Gebruik van GPS-technologie met uw pc

Inhoudsopgave:

Gebruik van GPS-technologie met uw pc
Gebruik van GPS-technologie met uw pc
Anonim

De meeste smartphones zijn nu geschikt voor GPS, maar weinig pc's of laptops zijn dat. Het is relatief eenvoudig om GPS-technologie toe te voegen aan een pc met behulp van een GPS-ontvanger. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zijn er bepaalde dingen die je kunt doen met je computer en GPS die je digitale leven, en het leven in het algemeen, een beetje gemakkelijker zullen maken.

Image
Image

Gebruik uw pc om GPS-kaarten bij te werken

Houd uw kaarten en andere gegevens op uw GPS up-to-date. De meeste speciale GPS-apparaten worden geleverd met een USB-aansluiting. Hiermee kunt u indien nodig de nieuwste roadmap en andere gegevens downloaden. Bij veel fabrikanten kunt u aanvullende kaarten kopen, downloaden en installeren die verder gaan dan de basiskaarten die bij uw apparaat zijn geleverd.

Plot routes, analyseer gegevens en houd een logboek bij

Stel routes uit voordat u vertrekt en download en analyseer vervolgens reisgegevens wanneer u terugkeert. GPS-ontvangers kunnen worden geleverd met kaartsoftware waarmee u een route op uw pc kunt uitzetten voordat u vertrekt, en deze vervolgens naar uw GPS-apparaat kunt overbrengen. Dit is vooral handig voor dagtochten of backpacken wanneer het wordt gebruikt in combinatie met gedetailleerde aanvullende topografische kaarten.

Wanneer u terugkeert van een reis of training, kunt u uw reisgegevens overbrengen naar uw computerkaartsoftware om de gegevens te analyseren en in een grafiek te zetten. Opslag en analyse van trainingsgegevens en het maken van een digitaal, hightech trainingsdagboek is vooral handig voor atleten.

Gebruik uw laptop als GPS-apparaat

Gebruik je laptop zelf als GPS-navigator. Koop een laptopspecifieke GPS-ontvanger en koppel deze via USB of een draadloze Bluetooth-verbinding aan je laptop. GPS-apparaten en software voor laptops zijn betaalbaar en gebruiksvriendelijk.

Probeer GPS-verbeterde online diensten

Gebruik uw personal computer met GPS-verbeterde online diensten. Bij de meeste online digitale fotoservices kunt u GPS-locatiegegevens aan uw foto's toevoegen. Deze foto's zijn gekoppeld aan een kaart, waardoor op locatie gebaseerde fotogalerijen ontstaan.

Met een ander type online service kun je route- en andere gegevens, zoals hoogte of hartslag, van je GPS uploaden en in kaart brengen om te delen met vrienden, familie, coaches of internet. Sites zoals Garmin Connect helpen u bij het beheren en weergeven van route- en trainingsgegevens.

Aanbevolen: