LimoStudio LMS103 Lighting Kit Review: betaalbare paraplu-stijl verlichting

Inhoudsopgave:

LimoStudio LMS103 Lighting Kit Review: betaalbare paraplu-stijl verlichting
LimoStudio LMS103 Lighting Kit Review: betaalbare paraplu-stijl verlichting
Anonim

Bottom Line

De LimoStudio LMS103 Lighting Kit is een goedkope paraplu-achtige kit die het best kan worden gebruikt om de bestaande verlichting in een fotostudio thuis te verbeteren. Het is een goede beginnersset, maar voelt goedkoop aan en heeft wat problemen met de kwaliteitscontrole.

LimoStudio LMS103 Verlichtingsset 600 Watt

Image
Image

We hebben de LimoStudio LMS103 Lighting Kit gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LimoStudio 600W daglicht continue verlichtingsset LMS103 is een zeer goedkope instapverlichtingsset voor beginners. Drie statieven, drie lampen en twee draagtassen maken dit een eenvoudig te installeren en zeer draagbare kit voor elke fotograaf of videomaker.

LimoStudio is een veel voorkomende naam in goedkope verlichting en je zult zeker merken waarom deze kit zo goedkoop is. Hoe dan ook, als je een basisverlichtingsset nodig hebt om aan de slag te gaan met je nieuwe YouTube-kanaal, foto's van je kinderen te maken of die perfecte kattenfoto voor Reddit te maken, dan zal de LMS103-set het werk doen.

We hebben onlangs verschillende verlichtingskits beoordeeld en we gaan het ontwerp, het installatieproces, de draagbaarheid en de prestaties van de LimoStudio LMS103 bekijken om te zien of het een goede investering is voor de lagere kwaliteit en lage prijs.

Image
Image

Ontwerp: Standaard en eenvoudig

De LimoStudio LMS103 bevat drie statieven, drie lampfittingen, drie 45W CFL-lampen, twee 33-inch paraplureflectoren en twee draagtassen. Dit is een heel eenvoudig, generiek verlichtingssysteem en er zijn veel andere op de markt die er bijna identiek uitzien. Hoewel het goed functioneert en erg populair is bij beginners, weerspiegelt de prijs zeker de kwaliteit.

Er zijn twee verstelbare standaards die een maximale hoogte van 86 inch bereiken en een kleinere standaard die kan worden aangepast tot een hoogte van 28 inch. De stands zijn gemaakt van een lichtgewicht aluminiumlegering met standaard montagenoppen bovenop. Ze zijn niet erg duurzaam, maar het verlichtingsgedeelte van het systeem is zo licht dat het niet zo stevig hoeft te zijn.

Alle drie de lampfittingen zijn identiek en gebruiken een enkele 45W CFL-lamp. De lampen hebben een kleurtemperatuur van 6500 K en passen stevig in hun fittingen, maar de fittingen passen niet precies recht en strak op de standaards en het voelt allemaal vrij dun aan. U kunt de hoek gemakkelijk aanpassen door een knop aan de zijkant van de lampvoet los te draaien.

De koppen hebben drie meter lange, vast bedrade stroomkabels met in-line aan/uit-schakelaars. De kabelverbindingen zijn niet geweldig en we merkten dat een van de lampjes flikkerde als we de kabel verplaatsten. Elke kop heeft een gleuf voor een doorschijnende witte paraplureflector en een knop om hem op zijn plaats te houden.

Over het algemeen is het ontwerp vrij standaard voor deze stijl van verlichtingskit, alleen met goedkopere hardware waarvan we kunnen zien dat deze niet lang meegaat.

Elke paraplu is gemaakt van dun, goedkoop nylon en opent als een gewone regenparaplu. Je schuift hem uit om hem op zijn plaats te vergrendelen en drukt op de verende metalen clip om hem weer in te klappen. De paraplu's zijn effectief in het verspreiden van het licht van de lamp of een flitser, waardoor het gelijkmatig over uw onderwerp wordt verspreid, terwijl schittering wordt geëlimineerd en schaduwen worden verminderd.

De derde standaard heeft geen paraplu en we dachten dat het het doel van de rest van de kit teniet deed door de schittering te creëren die we wilden elimineren. We vinden zeker dat er een derde paraplu had moeten worden opgenomen.

De paraplu's en draagtassen zijn gemaakt van nylon dat aanvoelt alsof het gemakkelijk kan scheuren, dus ga er voorzichtig mee om. We merkten ook zeer slechte stiksels met verschillende draden die aan de stof bungelden - dat is niet ongebruikelijk bij goedkopere systemen of producten zoals deze en de draden moeten gewoon worden afgeknipt. Pas echter op voor ontbrekende stiksels, want hierdoor vallen de stukken sneller uit elkaar.

Er zijn twee draagtassen: de ene bevat de drie lampen verpakt in hun respectievelijke piepschuim en dozen, en de andere tas is bedoeld om de rest van de hardware te passen. Het zit strak - we waren een beetje nerveus over het sluiten van de tas met de slechte kwaliteit van de rits, maar we hebben alles erin.

Over het algemeen is het ontwerp vrij standaard voor deze stijl van verlichtingskit, alleen met goedkopere hardware waarvan we kunnen zien dat deze niet lang meegaat.

Image
Image

Configuratieproces: zeer snel en gemakkelijk

Het instellen van deze verlichtingsset is ongelooflijk eenvoudig en gemakkelijk. Je hoeft waarschijnlijk niet eens naar de routebeschrijving te kijken en het duurt vijf minuten om alles op gang te krijgen.

Elke inbuskop past op een standaard en er is een knop om hem vast te zetten. Geen van de koppen past recht en ze voelen erg onzeker aan, maar omdat de kit zo licht van gewicht is, zien we dat niet als een probleem. De lampen kunnen allemaal gemakkelijk worden vastgeschroefd, maar voelden een beetje los aan in vergelijking met andere kits die we hebben getest.

Misschien de gemakkelijkste opstelling die we hebben gezien in een verlichtingsset.

De koppen hebben elk een knop die kan worden losgemaakt om de hoek aan te passen. Deze knop voelde ook behoorlijk goedkoop aan, dus pas op dat je hem niet te vast aandraait (of een van de andere knoppen, wat dat betreft). Je kunt de paraplu's openen als een normale regenparaplu. De staven schuiven recht in een gat in het montagestuk van de lampvoetkop onder de lamp.

Na het monteren van de stopcontactkoppen en paraplu's, richt je je lichten op je onderwerp, druk je op de in-line aan / uit-schakelaar en je bent klaar om te gaan. Het is misschien wel de gemakkelijkste opstelling die we hebben gezien in een verlichtingsset.

Image
Image

Draagbaarheid: een lichtgewicht verlichtingsset

Met een gewicht van 9,35 pond is deze kit ongelooflijk licht en draagbaar en is het opzetten en afbreken een fluitje van een cent. Hoewel we willen dat alles in één tas past in plaats van in twee (of dat de kleinere tas in de grotere past), is het hele systeem zo licht dat je beide tassen gemakkelijk met dezelfde hand kunt dragen.

De bollen zijn bedoeld om te worden bewaard in het piepschuim en de dozen waarin ze zijn binnengekomen en vervolgens in de kleinere draagtas gestapeld, terwijl de rest van de hardware precies in de grotere tas past. Als u op zoek bent naar een eenvoudige, zeer draagbare kit met een laag vermogen, hoeft u niet verder te zoeken.

Image
Image

Prestaties: schiet tekort

Voor dit type verlichtingssysteem presteert de LimoStudio LMS103 Lighting Kit redelijk goed. Maar het is niet iets dat we lang zouden gebruiken zonder een upgrade te willen. We waren een beetje bezorgd over de aansluiting van het netsnoer, en als je een flikkering in de lichten opmerkt, wil je deze misschien terugsturen of op zijn minst goed opletten terwijl de lichten zijn aangesloten.

Deze kit produceert niet veel licht, maar het zou goed moeten zijn als je hem in een ruimte met wat andere verlichting gebruikt, of het nu zonlicht is of gewoon de lichten in je huis. De LMS103 is het beste in het elimineren van problemen met bestaande lichtbronnen, vooral binnenshuis met overheadverlichting in huis of bij gebruik van een flitser. Het doet geweldig werk om schittering te elimineren bij het maken van portretten, het opnemen van YouTube-video's of het maken van amateurproductfotografie.

We raden niet aan om alleen op het licht van deze kit te vertrouwen.

Als je van plan bent veel productfotografie te maken voor een online marktplaats zoals eBay, wil je misschien investeren in een helderdere kit die meer licht produceert. Je kunt deze lampen ook overdag mengen met natuurlijk licht om goede productfoto's te maken, maar we raden niet aan om alleen op het licht van deze kit te vertrouwen.

De lampen kunnen heet worden als ze een tijdje aan hebben gestaan. LimoStudio zegt hierover dat ze in zeldzame gevallen een milde, brandende geur kunnen produceren die normaal is. We hebben zeker die brandende geur geroken, maar het was niet zo mild en het was niet erg prettig voor degenen onder ons met gevoelige neuzen.

Het lijkt erop dat als deze voor kortere tijden worden gebruikt (voor ons was het minder dan 30 minuten), ze niet heet genoeg worden om de geur af te geven. Maar we vonden dit zeker een beetje zorgwekkend, vooral in combinatie met het probleem met het netsnoer.

Prijs: er zijn betere opties

De LimoStudio LMS103-verlichtingskit kost meestal tussen $ 50 en $ 60. Hoewel dit een instapkit is, lijkt de prijs nog steeds hoog voor de slechte kwaliteit. En we denken niet dat de korte standaard en het licht erg handig zijn, tenzij je echt een extra ondiffuse lichtbron nodig hebt.

We geven over het algemeen de voorkeur aan softboxen boven verlichtingssets in paraplu-stijl, en er zijn er genoeg in dezelfde prijsklasse om uit te kiezen. We konden het gewoon niet rechtvaardigen om het geld uit te geven aan zo'n eenvoudige verlichtingsset van lage kwaliteit als er andere betere opties zijn.

Competitie: LimoStudio LMS103 vs. LimoStudio AGG814

De LimoStudio AGG814 is de softbox-equivalent van het merk van de LMS103. Het is ongeveer dezelfde prijs, meestal verkocht voor ongeveer $ 60. Bij de LimoStudio AGG814 worden twee statieven, twee fittingen, twee 85W CFL-lampen en twee softboxen meegeleverd, die allemaal in de meegeleverde draagtas passen.

De statieven zijn precies hetzelfde als de twee grotere statieven in de LMS10-set, maar de lampen die bij de AGG814 worden geleverd, hebben een hogere output en dat is te zien. Een van de redenen waarom we de voorkeur geven aan softboxen is omdat de verlichting meer gericht is, ook al heeft deze nog steeds een brede en zachte verspreiding.

Hoewel de LimoStudio AGG814-kit een beter alternatief is voor de LMS10, is het nog steeds een goedkope kit van lage kwaliteit met zijn eigen kwaliteitscontroleproblemen. Maar voor een beginner is dat niet zo'n groot probleem, dus als je op zoek bent naar een betaalbare instapset voor je hobby, kan de AGG814 een optie zijn.

Zelfs voor beginnende fotografen zijn er betere instapopties

De LimoStudio LMS103 Lighting Kit is merkbaar van lage kwaliteit en niet gebouwd om lang mee te gaan. Als je een beginner bent die gewoon het water wil testen met een goedkope setup, raden we je aan om naar een softbox-kit zoals de LimoStudio AGG814 te kijken of een beetje extra uit te geven aan een mid-level kit die je niet meteen hoeft te upgraden.

Specs

  • Productnaam LMS103 Verlichtingsset 600-Watt
  • Productmerk LimoStudio
  • MPN LMS103
  • Prijs $49.50
  • Gewicht 9,35 lbs.
  • Productafmetingen 8 x 7,5 x 31,6 inch.
  • Kleur Zwart
  • Lichtkleurtemperatuur 6500K
  • Watt 600 Watt
  • Stand 3
  • Paraplu's 2
  • Aantal lampen 3
  • Garantie 90 dagen

Aanbevolen: