De 10 beste enge virtual reality-games

Inhoudsopgave:

De 10 beste enge virtual reality-games
De 10 beste enge virtual reality-games
Anonim

Het meeslepende karakter van virtual reality tilt enge games naar een hoger niveau. Met VR worden de sfeer, geluiden en schrikreacties van traditionele games uitvergroot, wat een meeslepende, angstaanjagende ervaring oplevert die verder gaat dan elke first-person shooter.

Hier is een blik op 10 enge VR-realitygames. Ze zullen je hart gegarandeerd sneller doen kloppen en je vecht-of-vluchtreactie stimuleren.

HordeZ

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meedogenloos en snel.
  • Niveau één is een tutorial die kan worden overgeslagen.
  • Multiplayer optie.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen muziek in het spel.
  • Heel weinig verhaal.
  • Beperkte selectie van wapens.

HordeZ, door Zenz VR, is een on-rails, zombie-gevulde first-person wave shooter. De sfeer in deze game is veel meer dan griezelig, met een beetje een Doom-vibe, die de griezeligheid van de id Software-klassieker oproept (hoewel deze titel niet door hen is ontwikkeld).

HordeZ kan zowel in single-modus als multiplayer worden gespeeld (wat een stuk minder eng is omdat je een vriend hebt om je te helpen). De game is de hele tijd op volle snelheid, zonder je pauzes te geven om op adem te komen zoals andere VR-zombiegames dat doen.

In HordeZ besluipen zombies je constant, wat erg zenuwslopend kan zijn. Je hebt veel wapens om mee te werken, maar het grote aantal ondoden dat gestaag op je afkomt, samen met zorgen over munitie, veroorzaakt paniek en maakt dit spel zowel eng als vermoeiend.

HordeZ vereist een HTC Vive- of Valve Index-headset.

Ruwe gegevens

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Mooie graphics.
  • Dramatische en leuke wapenacties.
  • Multiplayer is leuk en bijna noodzakelijk later in het spel.

Wat we niet leuk vinden

  • Heeft een kamer met ruimte en hoge plafonds nodig voor zwaardvechten.
  • De lessen lijken erg op elkaar.
  • Innoveert niet veel in het VR wave-shooter-genre.

We weten niet zeker of de ontwikkelaars van Raw Data bij Survios dit een angstaanjagende game wilden maken, maar met zijn griezelige robots, slecht verlichte niveaus en gloeiende robotogen kan het behoorlijk angstaanjagend en schokkend zijn (in een goede manier).

Raw Data is in wezen een VR-golfschieter. De robots die je aanvallen zijn griezelig, met gloeiende ogen en emotieloze gezichtsuitdrukkingen. Hun langzame, opzettelijke en onverschrokken aanvallen zijn ongelooflijk zenuwslopend.

Van de glasverpletterende eerste ontmoeting waarbij een robot zijn hoofd tegen veiligheidsglas slaat om je aan te vallen, tot de spinachtige torso-robots in het donker verlichte level 2, deze game bevindt zich precies op de grens tussen sci-fi en horror.

Raw Data vereist een HTC Vive- of Oculus Rift-headset.

Ghost Town Mine Ride &Shootin' Gallery

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Interessante en enge omgeving.
  • Biedt een groot aantal VR-game-ervaringen.

Wat we niet leuk vinden

Korte speelduur.

Deze titel, ontwikkeld door Spectral Illusion, kwam uit het niets en maakte uiteindelijk veel mensen bang. Zelfs het lobbymenu van deze game is griezelig.

Ghost Town is deels een schietspel op de rails en deels beperkte verkenning. Het speelt zich af in een verlaten toeristische attractie, wat de enge factor enorm verhoogt. Combineer rare defecte animatronische personages en een donker verlichte verlaten mijn, en je hebt een nachtmerriefabriek.

Vereist een van de volgende virtual reality-headsets: HTC Vive, Oculus Rift of Valve Index.

Arizona Sunshine

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verschillende instellingen, zowel licht als donker.
  • Gunplay is leuk en richten is gemakkelijk te leren.

Wat we niet leuk vinden

  • Schaarse munitie.
  • Herladen in twee stappen is even wennen.

In tegenstelling tot andere zombieschieters die afhankelijk zijn van duisternis om dingen eng te maken, plaatst Arizona Sunshine van Vertigo Games alle horror in de felle woestijnzon (behalve enkele grot- en avondniveaus).

In dit spel ben je een eenzame wolf die gewoon andere overlevenden van de zombie-apocalyps probeert te vinden. Je moet op zoek gaan naar voedsel (gezondheid), munitie en wapens terwijl je je een weg baant door veel verschillende omgevingen en hordes ondoden afweert tijdens je zoektocht.

Het gevoel helemaal alleen te zijn in een verschrikkelijke apocalyptische wereld maakt het een behoorlijk enge ervaring. Verrast worden door een hongerige horde zombies is ook geen pretje.

Vereist een HTC Vive, Oculus Rift, Valve Index of Windows Mixed Reality-headset.

Het Brookhaven-experiment

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote verscheidenheid aan monsters om het hoofd te bieden.
  • Unlockables helpen de gameplay te veranderen.

Wat we niet leuk vinden

Het verhaal is dun en vertrouwd.

The Brookhaven Experiment, door Phosphor Games, was een van de eerste wave shooters die beschikbaar was in VR. De pre-release single-level demo was ook een van de eerste gepolijste virtual reality-ervaringen die veel early adopters speelden toen ze hun VR-headsets voor het eerst kregen.

Deze game was ook de eerste VR-horrorervaring van veel mensen (vooral omdat early adopters aan hun vrienden wilden laten zien hoe eng en echt het leek). Deze game heeft veel spelers echt de stuipen op het lijf gejaagd.

Brookhaven is een rechttoe rechtaan zombie/monster-golfschietspel, waarbij de griezelige tegenstanders van alle kanten op je af komen. De meedogenloze golven van monsters die op je af komen, soms bijna geruisloos vanuit alle richtingen, kunnen paranoia veroorzaken.

Behoud van hulpbronnen is de sleutel, waardoor de nauwkeurigheid van het fotograferen erg belangrijk is. Er is niets erger dan zonder munitie te komen als er een horde zombies op je af komt.

Vereist een HTC Vive, Oculus Rift, Valve Index of Windows Mixed Reality-headset.

Emily wil spelen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Spanning en jumpscares in overvloed.
  • Sfeer is griezelig en eng.

Wat we niet leuk vinden

  • Graphics zijn niet zo goed als andere in deze lijst.
  • Plot is eenvoudig en langer spelen kan repetitief worden.

Emily Wants to Play, door Shawn Hitchcock, is een traditioneel horrorspel dat is geconverteerd naar VR-formaat. Deze game draait helemaal om jumpscares. De graphics zijn niet van AAA-kaliber, maar ze slagen er toch in om de klus te klaren.

In het spel maak je je laatste pizzabezorging van de nacht, en de woning is meer dan griezelig. Het regent en de deur staat open, dus je stapt naar binnen. Grote fout.

Met griezelige poppen en clowns, onverwachte sprongen en andere horrorklassiekers is deze game eng leuk.

Vereist een van de volgende virtual reality-headsets: HTC Vive, Oculus Rift of Valve Index.

Tot Dawn: Rush of Blood

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende enge sfeer en muziek.
  • Gepolijste afbeeldingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Springangst kan in het begin vermoeiend zijn.
  • Het volgen van wapens is soms frustrerend.

Until Dawn: Rush of Blood, door Supermassive Games en alleen beschikbaar op PlayStation VR, is een horrorrit van achtbanen, schietgalerijen en hordes vijanden.

Rush of Blood is van het team achter de PS4-horrorklassieker Until Dawn en speelt zich af in hetzelfde universum. Het is een on-rails shooter (letterlijk!) waarin je op verschillende enge achtbanen met verschillende horrorthema's wordt geplaatst. Je krijgt verschillende wapens om moordende clowns, enge poppen en meer enge tegenstanders neer te schieten.

De attracties zitten vol met sprongen en je zult merken dat je je schrap zet voor de volgende. Het is vermoeiend om de eerste paar keer te spelen totdat je weet waar je de schrik kunt verwachten.

Het geluidsontwerp, de verlichting en de sfeer zorgen voor een angstaanjagend leuke rit.

Until Dawn: Rush of Blood is exclusief voor PlayStation VR.

Een stoel in een kamer: Greenwater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • VR maakt goed gebruik van de ruimte.
  • Gaat verder dan schrikken om angst en spanning te creëren.

Wat we niet leuk vinden

  • Een bug maakte het soms moeilijker om dingen op te pikken.
  • Het verhaal lijkt misschien ingewikkeld en moeilijk te volgen.

A Chair in a Room: Greenwater, door Wolf & Wood Interactive, is veel meer dan zijn naam. In feite zit je in dit spel niet vast in een stoel. Het is een geweldige ervaring op kamerschaal die profiteert van je VR-ruimte.

Je begint als patiënt in wat lijkt op een psychiatrisch ziekenhuis, en je probeert je geheugen terug te krijgen en erachter te komen wat er aan de hand is.

Dit is meer een spel van het type ontsnappingsruimte voor het oplossen van puzzels, maar het bouwt langzaam spanning op en wordt enger naarmate het spel vordert.

Het spel is niet afhankelijk van goedkope jumpscares. In plaats daarvan zorgt het voor een zeer griezelige, verontrustende sfeer die een gevoel van onderdompeling en een gevoel van echt gevangen zitten creëert.

Vereist een van de volgende virtual reality-headsets: HTC Vive, Oculus Rift of Valve Index.

Resident Evil 7: Biohazard

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De enge en geliefde horrorfranchise in VR.
  • Echt angstaanjagende VR-ervaring.
  • Uren gameplay.

Wat we niet leuk vinden

  • First person POV en VR zullen fans van eerdere titels misschien niet aanspreken.
  • Visuele details van eerdere games gaan wat verloren in VR.

In 1996 kwam Resident Evil van Capcom uit het niets en begon in feite het survival-horrorgenre. Het bracht vervolgen en spin-offs voort, met verschillende gradaties van kwaliteit.

Resident Evil 7: Biohazard's gebruik van VR is baanbrekend, waardoor het een enge goede ervaring is. Het is een goed uitgevoerd survival-horrorspel, dat de serietradities van gevechten, puzzels oplossende speurtochten, meedogenloze bazen en smerige locaties voortzet, maar nu is het allemaal verpakt in een helse first-person-wereld.

Deze game blijft je bij lang nadat je ermee bent gestopt.

Resident Evil 7: Biohazard werkt met de PlayStation 4-, Xbox One- en Windows-platforms.

The Walking Dead: Saints and Sinners

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Intrigerend plot.
  • Veel aanpassingsopties.

Wat we niet leuk vinden

Missiestructuur kan repetitief zijn.

In de nieuwste editie van de Walking Dead-franchise, door Skydance Interactive, is New Orleans in oorlog. De levenden vechten niet alleen tegen de doden, maar brengen elkaar ook pijn en wreedheid toe. Jouw missie is om te overleven terwijl je midden in dit conflict zit, terwijl je het mysterie achter dit alles ontrafelt.

Saints & Sinners is uniek angstaanjagend omdat elke uitdaging en elke genomen beslissing door jou wordt aangestuurd. Vecht tegen de ondoden, speur door de overstroomde ruïnes van New Orleans en sta voor hartverscheurende keuzes voor jou en de andere overlevenden.

Vereist een van de volgende virtual reality-headsets: HTC Vive, Oculus Rift, Valve Index of Windows Mixed Reality.

Aanbevolen: