Twitch's imperfecte soundtrack kan streaming veranderen

Inhoudsopgave:

Twitch's imperfecte soundtrack kan streaming veranderen
Twitch's imperfecte soundtrack kan streaming veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch onthult een nieuw streamingplatform, Soundtrack, dat de integratie van muziek in zijn livestreamingdiensten wil monopoliseren.
  • Streamers en muzikanten uiten hun ongenoegen over de nieuwe functie en blijven achter met meer vragen dan antwoorden over het nut ervan.
  • Toch is de poging van Twitch om invloed uit te oefenen om het landschap voor auteursrechten op streams te veranderen, volgens sommige streamers een welkome poging.
Image
Image

Soundtrack van Twitch is de naam, en auteursrechtvrije muziekstreaming is de game. Tenminste, in theorie.

De nieuwe functie, onthuld op 30 september, is een gratis te downloaden bèta met de bedoeling om een in-service streamingplatform te bieden voor Twitch-streamers om toegang te krijgen tot van rechten gewiste muziek. Sommige streamers en concurrenten doken op de pagina met veelgestelde vragen en vonden details over de tekortkomingen van de nieuwe functie. Wat het Twitch-team hoopte op een klaroengeschal van baanbrekende porties, lijkt meer een vluchtige plof te zijn.

"In het begin vierde bijna iedereen die ik ken dit, totdat ze dieper in gingen op de algemene voorwaarden", zei Twitch-streamer en muzikant Ceddy Ang. "Ze ontdekten dat het spelen van muziek via Soundtrack ons niet vrijstelt van [onderworpen aan auteursrechthandhaving] en dat is het moment waarop de meeste van mijn vrienden er 'meh' over gingen."

De wereld van digitaal auteursrecht

Ang was een van de vele streamers die geboeid was door de laatste nieuwe functie, maar de kleine lettertjes op de FAQ-pagina van de aankondiging wierpen een schijnwerper op enkele van de mislukkingen van de nieuwste bewegingen van Twitch.

"We hebben functionaliteit in Soundtrack ingebouwd die bedoeld is om de muziek en ander materiaal waarvoor je een licentie hebt voor gebruik in livestreams uit archieven van die streams te verwijderen", staat in de veelgestelde vragen van Twitch. "Wanneer correct gedownload en geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met onze Servicevoorwaarden, wordt muziek van Soundtrack niet vastgelegd in uw streamarchieven of Clips."

“In het begin vierde bijna iedereen die ik ken dit, totdat ze dieper in gingen op de algemene voorwaarden.”

Met andere woorden, het bedrijf slaagde er niet in om synchronisatierechten voor muziek in zijn Soundtrack-catalogus te verwerven, wat leidde tot VOD's (video-on-demand clips) die werden gearchiveerd na een livestream om te worden ontdaan van alle via Soundtrack gestreamde muziek voor juridische doeleinden. Soundtrack werkt naadloos voor live gestreamde inhoud, maar heeft meer dan een paar minpuntjes als het gaat om gearchiveerde en deelbare inhoud.

Image
Image

Streamers en online videomakers hebben dagelijks te maken met de asymmetrische handhaving van de esoterische auteursrechtwetgeving.

Concurrenten zoals Pretzel Rocks, op de markt gebracht als een stream-veilig muziekplatform voor live-streamers, hebben de nieuwe functie van de mediagigant genoemd als een mislukking om het veelbesproken muziekprobleem van de site aan te pakken. In een lange Medium-post schetst Nate Beck, CEO van Pretzel Rocks, hoe het bedrijf de nieuwe functie gebruikt via een reeks lacunes in de licentieverlening, waardoor het bedrijf effectief geld bespaart terwijl streamers en muzikanten op de vloer van de snijzaal blijven om de stukken op te rapen.

Een veranderende industriestandaard

Hoewel er nog problemen moeten worden opgelost, suggereren streamers zoals Ang nog steeds dat de integratie van Soundtrack een netto-positief is voor het groeiende platform dat zichzelf heeft gecementeerd als het gezicht van online livestreaming.

"Het zal een genot zijn om te zien dat mijn muziek wordt afgespeeld door andere streamers en hopelijk leren mensen meer van mijn werk kennen", zei And. "Als streamer kan ik mijn mede-artiestenvrienden ook helpen door hun muziek af te spelen als deze ook op Soundtrack staat. Als dit betekent dat ik me niet hoef te abonneren op andere diensten om roy altyvrije muziek af te spelen, waarom niet?"

Image
Image

Een dochteronderneming van de zakelijke gigant Amazon, Twitch's poging om alles een interne aangelegenheid te maken, zal waarschijnlijk positieve resultaten opleveren met de Midas-touch van Jeff Bezos aan het roer.

Tijdens de afsluiting, op het hoogtepunt van de nationale gevolgen van de coronaviruspandemie, ontdekte analysebedrijf StreamElements dat de livestreaminggigant in de loop van een maand bijzonder met 50 procent groeide en meer dan verdubbelde zijn gemiddelde jaar-op-jaar jaar kijktijd. Terwijl mensen zich tot sociale media wendden op zoek naar een tijdverdrijf in quarantaine, monopoliseerde Twitch de sector voor livestreaming verder.

Eerder dit jaar werden streamers overspoeld door een stortvloed aan DMCA-claims van clips die helemaal teruggaan tot 2017. Deze auteursrechtclaims kunnen zich vaak vertalen in stakingen tegen een maker. Volgens de algemene voorwaarden van Twitch is het three strikes en you're out; een maker die drie waarschuwingen op zijn account ontvangt, wordt permanent van het platform verbannen, wat een bedreiging vormt voor hun levensonderhoud en creatieve uitlaatklep.

"Vaak heb ik betrapt dat mijn YouTube-video's en -streams werden gedempt of waarschuwingen vanwege auteursrechtschendingen kregen. Ik denk dat de bestaande auteursrechtregels onzin zijn voor het moderne tijdperk waarin we meestal alleen muziek spelen omwille van onszelf genieten en het publiek opzwepen, "zei Ang.

De stap om snel een interne functie te creëren voor makers om risico's te beperken met het streamen van muziek, dat een groot deel van het platform is geworden, was logisch. Vanuit zakelijk oogpunt halen deze makers betalende abonnees en kijkers die gevoelig zijn voor advertenties naar het platform. Als de kanalen van makers voortdurend worden bedreigd door overambitieuze auteursrechtclaims, doet Twitch alleen maar pijn als platform.

Terwijl Soundtrack verre van perfect is, denken makers zoals Ang dat dit de beste keuze is.

Aanbevolen: