Als App Stores vechten, win jij misschien

Inhoudsopgave:

Als App Stores vechten, win jij misschien
Als App Stores vechten, win jij misschien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cydia zegt in een nieuwe rechtszaak dat de controle van Apple over de App Store een monopolie is.
  • Gebruikers zouden kunnen zien dat de app-prijzen dalen als de Cydia-rechtszaak en anderen zoals deze succesvol zijn.
  • Apple wordt ook onderzocht door Europese regelgevers over zijn App Store-praktijken.
Image
Image

Apple wordt aangeklaagd wegens beweringen dat de App Store een monopolie is en dat gebruikers een breder en goedkoper aanbod van software kunnen zien als het bedrijf verliest.

Cydia, een voorheen populaire app store voor de iPhone, heeft onlangs de aanklacht ingediend waarin wordt beweerd dat Apple de opkomst heeft gestopt door middel van concurrentiebeperkende middelen. Voordat Apple zijn eigen app store creëerde, bood Cydia een breed scala aan software voor gebruikers.

"Zonder Apple's concurrentieverstorende verwerving en instandhouding van een illegaal monopolie op de distributie van iOS-apps, zouden gebruikers vandaag de dag daadwerkelijk kunnen kiezen hoe en waar ze iOS-apps willen vinden en verkrijgen, en ontwikkelaars zouden in staat zijn om gebruik de iOS-app-distributeur van hun keuze, " beweert de rechtszaak.

Apple: Nee, we zijn geen monopolie

Apple-woordvoerder Fred Sainz vertelde The Washington Post dat het bedrijf geen monopolie is. De iPhone-maker handhaaft strikte controle over zijn App Store, en verplicht ontwikkelaars om een goedkeuringsproces te doorlopen en forse commissies in rekening te brengen.

"Apple heeft totale controle over wat er op de telefoon gebeurt. Stelt u zich eens voor dat u op uw Dell-computer alleen door Dell goedgekeurde software kunt gebruiken", Mark A. Herschberg, auteur van "The Career Toolkit, Essential Skills for Success That No One Leerde je, "zei in een e-mailinterview. "Als uw Microsoft-browser alleen naar door Microsoft goedgekeurde websites ging. Wat als je Sony TV je geen films zou laten afspelen die ze niet leuk vonden? Apple heeft monopolistische controle, zowel wat betreft het beperken van inhoud, en heeft geen druk op zijn 30% vergoeding die er ooit toe zou leiden dat het in het voordeel van de klant zou veranderen."

Apple wordt steeds meer onder de loep genomen vanwege zijn concurrentiepraktijken. Vorig jaar oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof dat een zaak waarbij iPhone-gebruikers een antitrustrechtszaak tegen Apple hadden aangespannen, kon doorgaan. De praktijk van Apple om 30% korting op de app-verkoop te nemen, verstikt de concurrentie, betoogden de gebruikers. Apple zei echter dat de rechtszaak moet worden afgewezen vanwege een precedent dat mensen een bedrijf niet kunnen aanklagen voor diensten die het indirect levert.

"Apple's lijntekening heeft niet veel zin, behalve als een manier om Apple uit deze en soortgelijke rechtszaken te halen", schreef rechter Brett Kavanaugh naar de mening van de meerderheid. "Indien aanvaard, zou de theorie van Apple een routekaart bieden voor monopolistische detailhandelaren om transacties met fabrikanten of leveranciers te structureren om antitrustclaims van consumenten te omzeilen en daarmee effectieve antitrusthandhaving te dwarsbomen."

Een epische rechtszaak

De maker van Fortnite worstelt ook met Apple in de rechtszaal. Epic Games heeft deze zomer een rechtszaak aangespannen tegen Apple nadat Fortnite uit de App Store was gehaald. Apple beweert dat de game is verwijderd omdat Epic consumenten in staat stelde direct met korting te betalen voor in-app-valuta, waardoor gebruikers het App Store-betalingssysteem en de 30% kosten die het vereist, konden overslaan.

Apple heeft totale controle over wat er op de telefoon gebeurt. Stelt u zich eens voor dat u op uw Dell computer alleen door Dell goedgekeurde software kunt gebruiken.

Bovendien staat Apple onder druk van Europese regelgevers. Afgelopen zomer opende de Europese Commissie een antitrustonderzoek om te beoordelen of Apple's regels voor ontwikkelaars over de distributie van apps via de App Store in strijd zijn met de EU-mededingingsregels. Het onderzoek betreft het verplichte gebruik van Apples eigen in-app-aankoopsysteem en beperkingen op het vermogen van ontwikkelaars om iPhone- en iPad-gebruikers te informeren over alternatieve aankoopmogelijkheden buiten apps.

"Mobiele applicaties hebben de manier waarop we toegang krijgen tot inhoud fundamenteel veranderd", zei Margrethe Vestager, executive vice president van de commissie, in een persbericht. "Apple bepa alt de regels voor de distributie van apps naar gebruikers van iPhones en iPads. Het lijkt erop dat Apple een 'poortwachter'-rol heeft gekregen als het gaat om de distributie van apps en content naar gebruikers van populaire Apple-apparaten."

Vorige maand kondigde Apple aan dat het zijn commissie op apps van kleinere ontwikkelaars zou verlagen tot 15%. In een persbericht zei Apple-CEO Tim Cook dat het doel van de verhuizing was om kleine bedrijven te helpen blijven creëren en bloeien.

"Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van onze wereldeconomie en het kloppende hart van innovatie en kansen in gemeenschappen over de hele wereld", aldus Cook. "We lanceren dit programma om eigenaren van kleine bedrijven te helpen het volgende hoofdstuk van creativiteit en welvaart in de App Store te schrijven en om het soort kwaliteitsapps te bouwen waar onze klanten dol op zijn."

Apple behoort tot de grote technologiebedrijven die recentelijk onder vuur zijn genomen vanwege zijn praktijken. Gebruikers kunnen er baat bij hebben als de App Store meer concurrentie krijgt, maar er is zeker een lange strijd voor de boeg.

Aanbevolen: