Low Energy Bluetooth brengt betere kwaliteit met minder stroom

Inhoudsopgave:

Low Energy Bluetooth brengt betere kwaliteit met minder stroom
Low Energy Bluetooth brengt betere kwaliteit met minder stroom
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bluetooth LE Audio is nu officieel en kan binnenkort naar apparaten komen.
  • Het biedt een hogere geluidskwaliteit en verbruikt minder stroom om het te doen.
  • Auracast is een nieuwe Bluetooth-uitzendtechnologie die audio naar veel apparaten tegelijk kan sturen.
Image
Image

Bluetooth hinkt al jaren, alomtegenwoordig, essentieel en toch belooft het altijd iets beters. Bluetooth LE (Low Energy) Audio verandert daar niets aan, maar brengt wel een aantal fantastische nieuwe functies met zich mee.

De Bluetooth LE Audio-specificatie is nu officieel en belooft een betere geluidskwaliteit en een lager stroomverbruik, wat een langere levensduur van de batterij betekent. Het voegt ook een nieuwe functie toe, Auracast genaamd, die een soort lokale uitzending mogelijk maakt, wat een enorme zegen zou kunnen zijn voor de toegankelijkheid.

“Dit is geweldig nieuws voor gebruikers van hoortoestellen! Deze nieuwe technologie zorgt voor een betere geluidskwaliteit en vermindert tegelijkertijd het verbruik van de batterij, vertelde doctor in de Audiologie Dr. Amy Sarow via e-mail aan Lifewire.

AuraCast

De nieuwe Bluetooth LE-audiospecificatie is best goed. Zoals vermeld, gebruikt het een efficiëntere codec (het algoritme dat audio codeert en decodeert voor verzending en na ontvangst), wat resulteert in een gelijktijdige verbetering van zowel de levensduur van de batterij als de audiokwaliteit. Dat is geweldig, want het betekent dat toekomstige AirPods en andere apparaten langer mee kunnen gaan tussen oplaadbeurten. Het betekent ook dat Bluetooth-technologie gemakkelijker kan worden gebruikt in kleine hoortoestellen en True Wireless Stereo of TWS kan leveren, waarbij afzonderlijke linker- en rechtersignalen rechtstreeks naar elke hoofdtelefoon of oordopjes worden gestuurd.

"Deze nieuwere codecs kunnen een meer natuurgetrouwe luisterervaring van cd-kwaliteit leveren, zelfs als ze niet volledig verliesvrij zijn. Veel van deze nieuwe Bluetooth-codecs ondersteunen ook een grotere bandbreedte voor het luisteren naar muziek, waarbij frequenties tot 20 en hoger worden weergegeven. kHz", vertelde audio-expert Raj Senguttuvan van de Knowles Corporation, een audiotechnologiebedrijf, via e-mail aan Lifewire. "In combinatie met een hybride driverontwerp met een gebalanceerd armatuur en dynamische driver, genieten consumenten van een breed scala aan geluid met rijke lage tonen, heldere middentonen en nauwkeurige hoge tonen.”

Maar het echt opwindende deel is Auracast, dat verandert hoe we denken over Bluetooth-streaming-audio.

Auracast is in wezen een lokale uitzending voor dragers van draadloze oordopjes en hoortoestellen, en iedereen kan meedoen. Het werkt een beetje als verbinding maken met een wifi-netwerk. Je ziet een lijst met beschikbare Auracast-uitzendingen in een lijst op je telefoon en je tikt op om mee te doen. Je kunt ook meedoen door een streepjescode te scannen of op een Auracast-box te tikken, zoals tikken om in een winkel te betalen.

Deze technologie is belangrijk omdat één bron hiermee audio naar meerdere apparaten tegelijk kan sturen.

Een sportschool zou een Auracast-stream beschikbaar kunnen maken voor de muziekafspeellijst van de sportschool zonder deze over de luidsprekers te blazen. Een museum zou de audio voor zijn video-exposities beschikbaar kunnen maken via Bluetooth in plaats van dat je de smerige openbare koptelefoons over je oren moet jammen. Of een bioscoop kan alternatieve talen uitzenden voor degenen die ze willen.

“De functie voor het uitzenden van audio van de nieuwe LC3-codec is belangrijk, vooral in de wereld van hoortoestellen. Bijvoorbeeld het uitzenden van audio van één apparaat naar meerdere sets hoortoestellen”, zegt Dr. Sarow.

Image
Image

Draadloze audio is nu zo hot

Draadloze audio wordt alleen maar populairder. Het zit in de luidsprekers rond onze huizen en de luidsprekers die we meenemen naar het park om onze muzieksmaak aan anderen op te leggen. En het gaat niet alleen om Bluetooth.

AirPlay 2 van Apple werkt bijvoorbeeld via wifi, hoewel de naam AirPlay een overkoepelende term is die ook Bluetooth-verbindingen omvat. En Apple werkt mogelijk ook aan zijn eigen draadloze audiosysteem met een lager vermogen en een hogere kwaliteit met behulp van de UWB (Ultra-Wideband) radiochips die sinds de iPhone 11 in elke iPhone zitten. De U1-chip heeft tot nu toe grotendeels slapend gelegen, alleen gebruikt om een mooie animatie in te schakelen bij het verzenden van bestanden via AirDrop. Maar het zit in alle iPhones, de HomePod mini en de nieuwste Apple Watches en zou de sleutel kunnen zijn om de apparaten van Apple lossless audiokwaliteit te laten bereiken met bijna absurd lage stroomvereisten.

Dit is absoluut een tijd van verandering voor draadloze audio, wat tegenwoordig vrijwel essentieel is. We zullen vrijwel zeker nieuwe beslissingen nodig hebben om volledig te profiteren van alle nieuwe functies, maar aan de andere kant zal het een tijdje duren voordat al deze functies algemeen beschikbaar zijn. En het is niet zo dat Bluetooth op dit moment bijzonder slecht is. Bluetooth is altijd langzaam vooruit gegaan, maar uiteindelijk komt het daar, en de volgende aflevering ziet er best goed uit.

Aanbevolen: