en nu zijn we niet in staat om dat te doen."

Aangezien ze niet voor de studenten kan komen en eerdere cohortervaringen kan delen, zei Phan dat het moeilijk was om mentees ertoe te brengen zich aan te melden voor de programma's van Thriving Elements.

"Als er geen live-sessies worden gehouden, kunnen we niet zo'n goede impact hebben om studenten aan te moedigen zich aan te melden", zei ze. "We worden uiteindelijk verwaterd als we online programma's hosten."

Ondanks de uitdagingen heeft Phan haar missie niet opgegeven.

De strijd gaat door

Het is wervingsseizoen voor Phan bij Thriving Elements, en werken vanuit Genève, in een andere tijdzone, is een voordeel bij het balanceren van PwC en haar non-profitorganisatie. Na een typische werkdag voor PwC draait Phan overuren om Thriving Elements op Amerikaanse tijd te laten draaien en om contact te leggen met haar team van ongeveer 15 vrijwilligers.

Image
Image

Helaas heeft Phan geen financiering gekregen om stabielere werknemers te ondersteunen, maar ze kan putten uit haar ervaring met het leiden van gedistribueerde teams om haar non-profitorganisatie buitenshuis te runnen.

"We hebben geen werknemers omdat we niet genoeg geld hebben om iemand aan te nemen om mij te vervangen als uitvoerend directeur of om programmamanagers te ondersteunen," zei ze. "Het lastige van het werken met vrijwilligers is dat er vaak verloop is, afhankelijk van waar ze zich in hun loopbaan bevinden."

Phan zei dat hoewel ze grote initiatieven van bedrijven is tegengekomen, het een uitdaging was om subsidies binnen te halen en in het algemeen financiële steun te krijgen. Ze krijgt vaak te horen dat haar non-profitorganisatie te klein is.

"Ik zeg je weet wat, dat is precies waarom we hulp nodig hebben," vertelde Phan. "Ik denk dat de impact subjectief is, en de impact die de mentoren en mentees uit het programma halen is waardevoller dan het programma uitrollen naar 5.000 studenten tegelijk."

Het moeilijke van het werken met vrijwilligers is dat er vaak verloop is, afhankelijk van waar ze zich in hun carrière bevinden.

Phan ontdekte ook dat sommige beurzen van aanvragers vereisen dat ze ten minste $ 50.000 per jaar genereren, en ze zei dat ze niet van plan was om Thriving Elements op die manier te laten werken. Phan heeft een duidelijke visie en missie, en daarom is ze nog steeds in staat om sponsoring van bedrijven binnen te halen op welke manier dan ook.

Terwijl Phan financiële steun zoekt om Thriving Elements te runnen, concentreert ze zich op het uitbreiden van het bereik van de non-profitorganisatie naar andere plaatsen zoals Zuid-Afrika, Tanzania en India. Thriving Elements wil mentees blijven aantrekken en Phan hoopt ten minste 15 mentees aan mentoren te koppelen voor zijn aanstaande cohort. Ze zou dit werk beter kunnen doen met financiële steun, maar Phan zei dat ze door zal blijven vechten.

"Soms begrijp ik het niet. Wil je de kleine jongens niet helpen zodat we grote jongens kunnen worden? Het is voor mij de grootste worsteling geweest om hier doorheen te komen", zei ze.

Aanbevolen: