9 enge horrorspellen voor je iPhone

Inhoudsopgave:

9 enge horrorspellen voor je iPhone
9 enge horrorspellen voor je iPhone
Anonim

IPhone-gamers die zich voorbereiden op een monsterfilmmarathon, hun sneakers aantrekken voor een zombiewandeling, of wensen dat Halloween het hele jaar door spookachtige apps verwelkomt. Als je van schrik houdt, bekijk dan deze griezelige spiekbrief voor gamers die op zoek zijn naar iPhone-apps met dingen die 's nachts tegen het lijf lopen.

Talloze iPhone-games bieden springangst, psychologische verschrikkingen en puur plezier om zombies te ontwijken. Hier zijn 9 van de meest spookachtige.

Deze enge apps zijn niet voor de kleintjes. Ze hebben allemaal de classificatie 12+ of ouder vanwege hun angstaanjagende scènes. Houd deze apps uit de buurt van uw kinderen, tenzij u uw nachten wilt doorbrengen met het troosten van door nachtmerries getroffen kinderen.

Five Nights at Freddy's (serie)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekend ontsnappingsspel
  • Prachtig ontworpen
  • Alle serietitels delen een gemeenschappelijke verhaallijn

Wat we niet leuk vinden

Gratis games zijn ad-heavy

Five Nights at Freddy's is de koning van alle jump scare-games. Het heeft een cult-achtige aanhang ontwikkeld die alleen kan worden geëvenaard door slasher-films uit de jaren '80. Een paar minuten met deze game-app is alles wat je nodig hebt om te begrijpen waarom Five Nights at Freddy's zijn angstaanjagende reputatie heeft ontwikkeld. Op sommige momenten spring je uit je vel. Gesitueerd in een gezinsvriendelijke pizzeria met een animatronische cast van entertainers, nemen spelers de rol aan van nieuwe nachtelijke bewakers die proberen te overleven totdat ze hun eerste salaris kunnen verzilveren. Het zou een rustige baan moeten zijn, maar het blijkt dat die animatronic speelkameraadjes 's avonds een eigen leven leiden.

Met beperkte kracht schakelen spelers tussen beveiligingscamera's en deursloten om deze monsters met metalen botten in de gaten te houden terwijl ze proberen te leven om nog een dag te zien.

De serie heeft meerdere vervolgen voortgebracht, elk met hints over een veel dieper verhaal. Als gevolg hiervan staat het internet vol met prikborden die Freddy's kennis bespreken en ontcijferen. Zorg ervoor dat je begint met het eerste spel en werk je een weg door; op die manier kun je meepraten en voor jezelf proberen het mysterie te ontrafelen dat Freddy Fazbear's Pizza is.

De Rusty Lake-website raadt je aan te beginnen met de eerste game-app, Cube Escape: Seasons, die gratis is. Sommige Cube Escape-apps zijn betaalde apps.

Five Nights at Freddy's is compatibel met iOS 8.1 of hoger.

Download Five Nights at Freddy's

Donkere Echo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Echt eng
  • Cool concept

  • Top graphics en geluidskwaliteit

Wat we niet leuk vinden

  • Te kort
  • Extreem uitdagend
  • Repetitief na 10 levels

Het enige dat angstaanjagender is dan de monsters die je kunt zien, zijn degenen die je niet kunt zien. Dark Echo leunt op dit concept en biedt een audio-first horror-ervaring die net zo angstaanjagend is als je verbeelding toestaat.

Hoewel je in Dark Echo geen monsters in de traditionele zin kunt zien, creëren je voetstappen iets dat lijkt op sonar. Als een vleermuis die in het donker kijkt, onthult het geluid dat je maakt wat er in je omgeving is. Helaas kunnen diezelfde geluiden die je helpen zien, de wezens bij jou in de buurt waarschuwen voor je locatie, waardoor de spelers van jager naar gejaagd worden.

Er zijn een aantal ervaringen met alleen audio in de App Store, maar Dark Echo doet iets anders - en heel eng.

Dark Echo vereist iOS 8 of hoger.

Dark Echo downloaden

Binnenin verloren

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ziet er fantastisch uit
  • De bedieningselementen zijn eenvoudig te bedienen
  • Geweldig overlevingsspel

Wat we niet leuk vinden

  • Repetitief lay-outontwerp
  • Relatief kort spel

Grote, console-achtige horrorervaringen zijn niet gebruikelijk op mobiel, en de meeste games zijn grotendeels vergeetbaar. Dat is niet het geval met Lost Within, een spel van asielverkenning door de geniale ambachtslieden van Human Head en Amazon Game Studios.

In de rol van politieagent onderzoeken spelers een storing in een verlaten gekkenhuis dat de thuisbasis is van zijn eigen stedelijke legende: de Madhouse Madman.

Het blijkt dat sommige legendes in feite zijn gebaseerd, en spelers moeten voormalige gevangenen vermijden die monsters zijn geworden terwijl ze het verhaal ontrafelen van wat er zoveel jaren geleden binnen de muren van het gebouw plaatsvond.

Fans van console-horrorgames zoals Outlast, bekijk deze zeker eens.

Lost Within vereist iOS 8.1 of hoger.

Download verloren binnen

Jaarwandeling

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Stijl en sfeer
  • Meeslepende instellingen
  • griezelig puzzelspel

Wat we niet leuk vinden

  • Verwarrende navigatie
  • Geen instructies of kaart

Hoewel de bossen een griezelige omgeving bieden in zowat elk horrorscenario, zijn het niet de dingen die erin op de loer liggen die je scherp houden in Year Walk. In plaats daarvan zul je van streek raken door de stilte, het verwarrende landschap en de ontdekkingen die je doet.

Year Walk is een spel gebaseerd op Årsgång, een Zweeds volksgebruik waarbij een persoon 's nachts naar een kerk loopt, waarbuiten bovennatuurlijke tests verschijnen die, als ze worden doorstaan, een glimp van de toekomst kunnen opvangen.

Year Walk is een surrealistisch, griezelig avontuur dat zich afspeelt in de Zweedse winter die anders is dan alles wat je eerder speelde. Vreemde kunst, verstikkende eenzaamheid en een opzettelijk verwarrende navigatie zorgen ervoor dat je alles in twijfel trekt tot je het einde bereikt.

Year Walk vereist iOS 8 of hoger.

Download Jaarwandeling

Cube Escape / Rusty Lake (serie)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enge ontsnappingspuzzel
  • Mooi ontwerp
  • Ontspannen en leuke gameplay

Wat we niet leuk vinden

Gratis apps overspoeld door advertenties

Ontsnap-puzzelspellen zijn er dertien in een dozijn in de App Store, maar één ontsnappingsspel vormt slechts een klein deel van een grotere spookachtige serie met bijna een dozijn spellen die plaatsvinden in verschillende tijdsperioden, die elk ontrafelt een beetje meer van het mysterie van deze locatie. Dit beschrijft in een notendop de Rusty Lake-serie.

De Rusty Lake-serie biedt een vreemd "Twin Peaks"-niveau en ziet spelers in allerlei vreemde situaties, van vastzitten in een doos op weg naar het meer tot het ontvangen van een mysterieus verjaardagscadeau als kind in 1939.

In een nette draai is de serie opgedeeld in een assortiment van gratis en betaalde ervaringen. De gratis verhalen, die veel groter zijn dan de betaalde, gebruiken de Cube Escape-titel, terwijl de vleziger betaalde titels de naam Rusty Lake dragen.

Vraag je je af in welke volgorde je ze moet spelen? De officiële website biedt een voorgestelde volgorde, hoewel je erin kunt duiken en beginnen met elk spel dat je leuk vindt. Hint: De eerste van de serie is Cube Escape: Seasons.

De Rusty Lake-games vereisen iOS 8.1 of hoger.

Home - Uniek horroravontuur

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meerdere eindes
  • Speleracties directe gameplay
  • Goede herhalingskandidaat

Wat we niet leuk vinden

  • Herhalende dialoog
  • Retro-afbeeldingen

Pixel-art wordt doorgaans niet gelijkgesteld aan een verontrustende sfeer, maar indie-ontwikkelaar Benjamin Rivers laat zien hoeveel er kan worden bereikt als je probeert veel te bereiken met een beperkte kunststijl.

Meer psychologisch verontrustend dan regelrecht gruwelijk, Home leidt spelers door een onbekende scène, interactie met de wereld terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd en waarom. Er zijn geen antwoorden in steen gebeiteld en de keuzes die spelers maken, helpen de manier waarop het verhaal wordt bekeken door de hoofdrolspeler van het spel.

Het spel is zo open voor interpretatie dat spelers hun eigen theorieën rechtstreeks op de website van het spel kunnen indienen. Probeer het niet, tenzij je het spel eerst tot het einde hebt gespeeld. De ontdekkingen die je doet zullen je absoluut aan het wankelen brengen.

Home - Unique Horror Adventure is compatibel met iOS 8.0 en hoger.

Download Home - Uniek horroravontuur

Walking Dead: The Game

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het interactieve avonturengenre opnieuw uitgevonden
  • Undead universum dat je niet snel zult vergeten

Wat we niet leuk vinden

  • Populaire personages sterven
  • Voelt alsof het niet met mobiel in gedachten is gemaakt

Er zijn meer Walking Dead-games in de App Store dan je zou willen tellen, maar weinigen bieden het soort angstaanjagende spanning waar de serie om bekend staat. Walking Dead: The Game van Telltale Inc. levert resultaat.

Over verschillende seizoenen heeft Telltale episodische games uitgebracht die een uniek verhaal vormen dat wordt verteld in de wereld van de Walking Dead en met originele personages in de hoofdrol waar je net zoveel om geeft als Rick en Carl. De zombies zijn angstaanjagend, maar wat nog belangrijker is, je moet moeilijke keuzes maken die kunnen leiden tot het soort spijt dat spelers achtervolgt lang nadat ze klaar zijn met spelen.

Telltale staat bekend om zijn hoogwaardige verhaalgames, maar geen enkele heeft de spanning, angst en het verantwoordelijkheidsgevoel van Walking Dead: The Game geboden.

Walking Dead: de game vereist iOS 6 of hoger en iPhone 4 en hoger. Het werkt niet op eerdere iPhone-releases.

Download Walking Dead: The Game

De School: Witte Dag

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Effen grafisch
  • Aziatische horrorsfeer en verhaal

Wat we niet leuk vinden

Je moet online zijn om de app te starten

The School: White Day begon in 2001 als een Zuid-Koreaanse pc-game en is een remake die ons eraan herinnert hoe verontrustend Aziatisch horrorentertainment kan zijn en waarom we er zo dol op zijn.

Gepresenteerd in de eerste persoon, The School: White Day gaat over studenten die 's nachts opgesloten zitten in een school met een onhandige conciërge, geesten en absoluut geen bescherming. Dit is niet het soort spel waarin je tegen monsters vecht en zegevierend regeert; het is het soort spel waarbij je een plek probeert te vinden om je te verstoppen en bidt om te overleven tot de ochtend.

Met zeven verschillende eindes biedt The School: White Day volop herspeelbaarheid. Als je het tijdens de underground cult-fase in 2001 hebt gemist, zul je blij zijn te horen dat het op moderne mobiele apparaten scherper en enger is dan ooit op desktops.

The School: White Day vereist iOS 8 of hoger.

Download The School: White Day

Into the Dead

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zombie-gevulde instellingen
  • Uitstekende maar walgelijke geluidseffecten

Wat we niet leuk vinden

Geluidskwaliteit moet worden verbeterd

Soms gaat horror gewoon over proberen te overleven. Als je op zoek bent naar een iPhone-game die je midden in een zombie-apocalyps plaatst, is Into the Dead de beste keuze. Het is een eindeloos renspel dat wordt gespeeld vanuit een first-person perspectief waarbij je je een weg moet ontwijken en weven door een leger van levende lijken.

Je begint met niets anders dan twee voeten en een hartslag, maar ontgrendel snel wapens die je helpen iets langer te overleven, vaak de spanning verhogend, dankzij beperkte munitie.

Met alleen de geluiden van kreunende zombies en je eigen hijgende adem om je oren te vullen, doet Into the Dead geweldig werk door een omgeving te creëren waarin je jezelf kunt verliezen.

Into the Dead vereist iOS 7 of hoger.

Download Into the Dead

Aanbevolen: