Maak je eigen Mac Recovery HD op elke schijf

Inhoudsopgave:

Maak je eigen Mac Recovery HD op elke schijf
Maak je eigen Mac Recovery HD op elke schijf
Anonim

Sinds OS X Lion is bij de installatie van het Mac-besturingssysteem een Recovery HD-volume gemaakt, dat verborgen is op de opstartschijf van de Mac. In een noodgeval kun je opstarten naar de Recovery HD en Schijfhulpprogramma gebruiken om problemen met de harde schijf op te lossen, online gaan en bladeren naar informatie over de problemen die je hebt, of het Mac-besturingssysteem opnieuw installeren.

U kunt meer ontdekken over het gebruik van het Recovery HD-volume in onze handleiding voor het gebruik van het Recovery HD-volume om macOS opnieuw te installeren of problemen op te lossen.

Maak je eigen Mac Recovery HD op elke schijf

Apple heeft ook een hulpprogramma gemaakt met de naam OS X Recovery Disk Assistant dat een kopie van de Recovery HD kan maken op elke opstartbare externe schijf die u op uw Mac hebt aangesloten. Dit is goed nieuws voor de vele Mac-gebruikers die het Recovery HD-volume op een andere schijf dan het opstartvolume willen hebben. Het hulpprogramma kan het Recovery HD-volume echter alleen op een externe schijf maken. Dit laat alle Mac Pro-, iMac- en zelfs Mac mini-gebruikers buiten die mogelijk meerdere interne harde schijven hebben.

Met behulp van een paar verborgen macOS-functies kun je een Recovery HD-volume maken waar je maar wilt, ook op een interne schijf.

Twee methoden voor het maken van de herstel-HD

Vanwege enkele wijzigingen in de functies die beschikbaar zijn in de verschillende versies van macOS, zijn er twee verschillende methoden die u kunt gebruiken om het Recovery HD-volume te maken, afhankelijk van de versie van het Mac OS dat u gebruikt:

  • OS X Lion via OS X Yosemite
  • OS X El Capitan en later

Wat je nodig hebt

Om een kopie van het Recovery HD-volume te maken, moet u eerst een werkend Recovery HD-volume op de opstartschijf van uw Mac hebben, omdat u de originele Recovery HD als bron gebruikt voor het maken van een kloon van het volume.

Als je het Recovery HD-volume niet op je opstartschijf hebt, kun je deze instructies niet gebruiken. In plaats daarvan kunt u een opstartbare kopie maken van het macOS-installatieprogramma, dat dezelfde herstelhulpprogramma's bevat als het Recovery HD-volume. Instructies voor het maken van een opstartbaar installatieprogramma op een USB-flashstation vindt u hier:

  • Maak een opstartbare flashdrive met OS X Lion Installer
  • Maak opstartbare kopieën van het OS X Mountain Lion-installatieprogramma
  • Hoe maak je een opstartbaar Flash-installatieprogramma van OS X of macOS (Mavericks via Sierra)

Nu dat uit de weg is, is het tijd om onze aandacht te richten op wat we nodig hebben om een kloon van het Recovery HD-volume te maken.

Een herstel-HD-volume maken met OS X Lion via OS X Yosemite

Het Recovery HD-volume is verborgen; het verschijnt niet op het bureaublad of in Schijfhulpprogramma of andere kloontoepassingen. Om de Recovery HD te klonen, moeten we deze eerst zichtbaar maken, zodat onze kloontoepassing met het volume kan werken.

Met OS X Lion via OS X Yosemite kunnen we een verborgen functie van Schijfhulpprogramma gebruiken - een Debug-menu dat je kunt gebruiken om verborgen partities te onthullen. Dus de eerste stap in het kloonproces is om het Debug-menu in te schakelen. Instructies vind je hier:

Schakel het foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma in

Het menu Schijfhulpprogramma Debug is alleen beschikbaar in OS X Lion via OS X Yosemite. Als je een nieuwere versie van macOS gebruikt, ga dan naar het volgende gedeelte. Maak anders het Debug-menu zichtbaar.

Bestemmingsvolume voorbereiden

U kunt de Recovery HD-kloon maken op elk volume dat wordt vermeld in Schijfhulpprogramma, maar het kloonproces wist alle gegevens op het doelvolume. Om deze reden is het een goed idee om het formaat te wijzigen en een partitie toe te voegen die is toegewezen aan het nieuwe Recovery HD-volume dat u gaat maken. De Recovery HD-partitie kan klein zijn; 650 MB is de minimale grootte, maar Schijfhulpprogramma kan waarschijnlijk niet zo'n kleine partitie maken, dus gebruik de kleinste grootte die het kan maken.

Nadat je de bestemmingsschijf hebt gepartitioneerd, kunnen we doorgaan.

  1. Launch Schijfhulpprogramma, te vinden in Applications > Utilities.
  2. Selecteer in het Debug menu Show Every Partition om het Recovery HD-volume weer te geven in de Device-lijst in Schijfhulpprogramma.

    Image
    Image
  3. Selecteer in Schijfhulpprogramma het originele Recovery HD volume en selecteer vervolgens de Restore tab.
  4. Sleep het Recovery HD volume naar het Bron veld.
  5. Sleep het volume dat u voor de nieuwe Recovery HD wilt gebruiken naar het veld Destination. Controleer nogmaals of u het juiste volume naar de bestemming kopieert, want elk volume dat u daarheen sleept, wordt volledig gewist door het kloonproces.
  6. Als je zeker weet dat alles correct is, selecteer je Herstellen.

  7. Schijfhulpprogramma vraagt of u het doelstation wilt wissen. Selecteer Wissen.
  8. Voer een beheerdersaccountwachtwoord in. Voer de gevraagde informatie in en selecteer vervolgens OK.

Het kloonproces begint. Schijfhulpprogramma biedt een statusbalk om u op de hoogte te houden van het proces. Zodra Schijfhulpprogramma het kloonproces heeft voltooid, bent u klaar om de nieuwe Recovery HD te gebruiken, maar met een beetje geluk hoeft u deze nooit te gebruiken.

Ontkoppel het herstel HD-volume

Als u het nieuwe Recovery HD-volume op deze manier maakt, wordt de zichtbaarheidsvlag niet op verborgen gezet. Als gevolg hiervan verschijnt het Recovery HD-volume op uw bureaublad. U kunt desgewenst Schijfhulpprogramma gebruiken om het Recovery HD-volume te ontkoppelen. Selecteer het nieuwe Recovery HD volume uit de Device list in Schijfhulpprogramma en selecteer vervolgens de Unmount knop op de bovenkant van het venster Schijfhulpprogramma.

Als je meerdere Recovery HD-volumes op je Mac hebt aangesloten, kun je degene selecteren die je in een noodgeval wilt gebruiken door je Mac te starten met de Option-toets ingedrukt. Dit dwingt je Mac om alle beschikbare opstartbare schijven weer te geven. Je kunt dan degene kiezen die je wilt gebruiken voor noodgevallen.

Maak een herstel-HD-volume op OS X El Capitan en later

Het maken van een Recovery HD-volume op een interne schijf in macOS El Capitan en Sierra en later is omslachtiger omdat Apple met de komst van El Capitan het verborgen Debug-menu Schijfhulpprogramma heeft verwijderd.

Aangezien Schijfhulpprogramma geen toegang meer heeft tot de verborgen Recovery HD-partitie, moet u Terminal en de opdrachtregelversie van Schijfhulpprogramma diskutil gebruiken.

Gebruik Terminal om een schijfkopie van het verborgen herstel HD-volume te maken

De eerste stap is het maken van een schijfkopie van de verborgen Recovery HD. De schijfkopie doet twee dingen: het maakt een kopie van het verborgen Recovery HD-volume en maakt het zichtbaar en toegankelijk op het bureaublad van de Mac.

  1. Launch Terminal, gelegen in Applications > Utilities.
  2. U moet de schijf-ID vinden voor de verborgen Recovery HD-partitie. Voer het volgende in bij de Terminal-prompt:

    $ diskutil list

  3. Druk op Enter of Return op het toetsenbord.
  4. Terminal geeft een lijst weer van alle partities waartoe je Mac toegang heeft, inclusief de partities die verborgen zijn. Zoek naar het item met het type Apple_Boot en de naam van Recovery De regel met het herstelitem heeft een veld met de naam Identifier. Hier vindt u de werkelijke naam die door het systeem wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de partitie. Het leest waarschijnlijk iets als disk1s3.

    Image
    Image

    De identifier voor uw herstelpartitie kan anders zijn, maar het zal het woord "schijf", een cijfer, de letter "s" en een ander cijfer bevatten. Zodra u de ID voor de Recovery HD weet, kunt u doorgaan met het zichtbaar maken van de schijfkopie.

  5. Voer in Terminal de volgende opdracht in, waarbij u de tekst "DiskIdentifier" vervangt door het schijfidentificatienummer dat u hebt geïdentificeerd.

    sudo hdiutil create ~/Desktop/Recovery\ HD.dmg –srcdevice /dev/DiskIdentifier

    Een echt voorbeeld van het commando is:

    sudo hdiutil create ~/Desktop/Recovery\ HD.dmg -srcdevice /dev/disk1s3

  6. Als je macOS High Sierra of hoger gebruikt, zit er een fout in de hduitil-opdracht in Terminal die de backslash () voor het escapen van het spatieteken niet herkent. Dit kan resulteren in de foutmelding: "Er kan slechts één afbeelding tegelijk worden gemaakt." Gebruik in plaats daarvan enkele aanhalingstekens om te ontsnappen aan de volledige naam Recovery HD.dmg, zoals hier wordt weergegeven:

    sudo hdiutil create ~/Desktop/'Recovery HD.dmg' -srcdevice /dev/DiskIdentifier

  7. Druk op Enter of Return.
  8. Terminal vraagt om uw beheerderswachtwoord. Voer uw wachtwoord in en klik op Enter of Return.

Wanneer de Terminal-prompt terugkeert, staat de Recovery HD-schijfkopie op het bureaublad van uw Mac

Gebruik Schijfhulpprogramma om de herstel-HD-partitie te maken

De volgende stap in macOS El Capitan en latere versies is het partitioneren van de schijf waarop u het Recovery HD-volume wilt maken.

De Recovery HD-partitie die u maakt, hoeft slechts iets groter te zijn dan de Recovery HD-partitie, die meestal ergens tussen 650 MB en 1 ligt.5GB. Omdat de grootte echter kan veranderen met elke nieuwe versie van het besturingssysteem, moet u de partitie groter maken dan 1,5 GB.

Kloon de herstel-HD-schijfkopie naar de partitie

Om de Recovery HD-schijfkopie te klonen naar de partitie die u zojuist hebt gemaakt, gebruikt u de Restore opdracht in Schijfhulpprogramma.

  1. Start Schijfhulpprogramma als het nog niet is geopend.
  2. Selecteer in het venster Schijfhulpprogramma de partitie die u zojuist hebt gemaakt. Het zou in de zijbalk moeten staan.
  3. Selecteer Herstellen in de werkbalk of uit het Bewerken menu.
  4. Selecteer Image in de vervolgkeuzelijst.
  5. Ga naar het Recovery HD.dmg-afbeeldingsbestand dat u eerder hebt gemaakt. Het zou in uw Desktop map moeten staan.
  6. Selecteer het Recovery HD.dmg bestand en selecteer vervolgens Open.
  7. Selecteer in Schijfhulpprogramma op de vervolgkeuzelijst Herstellen.
  8. Schijfhulpprogramma maakt de kloon. Wanneer het proces is voltooid, selecteert u Done.

Je hebt nu een Recovery HD-volume op de geselecteerde schijf.

Nog één ding - Het herstel-HD-volume verbergen

Als je je herinnert toen je dit proces startte, gebruikte je Terminal's "diskutil" om het Recovery HD-volume te vinden. Het had een soort Apple_Boot. Het Recovery HD-volume dat u zojuist hebt gemaakt, is momenteel niet ingesteld als Apple_Boot-type. De laatste taak is dus om het Type in te stellen. Dit zorgt er ook voor dat het Recovery HD-volume verborgen wordt.

U moet de schijf-ID vinden voor het Recovery HD-volume dat u zojuist hebt gemaakt. Omdat dit volume momenteel op uw Mac is gekoppeld, kunt u Schijfhulpprogramma gebruiken om de identifier te vinden.

  1. Start Schijfhulpprogramma, als het nog niet is geopend.
  2. Selecteer in de zijbalk het Recovery HD-volume dat u zojuist hebt gemaakt. Het zou de enige in de zijbalk moeten zijn, omdat daar alleen zichtbare apparaten worden weergegeven en het oorspronkelijke Recovery HD-volume nog steeds verborgen is.
  3. In de tabel in het rechterdeelvenster staat een item met het label Device. Noteer de naam van de identifier. Het heeft een formaat dat lijkt op disk1s3.
  4. Terwijl het Recovery HD-volume nog steeds is geselecteerd, selecteert u de Unmount knop in de Schijfhulpprogramma werkbalk.
  5. Start Terminal.
  6. Voer bij de Terminal-prompt het volgende commando in:

    sudo asr aanpassen --target /dev/disk1s3 -settype Apple_Boot

  7. Wijzig de schijf-ID zodat deze overeenkomt met die voor uw Recovery HD-volume.
  8. Druk op Enter of Return.
  9. Geef uw beheerderswachtwoord op.
  10. Druk op Enter of Return.

Dat is het. U hebt een kloon gemaakt van het Recovery HD-volume op de schijf van uw keuze.

Aanbevolen: