Hoe de nieuwe gaming-laptop van Razer laag streeft, levert nog steeds op

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe gaming-laptop van Razer laag streeft, levert nog steeds op
Hoe de nieuwe gaming-laptop van Razer laag streeft, levert nog steeds op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Razer's nieuwe Blade Ste alth 13 is nu beschikbaar.
  • De nieuwste vernieuwing van de Blade Ste alth bevat een kleine CPU-bump en een OLED-scherm.
  • Hoewel de upgrades niet verbluffend zijn, levert de laptop nog steeds fantastische rekenkracht in een klein pakket.
Image
Image

Ondanks wat sommigen beschouwen als minimale hardware-upgrades van Razer's Blade Ste alth 13 gaming-laptop, levert de nieuwe Razer Blade Ste alth 13 nog steeds een krachtige machine in Razer's kenmerkende ultrabook-formaat.

De Razer Blade Ste alth 13 begint met bijna $ 2.000 en is niet goedkoop, dus degenen die naar de nieuwste versie van de gaming-ultrabook kijken, zullen een paar belangrijke punten in overweging willen nemen. In vergelijking met de vorige revisie heeft de Razer Blade Ste alth 13 2020-editie slechts twee belangrijke wijzigingen, een iets snellere 11e generatie Intel i7-processor en een nieuw OLED-scherm.

De rest van de laptop blijft hetzelfde als de vorige generatie. Door deze kleine veranderingen kunnen sommige mogelijke kopers zich afvragen of het het extra geld waard is dat ze zullen uitgeven als ze ervoor kiezen om het op te halen. Ze zijn niet alleen.

Neon, een grafisch ontwerper met meer dan 5 jaar ervaring met het bouwen en testen van pc's voor zowel persoonlijke als zakelijke machines, schreef via e-mail: "De nieuwe 2020 Ste alth slaat de plank mis. Met wat werd aangeboden in 2019 en gezien de prijs punt voor zowel de 2019- als de 2020-modellen, ik kon persoonlijk de uitgaven voor die kleine upgrade in onderdelen en prestaties niet rechtvaardigen."

Acties Spreek luid

Hoewel Neon van mening is dat de nieuwste vernieuwing van de Razer Blade Ste alth 13 niet per se de extra vraagprijs waard is, v alt niet te ontkennen dat de hardware er op papier (en zelfs in actie) goed uitziet.

Tijdens een YouTube-videoreview sprak de populaire technologieliefhebber Matthew Moniz over de nieuwe Razer-ultrabook en prees hij de manier waarop deze omgaat met het compileren van code en zelfs het uitvoeren van applicaties. Moniz onderwierp de ultrabook aan een aantal typische computersnelheids- en vermogenstests, waaronder benchmarkruns via 3D Mark FireStrike en Cinebench R20, waarvan er vele het vergelijken met de vorige revisie van de laptop.

Moniz ging ook in op hoe de nieuwste Razer-ultrabook omgaat met zijn stroombelasting, en merkte op hoe conservatief Razer is geweest met het hardware-ontwerp van de laptop. Volgens Moniz zou het CPU-wattage vaak stijgen van 18W naar 28W, wat een kleine boost geeft tijdens wat intensievere tests.

De boost zou echter snel afnemen als de computer weer normaal zou worden. Ondanks de sprongen in wattage, zaten de CPU-temperaturen van de laptop meestal rond of onder de 60 graden Celsius. Pc-experts, waaronder Neon, raden een temperatuur van 50 tot 60 graden Celsius aan wanneer de CPU zwaar wordt belast.

Dynamiet wordt geleverd in kleine verpakkingen

Ondanks het gebrek aan upgrademogelijkheden of nieuwere hardware, gelooft Neon dat het krachtige maar kleine ontwerp de ultrabook zo fantastisch maakt. "Wat gaminglaptops en ultrabooks missen aan upgrademogelijkheden en beschikbare hardwarecomponenten," zei hij, "maken ze goed door extreme mobiliteit en gemakkelijke toegang."

De nieuwe Blade Ste alth 13 heeft misschien niet de krachtigste GPU die beschikbaar is, maar de kleinere vormfactor betekent een draagbaarder apparaat, wat perfect is voor gamers en makers die onderweg zijn.

Image
Image

De Razer Blade Ste alth 13 weegt slechts 3.11 pond en 0,60 x 8,27 x 11,99 inch, volgens de officiële specificaties van het apparaat. Binnen deze kleine vormfactor is het bedrijf erin geslaagd een 11e generatie Intel Core i7-1165G7 Quad-Core-processor, een GTX 1650 Ti Max-Q met 4 GB GDDR6 VRAM, 16 GB dual-channel Ram en een 512 GB SSD in te pakken.

De basiskloksnelheid van 2,8 GHz op de CPU kan worden opgevoerd tot 4,7 GHz met behulp van Intel's Turbo Boost-systeem, en de toevoeging van Thunderbolt 4-technologie en Wi-Fi 6 zijn leuke bonussen voor het systeem.

Hoewel de gaming-ultrabook nog steeds een krachtige ervaring zal bieden, kan Neon niet anders dan het gevoel hebben dat Razer meer had kunnen doen om het te verbeteren. "Ik had graag gezien dat Razer zijn consumenten een grotere sprong in grafische en grafische geheugenmogelijkheden zou bieden. Met minder dan een jaar tussen de twee modellen, had men echter gehoopt een grotere piek in GPU-mogelijkheden te zien, vooral met NVIDIA lanceert dit jaar hun nieuwe 3000-serie kaarten."

De hardware van de Razer Blade Ste alth 13 zal je niet verbazen, maar de nieuwste revisie van de ultrabook speelt wel in op zijn sterke punten. De kleinere vormfactor betekent minder upgradebaarheid, maar wat is inbegrepen, kan het meeste van wat je erop gooit aan, zonder ooit te veel gewicht aan je go-bag toe te voegen.

Aanbevolen: