Hoe het te repareren wanneer de cursor verdwijnt in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer de cursor verdwijnt in Windows 10
Hoe het te repareren wanneer de cursor verdwijnt in Windows 10
Anonim

Een constant verdwijnende cursor kan verschillende oorzaken hebben, waardoor een breed scala aan oplossingen mogelijk is. De cursor werkt mogelijk helemaal niet of kan in bepaalde situaties verdwijnen. De muisknoppen werken mogelijk zelfs als de cursor verborgen is.

Hier zijn slechts een paar situaties waarin gebruikers een verdwijnende muiscursor hebben opgemerkt:

  • Na een Windows-update
  • In slechts één programma, zoals Chrome
  • Alleen tijdens het typen
  • Komt uit de slaapstand
  • Scrollen met je vingers op een laptop-touchpad

Hoe de cursor te repareren die niet wordt weergegeven

Volg deze fix-it-stappen om het probleem voor u te diagnosticeren en te leren hoe u het kunt verhelpen. Ze zijn gerangschikt op de gemakkelijkste/snelste om te proberen: begin vanaf de bovenkant en werk naar beneden totdat een oplossing voor u werkt.

De Tab-toets is je vriend als er geen cursor is. Hiermee kunt u met alleen uw toetsenbord door de verschillende onderdelen van een programma bladeren. Wanneer u op iets terechtkomt dat u wilt in- of uitschakelen, gebruik dan Spacebar of Enter Pijltoetsen kunnen u ook tussen tabbladen verplaatsen.

  1. Als je een bedrade muis hebt, koppel je deze los van de computer en sluit je hem vervolgens weer aan, misschien zelfs op een andere USB-poort. Voor draadloze muizen: verwijder het opzetstuk in de USB-poort en zet de muis uit, sluit hem dan weer aan, wacht een minuut en schakel hem weer in.

    Dit kan voldoende zijn om een nieuwe verbinding met Windows tot stand te brengen en de cursor weer te laten werken.

    Als dit niet werkt voor een draadloze muis, kunt u proberen de draadloze muis in te stellen als een nieuw apparaat.

  2. Start je computer opnieuw op. Het is het op één na gemakkelijkste om te proberen een cursor te laten verdwijnen.

    Een snelle manier om dit te doen als je geen actieve cursor hebt, is door naar het bureaublad te gaan met Win+D en Alt+F4 te gebruikenom de afsluitopties te vinden.

    Probeer dit ook als je denkt dat het niet zal werken. Opnieuw opstarten lost veel problemen op en zou heel goed de oplossing kunnen zijn, ongeacht waarom de cursor niet wordt weergegeven, of deze nu volledig van het scherm is verdwenen of slechts af en toe verdwijnt wanneer deze over een specifiek programma wordt uitgevoerd.

  3. Controleer op updates via Windows Update. Dit is een van de eerste dingen die u moet proberen voordat u doorgaat naar de meer specifieke stappen voor probleemoplossing hieronder. Een update van Microsoft kan een bekend probleem met de verdwijnende muiscursor oplossen of problemen met uw muis corrigeren.

    De zoekbalk gebruiken om Controleren op updates te vinden is de gemakkelijkste manier om er te komen.

    Image
    Image
  4. Voer de probleemoplosser voor het ingebouwde apparaat uit. Het is gemakkelijk om er zonder muis te komen; open het vak Uitvoeren met Win+R en voer dit commando uit:

    
    

    msdt.exe -id DeviceDiagnostic

    Volg de aanwijzingen op het scherm om te controleren op hardwareproblemen.

  5. De aanwijzer of muis zelf kan zijn uitgeschakeld door Windows, een ander programma of zelfs per ongeluk als uw laptop een fysieke schakelaar heeft om deze uit te schakelen.

    We hebben een paar suggesties, afhankelijk van waarom het niet zichtbaar is:

    Als je een laptop gebruikt, controleer dan of er een schakelaar in de buurt van het touchpad is of probeer een van de functietoetsen, zoals F6 of F9(mogelijk moet u Fn ingedrukt houden bij het kiezen van de toets). Kijk goed naar het toetsenbord voor aanwijzingen over welke knop het touchpad voor uw specifieke laptop bedient.

    Controleer de muisinstellingen die in uw laptop zijn ingebouwd. Zoek naar Touchpad-instellingen via de zoekbalk bij de Start-knop. Open het en druk vaak genoeg op de Tab-toets om de knop bovenaan te markeren. Gebruik Spacebar om het uit en weer in te schakelen om de Windows-verbinding ermee te vernieuwen.

    Image
    Image

    Open Run (Win+R), voer control mouse in, spring naar de Device Settingstab (als je het ziet; het kan voor jou anders worden genoemd) met de rechterpijltoets en kies Enable.

  6. Verwijder de muis- of touchpad-driver en laat Windows deze automatisch opnieuw installeren. Als u dit doet, wordt een verdwijnende cursor hersteld als het probleem een incompatibel of verkeerd apparaatstuurprogramma is.

    Dit is hoe:

    1. Open Apparaatbeheer. De opdracht Uitvoeren is hier het beste: devmgmt.msc.
    2. Gebruik Tab om naar de categorieën te springen en vervolgens de pijl-omlaag om te landen op Muizen en andere aanwijsapparaten.
    3. Breid/open het menu uit met de rechterpijltoets.
    4. Gebruik de pijl omlaag om de muis te markeren die u wilt gebruiken.
    5. Druk op Alt en vervolgens op a en vervolgens op u om de verwijderingsoptie te activeren.
    6. Bevestig door op spatiebalk te drukken met Verwijderen gemarkeerd.
    7. Start je computer opnieuw op. Zie stap 2 hierboven voor hulp.
    Image
    Image
  7. Controleer op verouderde of ontbrekende stuurprogramma's. Het klinkt misschien als een herhaling van de vorige stap, maar Windows installeert niet noodzakelijk het beste stuurprogramma voor uw apparaat.

    Als je een touchpad of standaardmuis hebt, kun je deze stap overslaan. Maar als het een geavanceerde muiscursor of een gamingmuiscursor is die niet wordt weergegeven, is het verstandig om de nieuwste driver van de fabrikant te krijgen.

    Hoewel het zonder cursor een uitdaging is, is de beste methode om dit te doen, de website van het bedrijf te bezoeken en de nieuwste driver te downloaden. Hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's zijn hier ook nuttig; houd de muis aangesloten en gebruik een van die programma's om naar updates te zoeken.

  8. Schakel de tabletmodus uit als je een pc met touchscreen hebt. Als dit is ingeschakeld, ziet u de cursor mogelijk helemaal niet.

    Gebruik de knop in het systeemvak rechtsonder op de taakbalk om op Tabletmodus te tikken. Blauw staat aan; grijs staat uit.

    Image
    Image
  9. Schakel hardwareversnelling in of uit in Chrome. Deze instelling is er een die je misschien niet hebt gewijzigd sinds je Chrome voor het eerst hebt geïnstalleerd, maar sommige gebruikers hebben ontdekt dat het aan- of uitzetten ervoor zorgt dat hun cursor verdwijnt.

    Als het uit- of inschakelen niet werkt, probeer dan de schakelaar in de tegenovergestelde instelling te zetten, start Chrome opnieuw en zet het terug waar het was.

  10. Voorkom dat de cursor verdwijnt tijdens het typen. Als dit de enige keer is dat je merkt dat de cursor willekeurig weggaat, is de reden simpel: je hebt Aanwijzer verbergen ingeschakeld terwijl je typt in de instellingen van de muis.

    Schakel deze optie uit in Muiseigenschappen. Ga er snel naartoe vanuit het vak Uitvoeren met deze opdracht:

    
    

    control mouse

    Gebruik daarna Shift+Tab om naar het tabbladmenu te gaan, druk twee keer op de rechterpijltoets om naar de Aanwijzeropties te gaansectie, tab naar beneden naar de Hide pointer tijdens het typen toggle, en druk op spatiebalk om het uit te schakelen en dan Enter om op te slaan en af te sluiten.

  11. Stel het aanwijzerschema in op Geen en schakel de aanwijzerschaduw uit. Om wat voor reden dan ook, hebben sommige gebruikers succes gehad met het opnieuw zien van de cursor wanneer ze dit doen. Het is misschien niet eens van toepassing op jouw situatie, maar het kan geen kwaad om het te controleren.

    Beide instellingen bevinden zich in hetzelfde venster met muiseigenschappen dat is besproken in stap 10. Keer daar terug, ga naar het scherm Pointers en Tabomlaag om Geen te selecteren in het vervolgkeuzemenu en verwijder het selectievakje uit Aanwijzerschaduw inschakelen.

    Image
    Image
  12. Als u een Wacom-grafisch tablet gebruikt, schakelt u Windows Ink uit om te voorkomen dat de cursor verdwijnt wanneer u de pen gebruikt: Startmenu > Wacom-tablet > Wacom Tablet Properties > MAPPING en verwijder het vinkje bij Use Windows Ink.

    Als je deze route niet wilt volgen, kun je Windows dwingen de diamantaanwijzer weer te geven: Open Instellingen via Win+i, ga naar Apparaten en vervolgens Pen & Windows Ink, en schakel Toon cursor. in

  13. Gebruik je meerdere monitoren? Misschien een beamer? Het is voor de meeste mensen een onwaarschijnlijk probleem: de muiscursor kan op een van die schermen staan.

    Als dat zo is, is het niet genoeg om het een paar centimeter te verplaatsen om het weer te laten verschijnen. Om de cursor te vinden, sleept u de muis meerdere keren naar links of rechts totdat deze op uw primaire scherm verschijnt.

    Als je niet meer wilt dat de extra beeldschermen worden aangesloten, lees dan meer over het gebruik van extra beeldschermen om dit ongedaan te maken.

  14. Gebruik Ctrl+Alt+Del om dat scherm te activeren. Gebruikers hebben tijdelijke verlichting van de verdwijnende cursor gemeld door simpelweg dat scherm te openen en vervolgens te verlaten. Het is geen permanente oplossing, maar het is misschien alles wat u kunt doen als geen van de andere oplossingen werkt en u niet geïnteresseerd bent in het opnieuw installeren van Windows.
  15. Hier zijn enkele andere, minder waarschijnlijke oplossingen die u kunt proberen voor een cursor die niet wordt weergegeven in Windows 10:

    • Controleer op gevonden malware en verwijder deze
    • Ontkoppel alle USB-apparaten en start de computer opnieuw op
    • Schakel de computer een paar minuten uit en start hem dan weer op
    • Gebruik een hulpprogramma voor het opschonen van registers om registerproblemen op te ruimen
    • Voer Systeemherstel uit om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken

FAQ

    Hoe voer ik een fabrieksreset uit op Windows 10?

    Om een fabrieksreset uit te voeren in Windows 10, gaat u naar Windows-instellingen > Update en beveiliging. Selecteer in het gedeelte Herstel Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

    Hoe zet ik Bluetooth aan in Windows 10?

    Om Bluetooth in Windows 10 in te schakelen, gaat u naar Start > Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten en schakel Bluetooth. in

    Hoe maak ik screenshots in Windows 10?

    De gemakkelijkste manier om een screenshot te maken in Windows 10 is door de Windows+ PrtSc (Print Screen) sneltoets te gebruiken. Screenshots worden standaard opgeslagen in Pictures > Screenshots.

Aanbevolen: