Hoe systeemfout 5 te repareren is opgetreden op Windows 10, 8 en 7

Inhoudsopgave:

Hoe systeemfout 5 te repareren is opgetreden op Windows 10, 8 en 7
Hoe systeemfout 5 te repareren is opgetreden op Windows 10, 8 en 7
Anonim

Als je ooit hebt geprobeerd een opdracht uit te voeren op Windows waarbij je beheerdersrechten nodig had, ben je waarschijnlijk de systeemfout 5-waarschuwing tegengekomen. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je de opdracht echt moet uitvoeren. Gelukkig is het heel eenvoudig om het probleem met systeemfout 5 op Windows 10, 8 en 7. op te lossen

De onderstaande oplossingen om het bericht systeemfout 5 te omzeilen, werken op Windows 10, 8 en 7.

Oorzaken van het bericht 'Systeem 5-fout opgetreden'

De meeste mensen zijn verrast wanneer ze de foutmelding "Systeemfout 5 is opgetreden" zien bij het gebruik van de Windows-opdrachtprompt, omdat de meeste opdrachten geen beheerderstoegang vereisen. Als u echter ooit een van die beheerderscommando's probeert te gebruiken, zal dit probleem optreden.

Image
Image

Het is het equivalent van een "Toegang geweigerd"-fout. Als u een opdracht probeert te typen, zoals "net user", waarvoor verhoogde (beheerders)toegang vereist is, krijgt u het systeemfout 5-bericht te zien. Dit bericht kan zelfs verschijnen als u denkt dat u beheerdersrechten op de computer heeft.

Hoe systeemfout 5 op Windows te repareren

De eenvoudigste oplossing voor een System 5-fout is om de opdrachtprompt als beheerder uit te voeren. Zo doe je dat.

Deze oplossing gaat ervan uit dat je beheerderstoegang hebt op de computer. Als u dit niet doet, ziet u een foutmelding wanneer u probeert de opdrachtprompt als beheerder te openen.

  1. De eenvoudigste oplossing is om de opdrachtprompt als beheerder te starten. Selecteer de knop Start, typ " Opdrachtprompt", en klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt, en selecteer Uitvoeren als beheerder.

    Image
    Image

    Er zijn andere methoden die u kunt gebruiken om de opdrachtprompt te starten met verhoogde toegang.

  2. Als je Gebruikerstoegangsbeheer hebt ingeschakeld op je systeem, zie je een prompt waarin om toestemming wordt gevraagd om wijzigingen aan het systeem aan te brengen. Selecteer Ja om door te gaan.

    Image
    Image
  3. Als u nu dezelfde opdracht typt waarvoor beheer op beheerdersniveau vereist is, wordt de opdracht beëindigd zonder het bericht met systeemfout 5.

    Image
    Image

Gebruikerstoegangscontrole uitschakelen

Als u niet wilt omgaan met het vervelende UAC-berichtvenster, kunt u Gebruikerstoegangscontrole uitschakelen.

  1. Open het Start-menu, typ " UAC" in de zoekbalk en selecteer vervolgens Change User Access control settings.

    Image
    Image
  2. Verplaats in het venster Instellingen gebruikersaccountbeheer de schuifregelaar naar Nooit informeren.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK om te voltooien. Zodra Gebruikerstoegangscontrole is uitgeschakeld, hoeft u niet meer te maken met de pop-upwaarschuwing om de opdrachtprompt toegang te geven om wijzigingen op uw systeem aan te brengen.

Aanbevolen: