Hoe Facebook op Roku te krijgen met Screen Mirroring

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook op Roku te krijgen met Screen Mirroring
Hoe Facebook op Roku te krijgen met Screen Mirroring
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Facebook op Roku of je tv kunt krijgen door schermspiegeling te gebruiken, je smartphone of computer op je tv aan te sluiten via een bekabelde verbinding, de browser van je Smart TV te proberen en andere methoden.

Haal Facebook op Roku met Screen Mirroring

Eén ding dat u kunt doen, is spiegel Facebook vanaf uw mobiele telefoon of tablet te screenen. Hoewel dit niet strikt de Facebook-app voor Roku is, is het resultaat hetzelfde. U kunt door uw profiel bladeren of Facebook Live of Facebook Watch op uw televisie bekijken.

  1. Zorg ervoor dat je Roku-apparaat correct is aangesloten op je tv. Als je het niet zeker weet of Roku voor de eerste keer instelt, lees dan ons artikel over het instellen van je Roku.
  2. Zodra je Roku werkt, zorg er dan voor dat je je mobiele telefoon en Roku verbindt met hetzelfde wifi-netwerk. Zorg er dan voor dat je Roku op het startscherm staat.
  3. Gebruik de Roku-afstandsbediening, scrol omlaag en selecteer Instellingen onderaan het navigatiemenu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  4. Kies vervolgens Systeem.
  5. Selecteer Screen Mirroring en kies Prompt, Always allow of Nooit toestaan. In dit geval zal ofwel Prompt of Altijd toestaan werken.

    Als je van plan bent om mirror naar je Roku vaak te screenen, selecteer Always allow zodat je deze stappen niet elke keer hoeft te doorlopen als je mirror wilt screenen vanaf je apparaat naar je tv.

  6. Geef je Roku een paar minuten om naar je mobiele apparaat te zoeken. Zodra je het ziet in het Toegestane apparaten menu aan de rechterkant van het scherm, selecteer je het apparaat.
  7. Lanceer de Facebook-app op uw mobiele apparaat en deze zou op uw tv moeten worden weergegeven.

    Je zult Facebook nog steeds vanaf je telefoon moeten bedienen, maar je hebt in ieder geval het grotere scherm van je tv om live- of kijkinhoud te bekijken.

Andere manieren om Facebook op je tv te krijgen

Als je niet enthousiast bent over de beschikbare opties wanneer je je mobiele apparaat naar je Roku spiegelt, heb je een aantal andere opties om Facebook Live of Facebook Watch op je tv te krijgen.

  • Gebruik Facebook met een andere streamingdienst of ander apparaat. Bij sommige services kunt u de Facebook-app downloaden of Facebook Watch openen, zodat u deze op uw tv kunt zien. Je kunt verschillende gratis streamingdiensten en apparaten uitproberen om degene te vinden die bij je past.
  • Verbind je computer, smartphone of tablet met je tv via een bekabelde verbinding. Raadpleeg onze handleiding over het aansluiten van je telefoon op je tv of het aansluiten van je computer op je tv als je hulp nodig hebt bij het instellen.
  • Als je een smart-tv hebt, kun je ook proberen een browser op je smart-tv te openen om naar Facebook te gaan en je aan te melden via de browser. Je zou in staat moeten zijn om door je feed te bladeren, net zoals je zou doen met elk ander apparaat.

Wat is er met de Facebook-app voor Roku gebeurd?

Er was een tijd dat je een Facebook-app naar je Roku-apparaat kon downloaden om Facebook op een tv te bekijken. Die app is niet langer beschikbaar en er is niets voor in de plaats gekomen, dus het is technisch niet mogelijk om Facebook of Facebook Live op je Roku te krijgen.

Aanbevolen: