TP-Link Archer C80 Review: een snelle router van minder dan $ 100

Inhoudsopgave:

TP-Link Archer C80 Review: een snelle router van minder dan $ 100
TP-Link Archer C80 Review: een snelle router van minder dan $ 100
Anonim

Bottom Line

De TP-Link Archer C80 is een betaalbare router die hoge snelheden biedt, maar het zou veel beter zijn als hij een USB-poort had.

TP-Link Archer C80 AC1900 Draadloze MU-MIMO Wi-Fi 5-router

Image
Image

De TP-Link Archer C80 is een betaalbare langeafstandsrouter die ideaal zou moeten zijn voor middelgrote huizen. Met 3x3 MU-MIMO, ouderlijk toezicht en afstandsbediening met behulp van de Tether-app van TP-Link, heeft de Archer C80 een paar bewonderenswaardige functies voor een router onder de $ 100, maar het mist ook enkele van de dingen die we gewend zijn van een router in deze prijsklasse (zoals compatibiliteit met slimme assistenten en geen USB-poort). Ik heb de TP-Link Archer C80 een week lang getest om te zien of het ontwerp, de connectiviteit, de netwerkprestaties, het bereik en de software het apparaat een waardevolle investering maken in vergelijking met andere budgetrouters op de markt.

Ontwerp: eenvoudig, maar effectief

De Archer C80 is een uitzonderlijk kleine router, met een behuizing die slechts 4,6 inch hoog, 8,5 inch breed en 1,26 inch diep is. Omdat het lichaam kleiner is dan een paperback, kan de router onopvallend op een tafel of bureau staan. Het heeft ook twee sleutelgatbevestigingen aan de achterkant voor bevestiging aan een muur.

Het matzwarte kleurenschema zorgt ervoor dat het opgaat in andere apparaten, zodat je het nauwelijks merkt op een bureau of werkstation. Het oppervlak is gestructureerd, met uitsparingen om de ventilatie te verbergen. De textuur is zowel een zegen als een vloek, omdat het ervoor zorgt dat de C80 wat extra stof verzamelt, maar het verbergt ook vingerafdrukken en vegen.

Image
Image

Over het algemeen voelt de C80 behoorlijk stevig aan. Er zijn vier antennes en ze voelen niet dun of gemakkelijk breekbaar aan. De antennes zijn buitengewoon lang, dus onevenredig lang in vergelijking met de behuizing van de router, maar de lengte van de antennes is gunstig voor de prestaties. U kunt de antennes 90 graden op en neer bewegen en ongeveer 180 graden van links naar rechts, waardoor u ze op de juiste manier kunt aanpassen voor plaatsing op een muur of tafel. De Gigabit Ethernet-poorten (één WAN, vier LAN) en de voedingsadapterpoort bevinden zich aan de achterkant van het apparaat, wat ideaal is voor plaatsing op een plat oppervlak, maar niet zo geweldig voor montage aan een muur omdat de kabels uit de bovenaan de router, en ze zijn moeilijk te verbergen of te organiseren.

De antennes zijn buitengewoon lang, dus onevenredig lang in vergelijking met de behuizing van de router, maar de lengte van de antennes is gunstig voor de prestaties.

Met de Archer C80 geef je een paar functies op in ruil voor snelheid. Dit is een dual-band AC1900-router, wat betekent dat hij tot 1300 Mbps kan bereiken op de 5 GHz-band en tot 600 Mbps op de 2,4 GHz-band voor een totaal van 1900 Mbps, dus het is niet zo theoretisch snel als een wifi-netwerk 6 router. Dit is echter nog steeds een van de snellere routers die ik in deze prijsklasse heb getest.

De C80 heeft geen USB-poort, wat nogal een teleurstelling was. USB-poorten worden steeds gebruikelijker in wifi-routers, omdat mensen graag een USB-poort hebben voor het eenvoudig delen van harde schijven en printers via het netwerk. De C80 mist ook Alexa-compatibiliteit, een derde band of een ultrasnelle processor.

Aan de positieve kant heeft de C80 beamforming, wat een meer geconcentreerd signaal en een groter bereik bevordert. Het heeft 3 x 3 MU-MIMO-technologie, wat betekent dat het drie datastromen tegelijk kan verzenden en ontvangen. Dit helpt de router om een sneller signaal te leveren wanneer u naar programma's kijkt, aan het gamen bent of een computer gebruikt die 3 x 3 ondersteunt. Het heeft een slimme verbinding, waardoor uw router apparaten tussen banden kan schakelen, en airtime fairness, wat helpt de vertraging veroorzaakt door oudere of langzamere apparaten te verminderen door de airtime gelijkmatiger te verdelen. Op deze manier loopt een langzaam apparaat minder snel vast in het netwerk.

Image
Image

Netwerkprestaties: hoge snelheden, geen USB-poort

Hoewel dit een apparaat van laag tot gemiddeld niveau is, was ik behoorlijk onder de indruk van de snelheid en prestaties. Ik woon in een buitenwijk op ongeveer 20 minuten van Raleigh, NC, en ik heb Spectrum als mijn internetprovider. De wifi-snelheden in mijn huis zijn maximaal 400 Mbps. Ik heb een slimme doos die in een nutskast zit waar de router verbinding maakt. Ik heb de router aan de muur in die kast gemonteerd, die een stevige deur heeft die als een onmiddellijke signaalbelemmering fungeert. Ondanks de aanwezigheid van deze stevige deur, kon ik nog steeds tussen de 340 en 350 Mbps halen over de hele benedenverdieping (op de 5GHz-band). Op de 2,4 GHz-band kon ik overal op de eerste verdieping en in mijn garage tot 90 Mbps halen.

Toen ik het netwerk laadde met verschillende apparaten in mijn huis - meer dan 30 smart home-producten, gaming-pc's, laptops, consoles, streaming-apparaten, smart-tv's en telefoons - begon ik een merkbare vertraging te ervaren. Dit is niet de beste router om te gamen of voor mensen die meerdere aangesloten apparaten tegelijk gebruiken. De C80 zou ideaal zijn voor huizen met lichte tot matige netwerkvereisten.

Image
Image

Bereik: zelfs beter dan geadverteerd

TP-Link adverteert de C80 als een router voor woningen met drie slaapkamers. Die schatting onderschat echter de bereikmogelijkheden van de router. Mijn huis is een woning van drieduizend vierkante meter met twee verdiepingen en vijf slaapkamers, en ik kon in elke hoek een stabiele wifi-verbinding behouden. Elke kast, badkamer en slaapkamer kreeg een constant signaal en ik ervoer helemaal geen dode zones. Zelfs in de garage, voortuin en achtertuin bleef het signaal sterk. Pas toen ik probeerde meerdere gaming- en streamingapparaten tegelijk te gebruiken, kreeg ik enige vorm van vertraging.

Elke kast, badkamer en slaapkamer hield een signaal vast en ik heb helemaal geen dode zones ervaren.

Software: TP-Link Tether-app

De C80 is een makkie om in minder dan vijf minuten op te zetten, met aangemaakte gastnetwerken en zo. De TP-Link Tether-app is een van mijn favoriete begeleidende router-apps. De interface is superschoon en je kunt precies zien welke apparaten zich op elk van je netwerkbanden bevinden. U kunt de app zelfs laten waarschuwen wanneer een nieuw apparaat zich aanmeldt bij uw netwerk.

Je kunt ouderlijk toezicht instellen, waarbij je een profiel maakt voor individuele gezinsleden, inhoud blokkeert en tijdslimieten instelt die aangeven hoe lang bepaalde apparaten op het wifi-netwerk zijn toegestaan. Hierdoor kan ik de PlayStation-tijd van mijn kind rechtstreeks in de Tether-app regelen, evenals de schermtijd op andere apparaten in huis.

Als je meer geavanceerde functies wilt beheren, zoals NAT-forwarding, DHCP-servers en IPv6, moet je de webbeheertool gebruiken. De webbeheertool biedt ook uitgebreidere functies voor ouderlijk toezicht, zodat u inhoud kunt filteren op trefwoorden (in plaats van alleen websites te blokkeren). De webtool heeft een gebruiksvriendelijke interface, maar het is niet zo handig als het gebruik van de Tether-app.

Image
Image

Bottom Line

De TP-Link Archer C80 wordt verkocht voor $ 100, wat een redelijke prijs is voor het apparaat, aangezien het hoge snelheden, dual-band connectiviteit en technologieën zoals MU-MIMO biedt om de prestaties te verbeteren.

TP-Link Archer C80 vs. TP-Link Archer A9

De Archer A9 is een ander betaalbaar aanbod van TP-Link, met een prijskaartje van minder dan $ 100. De A9 heeft echter een USB-poort en is compatibel met Alexa en IFTTT-functies die de C80 mist. Ik heb onlangs de A9 ook getest. De A9 biedt meer functies, maar ik kon hogere snelheden en een betere dekking uit de C80 halen. Als je een router wilt die een uitgebreidere ervaring biedt, ga dan voor de A9. Als je gewoon een betaalbare, snelle router wilt die een signaal op grote afstand behoudt, zul je waarschijnlijk blij zijn met de C80.

Hoge snelheden en een uitzonderlijk groot bereik

Hoewel hij geen USB-poort heeft, levert de Archer C80 indrukwekkende snelheden over een groot bereik in huizen met een lichte tot gemiddelde netwerkcapaciteit. Voor huizen waar meerdere mensen streamen, gamen en aan cloud-applicaties werken, willen ze iets met een hoger octaangeh alte.

Specs

  • Productnaam Archer C80 AC1900 Draadloze MU-MIMO Wi-Fi 5 Router
  • Product Merk TP-Link
  • UPC 845973088873
  • Prijs $100.00
  • Productafmetingen 8,5 x 4,6 x 1,26 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Security SPI Firewall, Toegangscontrole, IP & MAC Binding, Application Layer Gateway, Wi-Fi Encryptie (WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2-Enterprise (802.1x))
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja, 3 x 3
  • Aantal Atennes 4
  • Aantal banden Dual
  • Aantal bedrade poorten 5
  • Modus Routermodus, toegangspuntmodus
  • Processor 1,2 GHz CPU
  • Gamma huizen met 3 slaapkamers
  • Wi-Fi-capaciteit gemiddeld
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: