De beste Roguelike-spellen voor Android

Inhoudsopgave:

De beste Roguelike-spellen voor Android
De beste Roguelike-spellen voor Android
Anonim

Hier zijn enkele van de beste moderne roguelike-games voor Android-apparaten. Deze spellen bevatten functies zoals turn-based gameplay, op tegels gebaseerde graphics en procedureel gegenereerde levels. Maar denk niet dat deze spellen een koekje zijn; ze kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen en bieden een verscheidenheid aan spelervaringen.

Het Roguelike-spelgenre

De term 'roguelike' beschrijft een genre van roleplaying-achtige games met functies die zijn geïnspireerd op het gelijknamige 'Rogue'-spel dat in de vroege jaren tachtig populair was. Ze worden gekenmerkt door dungeon crawl-gameplay door levels die veranderen, waardoor elke playthrough een unieke ervaring wordt. Je begint met een basispersonage en bouwt deze op, bijvoorbeeld door items en uitrusting te verwerven. Roguelike-spellen hebben permadeath, wat betekent dat als je personage sterft, je helemaal opnieuw vanaf de basis moet beginnen. Het idee is dat je een spel niet bedreven kunt worden door uit het hoofd te leren. In plaats daarvan moet je oefenen en vaardig worden om het goed te doen.

Moderne game-ontwikkelaars hebben de principes van roguelike-games overgenomen en nieuwe games om hen heen ontwikkeld, deze uitgebreid naar andere game-genres en de parameters aangepast om verschillende ervaringen te creëren. Dit heeft geleid tot andere termen om deze spellen te beschrijven, zoals 'roguelite' en 'roguelike-achtig'.

Wayward Souls

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verslavend.
  • Niet-afleidende bedieningselementen.
  • Verscheidenheid en gameplay-diepte.

Wat we niet leuk vinden

  • Kost enkele dollars.
  • Wordt niet vaak bijgewerkt.

Deze game vertegenwoordigt misschien het beste halverwege tussen het klassieke roguelike-spel en de moderne interpretatie van zijn principes. Het is een actie-RPG waarin je beperkte gezondheid en vaardigheden hebt om door verschillende ongelooflijk gevaarlijke kerkers te komen, en elke keer dat je speelt opnieuw begint. De valuta die je verzamelt, kan worden gebruikt om je basisstatistieken te upgraden, waardoor je elke keer dat je teruggaat in het spel net een beetje meer voordeel krijgt.

Wayward Souls is een spannende maar leuke ervaring, die je bewust maakt van elke fout die je maakt en je dwingt om te leren hoe je je personages beter kunt gebruiken. Met de verscheidenheid aan personagetypes en de moeilijkheid om de volgende kerker te bereiken, heeft het het soort diepte dat lang zal blijven spelen zonder verveling. Maar als het te moeilijk blijkt te zijn, zijn er cheatcodes!

Als je de andere actie-RPG Mage Gauntlet van Rocketcat hebt gespeeld, zul je betere besturing en systemen vinden in Wayward Souls, samen met een grotere herspeelbaarheid en meer karaktertypes om te gebruiken. Het is een dramatische verbetering.

Download Wayward Souls

Hopliet

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is gratis.
  • Handige tutorial.
  • Handige opties.
  • Nul advertenties.

Wat we niet leuk vinden

  • Moet betalen voor extra functies en modi.
  • Oude afbeeldingen (hoewel het waarschijnlijk opzettelijk is).

Hoplite ligt veel dichter bij de oorspronkelijke definitie van de roguelike; het is een turn-based game en er zijn geen voordelen die je jezelf kunt geven voordat je gaat spelen. Je bestuurt een Griekse soldaat gewapend met zwaard, schild en speer, die probeert door een gevaarlijke kerker te komen en het gouden vlies van de legende te verkrijgen.

De game brengt je veel gevaren met zich mee. Vijanden hebben bepaald gedrag dat je moet leren, en je zult je vaardigheden verstandig moeten gebruiken. Je speer werpen kan je misschien helpen, maar je moet hem gaan oppakken en in de tussentijd verlies je het vermogen om door vijanden heen te vallen. Je schildbeuk is nuttig, je zult het een paar beurten missen.

Door vastberadenheid en inspanning zou je uiteindelijk het gouden vlies moeten kunnen krijgen. Je score wordt bijgehouden en als je onderweg de upgrade-zegeningen laat liggen, kun je meer punten krijgen en het vlies overslaan om nog verder te gaan in het nastreven van een hogere score. En er staat je veel te wachten als je door wilt gaan, en dan hebben we het nog niet gehad over de uitdagingsmodus.

Hoplite is ook beschikbaar op iOS, waar de game extra aandacht en bijval heeft gekregen.

Hoplite downloaden

Quadropus Rampage

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het spel is gratis.

  • Moderne graphics.
  • Verander karakters halverwege het spel.
  • Ingebouwde winkel.

Wat we niet leuk vinden

  • Een beetje moeilijk om te spelen.
  • Inclusief advertenties.
  • Moet betalen voor sommige functies.

Deze actie-roguelike neemt zichzelf niet al te serieus. Het is op smaak gebracht met een unieke stijl en humor, maar de actie is bloedserieus als je krachtige wapens en vaardigheden verzamelt terwijl je je een weg baant door vijanden in je missie om je komisch genaamde aartsvijand Pete te verslaan.

Er is een einddoel, maar met veel upgrades en herspeelbaarheid, zal het bereiken van dat doel ervoor zorgen dat je er alleen maar weer in wilt duiken. Quadropus Rampage is meer casual-vriendelijk dan misschien Wayward Souls, maar het is nog steeds een uitdaging.

De ontwikkelaars, Butterscotch Shenanigans, bieden andere games aan, zoals Crashlands, en er is een documentaire beschikbaar op Steam over de productie ervan, vooral omdat een van de ontwikkelaars tijdens de ontwikkeling te maken heeft gehad met twee aanvallen van kanker.

Download Quadropus Rampage

Daar: Ω Editie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitdagend spel.
  • Meerdere eindes voor een hoge herspeelbaarheid.
  • Geweldige graphics.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet gratis.
  • Niet vaak bijgewerkt.
  • Een van de moeilijkere spellen om te verslaan.

Als je iets wilt met een verhalende ervaring, is Out There: Omega Edition van Mi-Clos echt interessant. Het uitgangspunt: je bent een verdwaalde ruimteverkenner, die probeert van planeet naar planeet te komen, terwijl je je verloren bronnen aanvult terwijl je reist. Je hebt interactie met buitenaardse rassen, neemt risico's door naar meer grondstoffen te boren en ontdekt een mysterie in de melkweg waarin je verdwaald bent, elke keer met een nieuw begin.

De eerste release van de game was geweldig en sindsdien is er een grote Omega Edition-update gebouwd op die grootsheid met drastisch vernieuwde kunst, gameplay-verbeteringen en een nieuwe gamemodus waarin je de schepen kunt vinden die je eerder hebt verloren. Bekijk deze zeker eens.

Download daar: Ω Editie

Aanbevolen: