Fitbit Charge 4 Review: stijl en substantie

Inhoudsopgave:

Fitbit Charge 4 Review: stijl en substantie
Fitbit Charge 4 Review: stijl en substantie
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Charge 4 biedt een leuke en boeiende fitness-tracking-ervaring die je aanmoedigt om te sporten en over het algemeen een gezonde levensstijl te leiden. Het is ook een aantrekkelijke minimalistische smartwatch, en afgezien van een paar kleine problemen, is het een gemakkelijk apparaat om aan te bevelen.

Fitbit Charge 4 Fitness Tracker

Image
Image

Voordat ik de Fitbit Charge 4 testte, was ik lang een scepticus van draagbare trainingstechnologie. Echter, na een paar weken met dit geweldige kleine apparaat, ben ik nu een groot voorstander van zijn verdiensten als zowel een middel voor het bereiken van een gezondere levensstijl als als een minimalistische smartwatch. Het is erin geslaagd me op het pad te zetten naar zinvol gewichtsverlies waar talloze diëten en goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben gefaald.

Ontwerp: Minimalistisch meesterwerk

De Fitbit Charge 4 is strak en stijlvol met een futuristische flair. De riem met patroon is aantrekkelijk en vangt het licht op interessante manieren. Het vierkante scherm is praktisch, maar zal misschien niet aantrekkelijk zijn voor mensen die de voorkeur geven aan ronde horloges. Het voelt behoorlijk duurzaam aan en is waterdicht tot 50 meter. Na een aantal rigoureuze buitenavonturen is hij er ongeschonden doorheen gekomen. De Charge 4 wordt geleverd met een laadstation en zowel kleine als grote polsbandjes. Het is gemakkelijk om de polsbandjes te verwisselen en Fitbit verkoopt een verscheidenheid aan alternatieve stijlen.

Het is erin geslaagd me op het pad te zetten naar zinvol gewichtsverlies waar talloze diëten en goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben gefaald.

Een snelle druk op de knop aan de zijkant van het horloge brengt je terug naar de wijzerplaat of zet het aan als het niet automatisch verschijnt wanneer je je pols beweegt (wat wel gebeurt, zij het niet vaak). Houd de knop ingedrukt en je krijgt toegang tot niet storen, slaapmodus en andere functies, evenals Fitbit Pay.

Image
Image

Configuratieproces: gestroomlijnd en duidelijk

Mijn Samsung Galaxy Note 9 merkte meteen dat de Charge 4 in de buurt was toen ik de smartwatch aanzette, en een tik op het scherm van mijn telefoon bracht me naar de downloadpagina voor de app. Eenmaal geïnstalleerd, leidde de app me door het installatieproces. Je moet een heleboel informatie over jezelf invoeren, waaronder naam, geboortedatum, gewicht en geslacht. Vervolgens laat de app een handige animatie zien van hoe je de oplader bevestigt. Ik hou van het smileygezicht dat het apparaat je geeft wanneer het begint op te laden; het is een kleine aanraking, maar het geeft de Charge 4 een beetje persoonlijkheid.

Hierna was het tijd om de Charge 4 daadwerkelijk aan mijn telefoon te koppelen, en na een vervelende Squaretrade "Fitbit-beveiligingsplan" -advertentie, moest ik een update installeren. Terwijl dat aan het downloaden was, kreeg ik een lijst met gebruikershandleidingen voor de eerste keer. Dit was handig, met veel informatie over het gebruik van het apparaat, hoewel ik liever een gedrukte handleiding had gehad. Nadat het apparaat up-to-date was, liet een verdere reeks geanimeerde handleidingen me de verschillende bedieningselementen en gebaren zien die werden gebruikt om door de Charge 4 te navigeren. Ten slotte had de app een paar tips voor productonderhoud en nog een vervelende advertentie (dit keer voor een Fitbit Premium-account) en was klaar om te gaan.

Comfort: een goede pasvorm

Als iemand met belachelijk grote polsen, waardeerde ik het echt dat de Charge 4 wordt geleverd met een grotere horlogeband. Het was gemakkelijk om de band uit te schakelen door op een verzonken knop aan de onderkant van het horloge te drukken, en tussen de twee meegeleverde banden zou de Charge 4 voor bijna iedereen moeten passen. Ik was verrast door hoe comfortabel deze smartwatch voor mij was; de grotere band heeft zelfs om mijn polsen voldoende ruimte.

Als iemand met belachelijk grote polsen, stelde ik het zeer op prijs dat de Charge 4 wordt geleverd met een grotere horlogeband.

Prestaties: een digitale fitnesscoach

Geen enkele fitnesstracker is 100% nauwkeurig, en de Charge 4 is geen uitzondering, maar dat is niet zo'n groot probleem als je zou denken. Hoewel alles, van stappentellingen tot hoogteveranderingen tot verbruikte en geconsumeerde calorieën, foutmarges heeft, geven ze u niettemin doelen om naar toe te werken, en deze ruwe gegevens zijn perfect geschikt om u te helpen meer bewust te worden van uw lichamelijke gezondheid.

Ondanks kleine verschillen in rapportage versus het werkelijke aantal stappen dat ik nam of calorieën die ik consumeerde, maakte dit apparaat me meer bewust van hoeveel lichaamsbeweging ik kreeg en hoeveel ik at. Dit stimuleerde me om meer te bewegen en gezonder te eten. Het is ook vermeldenswaard dat de Charge 4 zoveel verschillende statistieken bijhoudt dat de cumulatieve gegevens van zo'n grote verscheidenheid aan factoren helpen om onregelmatigheden uit een bepaalde meting weg te werken.

Slaaptracking is een coole functie en het leek een redelijk goed idee te hebben van wanneer ik sliep en wanneer ik wakker was, hoewel het soms zonder duidelijke reden geen gedetailleerde statistieken registreerde. Hartslagmeting is ook niet slecht, hoewel mijn indruk is dat het mijn hartslag wat hoog schatte.

Het bijhouden van calorieën was het nuttigst voor mij, omdat het me een ruwe schatting gaf om te vergelijken met mijn calorie-inname. Door elke ma altijd die ik at in de app in te voeren, kreeg ik een idee van hoeveel ik overdag zou kunnen eten en hoeveel beweging ik nodig had. Hierdoor ben ik meer gaan wandelen en gezonder gaan eten. Ik heb bijna alle snacks uit mijn dag geschrapt en ik merk dat ik rondjes maak over de oprit of trappen op en af ga om na het eten een klein toetje te kunnen eten.

Ik vond gepersonaliseerde trainingsherinneringen, de trainingsintensiteitskaart of het volgen van oefeningen niet bijzonder nuttig, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Qua navigatie en functionaliteit functioneert de Charge 4 erg goed zonder veel vertraging en is de interface makkelijk te navigeren. Het enige probleem komt wanneer u minder dan 20% batterij krijgt. Op dat moment treedt een energiebesparende modus in werking en neemt de functionaliteit van het horloge aanzienlijk af. Je wilt hem opladen voordat hij zover is.

Image
Image

Software: intuïtief maar vol met advertenties

Zowel de interface van het horloge als de bijbehorende app voor IOS en Android werken bijna foutloos. Menu's zijn gemakkelijk te navigeren en gegevens zijn zowel diepgaand als gemakkelijk toegankelijk en te analyseren. Hoewel de hardware zelf een wonder van ontwerp en miniaturisatie is, is de software waar de magie gebeurt. De Charge 4 verandert in wezen gewichtsverlies en gezond leven in een spel, en voor mij is dit inderdaad een verslavend en lonend spel.

Een ding om te overwegen is dat sommige functies, zoals details over slaapscores en aangepaste uitdagingen, achter een steile betaalmuur zitten die je $ 10 per maand of $ 80 per jaar oplevert. Het is vrij eenvoudig om zo'n abonnement op te zetten, het nooit te gebruiken en te vergeten het op te zeggen tot jaren later, wanneer je een flink deel van de verandering aan de service hebt uitgegeven. Vervelend is dat de advertentie voor deze premium-service permanent op de werkbalk in de app is bevestigd.

Image
Image

Batterijlevensduur: geweldig, maar met kanttekeningen

De Charge 4 gaat ongeveer zes dagen mee op een lading bij normaal gebruik, wat beter is dan de meeste geavanceerde smartwatches. Hij laadt snel op en is meestal niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken.

Ik kwam echter een paar problemen tegen die het vermelden waard zijn. Allereerst, wanneer de batterij onder de 20% zakt, lijkt de Charge 4 in een energiebesparende modus te gaan die de functionaliteit beperkt. Ten tweede zal het gebruik van functies zoals het volgen van oefeningen die gebruikmaken van de GPS, de batterij veel sneller leegmaken. Toen ik met een volle lading begon aan een tweedaagse backpacktocht en de Charge 4 instelde om de wandeling als een oefening op te nemen, duurde het slechts ongeveer 75% van de twee dagen trekking.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 150 is de Fitbit Charge 4 wat duur, maar redelijk geprijsd voor een eenvoudige smartwatch. Extra accessoires en abonnementsdiensten kunnen de kosten echter snel verhogen.

Fitbit Charge 4 vs. Fossil Sport

Voor een meer volledig uitgeruste smartwatch met een meer klassiek horlogeontwerp, is de Fossil Sport een aantrekkelijk alternatief voor de Fitbit Charge 4. Door gebruik te maken van Google's Wear OS en met een full colour LED-verplaatsing, is de Fossil Sport een ver veelzijdiger apparaat. De Charge 4 heeft echter het voordeel van eenvoud die een veel intuïtievere ervaring biedt.

Of je nu op zoek bent naar een minimalistische smartwatch of een effectieve fitnesstracker, de Fitbit Charge 4 is over het algemeen een uitstekend apparaat

Ik was eerlijk gezegd geschokt door hoeveel ik van de Fitbit Charge 4 ben gaan houden. Hij is net zo functioneel als hij er goed uitziet, en biedt zowel redelijk nauwkeurige fitness-tracking als goed geïntegreerde basisfunctionaliteit voor smartwatches. Ondanks een paar kleine tekortkomingen, zoals een betaalmuur voor sommige functies en een batterij die veel GPS gebruikt, kan ik de Charge 4. van harte aanbevelen

Specs

  • Productnaam Charge 4 Fitness Tracker
  • Productmerk Fitbit
  • Prijs $150.00
  • Productafmetingen 1,4 x 0,9 x 0,5 inch.
  • Garantie 90 dagen
  • Batterij tot 6 dagen
  • Waterdicht Ja
  • Hartslag volgen JA
  • GPS Ja

Aanbevolen: