Waarom de Xbox Series S je tijd (en geld) waard is

Inhoudsopgave:

Waarom de Xbox Series S je tijd (en geld) waard is
Waarom de Xbox Series S je tijd (en geld) waard is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Xbox Series S is iets minder krachtig, maar nog steeds behoorlijk goed.
  • Het is een alleen-digitale aangelegenheid zonder schijfstation.
  • Xbox All-Access maakt het een zeer betaalbare manier om te upgraden.
Image
Image

Het idee van een budgetgameconsole klinkt onaangenaam. Misschien is het het gebruik van het woord budget of alleen maar het idee van een beperkte game-ervaring, maar ik vermoed dat dat de reden is waarom sommige mensen op hun hoede waren voor het nieuws over de Xbox Series S die in november naast de Xbox Series X wordt gelanceerd. In werkelijkheid zal de Xbox Series S een fantastische manier zijn om voor minder te genieten van gamen van de volgende generatie.

Scherp geprijsd op $ 299 en onderdeel van Xbox All-Access om het nog voordeliger te maken (daar komen we op), de Xbox Series S is misschien een kleinere en meer bescheiden versie van de Xbox Series X, maar het zou nog steeds velen moeten bekoren.

Hoe is de Xbox Series S budgetvriendelijker?

Microsoft heeft de nieuwste Xbox-console opgedeeld in twee modellen: de Xbox Series S en de Xbox Series X. Het deed dit eerder met de vorige Xbox One, die beschikbaar was in zowel Xbox One S- als X-smaken. Het verschil hier is dat beide consoles tegelijkertijd worden gelanceerd. Dat heeft een beetje ongerustheid gewekt. Terwijl de Xbox One X aanvoelt als de premium-versie van de Xbox One S, voelt het lanceren van de Xbox Series S tegelijkertijd alsof je de pauper-versie krijgt, toch? Dat snappen we, maar nee, dat ben je niet.

In plaats daarvan krijg je een veel stijlvollere versie van de Xbox Series omdat de Series S de kleinste Xbox ooit is. Superstrak ogend, je zult geen moeite hebben om hem in je woonkameropstelling te passen, zoals je zult doen met de overdreven omvangrijke Xbox Series X. De kleinere vorm heeft een prijs - de Xbox Series S is minder krachtig - maar het is een redelijk kleine prijs.

Image
Image

Om in de ingewikkelde details te komen: de Xbox Series S biedt een derde van het aantal teraflops (TFLOP) dat de Xbox Series X biedt met zijn grafische kaart. Om dat in perspectief te plaatsen, dat zijn iets minder TFLOP's dan de Xbox One X, maar bijna vier keer zoveel als de originele Xbox One. Het biedt ook minder RAM, wat zou kunnen betekenen dat de langverwachte Quick Resume-functie misschien iets minder efficiënt werkt, maar daar is nog geen bevestiging van.

Uiteindelijk is echter het ontbreken van een schijfstation de belangrijkste factor die de beslissing voor u kan maken. Yup, de Xbox Series S is een digitale aangelegenheid. Als je net als ik een hekel hebt aan het vaak wisselen van schijven, is dat geen probleem, maar als je graag oudere games op schijven speelt, kan dit een probleem zijn. Alleen jij kunt hier beslissen. Toch bespaart u $ 200 op de gebruikelijke optie.

Dus, waarom zou je een Xbox Series S willen?

Simpel gezegd, je kunt voor veel minder genieten van een console van de volgende generatie. Je kunt nog steeds de nieuwste Xbox-games spelen, genieten van de voordelen om naadloos tussen meerdere games te kunnen schakelen met Quick Resume, en dan is er nog Xbox Game Pass. De abonnementsservice betekent dat je niet hoeft te budgetteren voor het kopen van zoveel games als vorige generaties, omdat het werkt als Netflix en je een bijna eindeloze voorraad titels biedt om uit te kiezen, wat je eraan herinnert dat een digitale toekomst eigenlijk best geweldig is.

De Xbox Series S ziet er hoe dan ook beter uit dan de Xbox Series X, dus je krijgt ook het best uitziende systeem.

De Xbox Series S is nog goedkoper als je dat wilt

De Xbox Series S is redelijk geprijsd voor $ 299, maar dat is nog steeds een groot deel van de verandering. Gelukkig kun je lid worden van Xbox All-Access en krijg je de console, plus 24 maanden Xbox Game Pass Ultimate, allemaal voor $ 24,99 per maand.

Xbox Game Pass Ultimate kost normaal $ 14,99 per maand, dus voor een extra $ 10 per maand krijg je een geheel nieuwe gameconsole waar je nog vele jaren van kunt genieten. Het is een geweldige deal en een slimme manier om gamen toegankelijker te maken voor de meesten van ons die niet zomaar honderden dollars kunnen uitgeven aan een nieuw stukje technologie.

Het enige echte nadeel dat we kunnen zien, is dat het handig is om een schijfstation te hebben, vooral als je echt naar 4K Blu-rays wilt kijken, en als je er een weglaat, betekent dit dat je beperkt bent tot prijzen in de Microsoft Store.

Toch, als je op zoek bent naar een goedkope manier om te beginnen met gamen van de volgende generatie, of als je net begint met gamen, dan is de Xbox Series S zeker de juiste keuze.

Aanbevolen: