Sony NWE395 Walkman Review: een mp3-speler met substantie

Inhoudsopgave:

Sony NWE395 Walkman Review: een mp3-speler met substantie
Sony NWE395 Walkman Review: een mp3-speler met substantie
Anonim

Bottom Line

Sony slaagt erin om de Walkman de 21e eeuw in te brengen. Het is een capabele MP3-speler die gemakkelijk te gebruiken is en urenlang muziek kan afspelen, maar het gebrek aan uitbreidbare opslag is een nadeel.

Sony NWE395 Walkman MP3-speler

Image
Image

We hebben de Sony NWE395 Walkman gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor velen roept het merk Sony Walkman nostalgische gevoelens op naar een tijd waarin cassettebandjes en FM-radio de belangrijkste manier waren om muziek te vinden en ernaar te luisteren. Tegenwoordig probeert de Sony NWE395 Walkman deze erfenis voort te zetten, maar dat doet hij in een wereld van mobiele apps en draadloze connectiviteit. Het is een heel eenvoudige mp3-speler, met een interface die gemakkelijk te gebruiken is voor het afspelen van muziek, maar je moet wel proberen te onthouden hoe je anderhalf decennium geleden met media omging.

We hebben de Walkman in de loop van een week getest en vervangen door de normale audioverantwoordelijkheden van onze iPhone X. Lees verder om te zien hoe het ons verging.

Image
Image

Ontwerp en weergave: neem je muziek, laat je telefoon liggen

De Walkman heeft een eenvoudig ontwerp dat doet denken aan de iPod, maar met meer fysieke bedieningselementen. Het meet een sierlijke 3,12 x 1,81 x 6,68 inch (LWH) en weegt minder dan een ounce. Het past perfect in een portemonnee of in het muntzakje van de meeste herenjeans.

De Walkman heeft twee hoofdfuncties: audiobestanden afspelen en afstemmen op FM-radio. Het slaagt in beide zonder klachten. Zodra uw muziek op de harde schijf is geladen, kunt u gemakkelijk naar elk gewenst nummer of elke gewenste afspeellijst navigeren. De FM-radio kwam luid en duidelijk door in de stad en op het platteland. De scanfunctie detecteerde zelfs dezelfde stations als onze autoradio.

Je kunt ook afbeeldingsbestanden op de Walkman laden, maar dat is het echt niet waard. Het 1,77-inch scherm heeft slechts een schermresolutie van 128 x 160. Dit maakt elk beeld korrelig en bijna pijnlijk om heel lang naar te kijken.

Sommige populaire soorten muziekbestanden worden niet ondersteund, zoals MP4 en M4A, twee van de meest voorkomende audioformaten.

Het fysieke bedieningspaneel is een van de meest solide functies van de Walkman. Het is een eenvoudige D-pad samen met drie multifunctionele knoppen. Alles is duidelijk gemarkeerd, dus er is geen twijfel over wat ze doen. Hij heeft ook een handige volumeknop aan de zijkant, zodat je hem snel op en neer kunt draaien. Dit lijkt misschien basisdingen, maar er zijn goedkope MP3-spelers met frustrerende bedieningselementen en geen fysieke knop, dus dit is goed om te zien.

Een van de ergerlijke dingen aan deze draagbare MP3-speler is dat hij alleen werkt met MP3-, AAC-, WMA- en MP3-bestanden. Dit is goed en wel als al je muziek in die formaten is. Maar sommige populaire muziekbestandstypen worden niet ondersteund, zoals MP4 en M4A, twee van de meest voorkomende audioformaten.

Tijdens onze tests resulteerde dit in veel van onze muziek die een foutmelding opleverde met de tekst "Cannot Play; Bestands formaat niet ondersteund." U hoeft dus niet meer uw muziekbibliotheek naar de harde schijf te kopiëren en plakken. Je zult waarschijnlijk al je bestanden moeten doorlopen om er zeker van te zijn dat de muziek kan worden afgespeeld.

Een andere omissie is Bluetooth. Door die functie toe te voegen, zou de Walkman aanzienlijk kunnen openen, waardoor hij draadloos verbinding kan maken met Bluetooth-luidsprekers en oordopjes zoals de Apple AirPods en Powerbeats Pro van Dre.

Image
Image

Bottom Line

De oordopjes die bij de Walkman worden geleverd, laten veel te wensen over. Ze zijn volledig gemaakt van plastic en voelen erg goedkoop aan. Toen we ze in onze oren stopten, ontdekten we dat ze iets te groot waren en niet helemaal pasten, dus moesten we ze een klein beetje laten uitsteken. Dit was niet zo'n groot ongemak, maar ze vielen af en toe uit onze oren terwijl we aan het jammen waren naar Bon Jovi.

Configuratieproces: Welkom bij 2005

De merknaam Walkman is niet het enige dat je een paar jaar terugvoert. De manier waarop je muziek en afbeeldingen op deze MP3-speler laadt, is volgens de huidige normen een beetje verouderd. Er is geen software die u kunt gebruiken om uw media te beheren. Om er bestanden op te laden, moet je het via USB op je computer aansluiten, het koppelen als een externe harde schijf en vervolgens de gewenste muziek naar de juiste map kopiëren.

Zo werden in de jaren 2000 veel mp3-spelers geladen. Sinds de introductie van iTunes om bestanden op de iPod te beheren, is deze methode echter zo goed als verdwenen. Dit is prima, als je weet wat je doet. Als je het je niet meer herinnert (of niet leefde toen deze methode populair was), duurt het een paar keer voordat je het onder de knie hebt.

Om er bestanden op te laden, moet je het via USB op je computer aansluiten, het koppelen als een externe harde schijf en vervolgens de gewenste muziek naar de juiste map kopiëren.

Als je veel podcasts luistert, heb je bijna pech met de Walkman. De handmatige laadtechniek voegt nogal wat stappen toe om muziek en andere inhoud op de opslag te krijgen. Je moet diep in je bestanden duiken om de gewenste podcastafleveringen te vinden, ze vervolgens laden en beluisteren zoals je een gewoon nummer zou doen. Het grootste probleem is dat je geen van de voordelen krijgt die een goede podcast-app biedt. Herhaal dit elke dag voor sommige podcasts en het wordt enorm onpraktisch.

Dat gezegd hebbende, het feit dat de Walkman als een externe harde schijf op je computer wordt gemonteerd, betekent dat je er niet-audiobestanden op kunt opslaan. Dit zou handig zijn als u privé- of persoonlijke bestanden heeft die u discreet wilt bewaren of vervoeren.

Opslag: genoeg voor je favoriete nummers, maar meer niet

De Walkman die we hebben getest, had 16 GB aan opslagruimte aan boord, wat niet veel klinkt volgens de huidige smartphonenormen, maar het is behoorlijk fors als je het alleen met muziek vult. Je kunt er ongeveer 4.000 nummers op verwachten, en dat zou genoeg moeten zijn voor een goede verzameling, hoewel je waarschijnlijk niet je hele Spotify-afspeellijst daar kunt krijgen.

Als je je wilt losmaken van de wereld van apps, e-mails en sms en gewoon van je muziek wilt genieten, is de Sony NWE395 Walkman het overwegen waard.

Een groot ding dat echter aan het apparaat ontbreekt, is een uitbreidbare opslagsleuf waarmee u de omvang van uw inhoudsbibliotheek had kunnen vergroten.

Image
Image

Batterijlevensduur: snel opladen, gaat lang mee

Sony's website beweert dat de Walkman 35 uur batterijduur krijgt als hij volledig is opgeladen. Om deze claim te testen, hebben we de batterij volledig opgeladen en een mannelijk-naar-mannelijk aux-kabel gebruikt om verbinding te maken met de JBL Charge 4 en deze continu te laten spelen totdat de batterij leeg was. We begonnen de test op een woensdag om 12.00 uur en het apparaat speelde tot laat in de donderdagavond, wat betekent dat het de beweringen van Sony een beetje overtrof.

Nadat de batterij leeg was, hebben we hem aangesloten op een AV-wandadapter en getimed hoe lang het duurt voordat hij volledig is opgeladen. Dit duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, dus als je de Walkman regelmatig gebruikt, is er geen reden waarom hij leeg zou moeten raken zolang je eraan denkt om op te laden.

Geluidskwaliteit: zo goed als je koptelefoon kan krijgen

Zoals bij elke mp3-speler komt de kwaliteit van de muziek overeen met het apparaat waarop je hem hebt aangesloten. De meegeleverde oordopjes zijn oké, maar produceren niet de diepte en het bereik van het geluid dat meer geavanceerde hoofdtelefoons leveren. We konden de geluidskwaliteit slechts een dag of twee testen verdragen. Schakel vervolgens over op een ouder wordend paar Apple EarPods om een betere ervaring te krijgen. Als je andere opties voor oordopjes hebt, raden we je aan die te gebruiken.

De meegeleverde oordopjes zijn in orde, maar produceren niet de diepte en het bereik van het geluid dat meer geavanceerde hoofdtelefoons leveren.

Toen we de Walkman op de JBL Charge 4 aansloten, leverde hij al het eersteklas geluid, en de aux-connector betekent dat je hem kunt aansluiten op elk apparaat met die audio-in-poort.

We hebben het ook aangesloten op het autogeluidssysteem en hoorden alles wat de muziek te bieden had, van de dreunende gitaarsolo's tot kleine details zoals bellen en cimbalen. De audio was zo helder en rijk als cd's en smartphones die via hetzelfde systeem werden afgespeeld.

Toen we de Walkman op de JBL Charge 4 aansloten, leverde hij al het eersteklas geluid, en de aux-connector betekent dat je hem kunt aansluiten op elk apparaat met die audio-in-poort.

Bottom Line

Helaas, als je de Sony Walkman koopt, betaal je voor de merknaam. Het 16 GB-model dat we hebben getest, kost $ 95, hoewel we het in de uitverkoop zagen voor $ 75. De 8G- en 4GB-modellen kosten respectievelijk $ 74,99 en $ 64,99. Je kunt ze voor minder in de uitverkoop krijgen, maar we raden het niet aan vanwege de kleine opslagruimte. Over het algemeen denken we dat de prijs hoog is, aangezien sommige goedkope MP3-spelers je meer functies bieden voor slechts $ 20.

Mahadi M350 vs. Sony NWE395 Walkman

De Mahadi M350 kost ongeveer $ 70 minder dan de 16 GB Walkman die we hebben getest, maar verrassend genoeg heeft hij meer functies. Hoewel het slechts 8 GB aan opslag aan boord heeft, heeft het een uitbreidbaar opslagslot dat microSD-kaarten tot 120 GB kan bevatten. Met de Walkman heb je een limiet van 16 GB. Andere extra's zijn een geluidsrecorder, een externe luidspreker en een stopwatch. Nadelen van de M350 zijn de frustrerende aanraakinterface en contra-intuïtieve navigatie, maar dat is een prima afweging voor een product dat minder dan $ 25 kost.

Een solide MP3-speler in termen van bruikbaarheid en muziekweergave, maar zonder opslagruimte

Als je je wilt losmaken van de wereld van apps, e-mails en sms en gewoon van je muziek wilt genieten, is de Sony NWE395 Walkman het overwegen waard. Het doet zijn werk bij het afspelen van muziek goed, ook al heeft het een paar nadelen als het gaat om opslag. U hoeft alleen maar te beslissen of het prijskaartje de officiële Walkman-branding waard is.

Specs

  • Productnaam NWE395 Walkman MP3-speler
  • Product Merk Sony
  • Prijs $94.99
  • Gewicht 0.99 oz.
  • Productafmetingen 3,12 x 1,81 x 6,68 inch.
  • Kleur Rood, Zwart,
  • Batterijduur 35 uur
  • Bedraad/Draadloos Bedraad
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs PCM, AAC, WMA, MP3

Aanbevolen: