Apple Mac Mini 2014 (gerenoveerd) Review: een Mac van minder dan $ 300

Inhoudsopgave:

Apple Mac Mini 2014 (gerenoveerd) Review: een Mac van minder dan $ 300
Apple Mac Mini 2014 (gerenoveerd) Review: een Mac van minder dan $ 300
Anonim

Bottom Line

De gerenoveerde Mac Mini 2014 is een veelzijdige machine die betrouwbaarheid en een lange levensduur biedt tegen een uiterst betaalbare prijs.

Apple Mac Mini MGEM2LL/A (gerenoveerd)

Image
Image

We hebben een opgeknapte Apple Mac Mini MGEM2LL/A gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een Mac Mini is een betaalbare optie voor diegenen die de netheid en eenvoud van MacOS willen zonder al te veel geld te verliezen voor een duurdere Apple-computer of laptop. Als je bereid bent een beetje kracht en moderniteit op te offeren, kun je een opgeknapte Mac Mini uit 2014 kopen voor ongeveer een kwart van de prijs van de 2018-versie. Naast de lage instapprijs biedt de gereviseerde Mac Mini uit 2014 een aantal voordelen ten opzichte van andere minicomputers op de markt. Maar het heeft ook zijn nadelen. Moet je de opgeknapte Mac Mini uit 2014 kopen? Ik heb de gerenoveerde Mac Mini MGEM2LL/A getest en hier is mijn volledige recensie.

Ontwerp: Slank en compact

De Mac Mini is extreem compact - klein genoeg om op je bureau te zitten zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Het meet slechts 7,7 x 7,7 x 1,4 inch, met een laag profiel. Stilistisch ziet het er bijna identiek uit aan eerdere modellen, en het lijkt ook behoorlijk op de Mac Mini uit 2018. Echter, in tegenstelling tot de 2018 Mini, kun je de space grey-afwerking niet krijgen op de 2014-versie, omdat deze alleen in zilver wordt geleverd.

De mini is over het algemeen aantrekkelijk. Met zijn vierkante vorm, afgeronde hoeken en het Apple-logo dat vooraan en in het midden zit, ziet het eruit en voelt het van hoge kwaliteit. Aan de onderkant van de Mini bevindt zich een licht verhoogde ronde standaard. Je kunt deze standaard echter niet verwijderen, en je kunt de mini ook niet gemakkelijk openen om upgrades of onderhoud uit te voeren.

Alle poorten van de mini zitten aan de achterkant, waardoor het gemakkelijk is om je randapparatuur aan te sluiten zonder dat er draden in je werkruimte komen. Je kunt de Mac Mini ook op een entertainmentcentrum plaatsen, aansluiten op een tv-scherm en een Bluetooth-toetsenbord en -muis aansluiten. Het compacte formaat biedt veel flexibiliteit.

Hoewel de Mac Mini klein is, zijn andere mini-pc's kleiner. Acer's ChromeBox CX13 bijvoorbeeld, meet 5,8 x 1,6 x 5,9 inch. De CX13 bevat ook een VESA-montage, terwijl de Mac Mini geen VESA-compatibiliteit heeft. Je zou een steun moeten gebruiken die aan de buitenkant van de Mac Mini past als je hem onder een bureau of aan de achterkant van een monitor of televisiescherm wilt bevestigen.

Image
Image

Beeldscherm: Intel HD Graphics 5000

De Mac Mini van eind 2014 heeft een enkele HDMI-poort en twee Thunderbolt 2.0-poorten voor video. Het gebruikt de Intel HD Graphics 5000 als geïntegreerde grafische kaart. In benchmarktests klokte het 59,9 FPS op Car Chase en 45,6 FPS op Manhattan, met dank aan GFXBench.

De GPU is krachtig genoeg om wat minder grafisch-intensieve games te spelen (zoals Dota 2), HD-video's te bekijken en foto's te bewerken, maar veeleisendere games kun je niet spelen. U kunt in 4K weergeven, maar alleen met lagere verversingsfrequenties (24 Hz via HDMI, 30 Hz via Thunderbolt). Omdat de Mac Mini naast een HDMI-poort twee Thunderbolt 2.0-poorten heeft, kun je twee monitoren aansluiten door één monitor via HDMI en één via Thunderbolt 2.0 aan te sluiten.

U kunt in 4K weergeven, maar alleen met lagere verversingsfrequenties.

Prestaties: het doet het werk

De refurbished Mac Mini MGEM2LL/A is uitgerust met een dual-core processor, geen quad-core. Het heeft de Intel Core i5-4260U, die een kernfrequentie van 1 heeft.4GHz. Het heeft Intel's turbo-boost-technologie en de boost-frequentie is 2,6 gHZ. De Mac Mini heeft 4 GB LPDDR3 RAM en je kunt de mini niet openen en het RAM-geheugen upgraden, wat een groot nadeel is. Het wordt geleverd met 500 GB HDD-opslag.

Hoewel dit een opgeknapt model uit 2014 is, heb ik het onderworpen aan moderne benchmarktests, waaronder Cinebench R20 en Geekbench 5. Op Cinebench 20 scoorde de CPU 571 punten, wat niet slecht is voor een oudere chip, maar het is ook niet indicatief voor een krachtpatser. Geekbench 5 gaf de Mac Mini een single core score of 648, en een multi-core score van 1311. Acer's ChromeBox CX13 (met Intel's i3 - 8130U) scoorde hoger, met een single core score van 861 en een multi-core score van 1616 De Mac Mini uit 2014 is geenszins een werkpaard, maar hij heeft genoeg kracht om alle essentiële taken uit te voeren en kan zelfs dienen als een betrouwbare computer voor school, werk, amusement of al het bovenstaande.

Sommige applicaties openen langzaam en het duurt een minuut voordat de systeeminstellingen zijn geladen. Maar de Mini uit 2014 heeft er geen probleem mee om verschillende taken tegelijk uit te voeren, en de Mini voelde zich nooit traag tot een of andere frustrerende mate.

De refurbished Mac Mini MGEM2LL/A is uitgerust met een dual-core processor, geen quad-core.

Productiviteit: een multifunctionele pc

De opgeknapte Mac Mini bevat geen randapparatuur. In feite is het enige dat in het pakket zit, afgezien van de Mac Mini zelf, een netsnoer - je krijgt niet eens een handleiding of snelstartgids. Je moet voor je eigen muis, toetsenbord en scherm zorgen als je de mini als desktop wilt gebruiken. Maar je hebt veel opties voor hoe je het apparaat wilt gebruiken.

Je kunt het behandelen als een desktop, het gebruiken als een entertainmenthub of Plex-server, een arcadesysteem maken, het gebruiken voor slimme domotica of het voor een groot aantal andere doeleinden gebruiken. De grootte, functies, verwerkingsmogelijkheden en lage instapprijs bevorderen maximale veelzijdigheid.

De Mac Mini is ook energiezuinig en verbruikt slechts een klein beetje stroom. Het verbruikt ongeveer zes watt als het inactief is en het maximale verbruik is 85 watt.

Audio: ingebouwde luidsprekers

De Mini werkt fluisterstil. Ook heeft het, in tegenstelling tot veel andere desktopcomputers en mini-pc's, zijn eigen ingebouwde luidsprekers. Ze klinken niet al te slecht, maar ze zijn niet erg luid.

U kunt de geluidskwaliteit verbeteren door externe luidsprekers toe te voegen. Het bevat een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm en USB-poorten voor het aansluiten van luidsprekers. U kunt ook Bluetooth-luidsprekers aansluiten of gebruikmaken van AirPlay van Apple.

Netwerk: Bluetooth, Wi-Fi en Ethernet

Naast Bluetooth 4.0 heeft de Mac Mini uit 2014 802.11ac draadloos. Het heeft ook een Ethernet-poort voor een bedrade internetverbinding.

Een van de voordelen voor Apple-apparaten is dat ze naadloos met elkaar kunnen verbinden via een enkele Apple ID. De Mac Mini koppelde snel en gemakkelijk met mijn iPhone. Ik ontving onmiddellijk de teksten en meldingen die ik op de Mini had ingesteld zonder enige hapering.

Image
Image

Bottom Line

De Mini heeft geen ingebouwde webcam, maar je kunt een goedkope USB-camera aansluiten of een monitor kopen met een ingebouwde webcam. U moet een camera aansluiten om optimaal gebruik te kunnen maken van communicatiefuncties zoals FaceTime.

Software: Mac OS X, maar u kunt updaten naar Catalina

De Mac Mini 2014 wordt geleverd met een oudere versie van Mac OS X (meestal Yosemite of El Capitan, afhankelijk van de specifieke opgeknapte machine). Je kunt het besturingssysteem updaten naar Mac OS Catalina, waarmee de foto-app, notities-app, Apple mail, Safari, schermtijd, muziek, podcasts, Apple TV, spraakbesturing en meer worden bijgewerkt.

Prijs: Onder $250

De opgeknapte Mac Mini uit 2014 wordt meestal verkocht voor ongeveer $ 230, wat minder is dan de helft van de oorspronkelijke verkoopprijs van $ 499 toen het apparaat voor het eerst werd uitgebracht.

Apple stopte eind 2018 met de verkoop van de 2014-versie, dus als je een gloednieuwe Mac Mini wilt, moet je het 2018-model kopen tegen een startprijs van $ 799. Het opgeknapte model uit 2014 kan u een bundel besparen.

Refurbished Mac Mini 2014 versus Mac Mini 2018

De Mac Mini uit 2018 (zicht op Amazon) is krachtiger, maar ook duurder dan het opgeknapte model uit 2014. De basis 2018 Mac Mini heeft een 3,6 GHz quad-core 8e generatie Intel i3-processor, in plaats van een dual-core zoals de 2014-versie. Het heeft meer RAM (8 GB) en het is DDR4 in plaats van LPDDR3. Voor opslag heeft de 2018-versie 128 GB PCIe-gebaseerde SSD-opslag in vergelijking met 500 GB HDD-opslag zoals de 2014-versie. Voor graphics heeft het nieuwere model de Intel UHD Graphics 630, wat een beter geïntegreerde grafische kaart is dan de oudere Intel HD Graphics 5000.

Een functionele minicomputer voor een betaalbare prijs

De opgeknapte Mac Mini uit 2014 zou beter zijn met upgrade-opties, maar het is een uitstekende waarde, zelfs zoals het is.

Specs

  • Productnaam Mac Mini MGEM2LL/A(Refurbished)
  • Product Merk Appel
  • Prijs $230.00
  • Gewicht 2,7 lbs.
  • Productafmetingen 7,7 x 7,7 x 1,4 inch.
  • Kleur Zilver
  • Garantie 90 dagen (Amazon verlengde garantie)
  • OS Mac OS X
  • Processor Intel Core i5 (4e generatie)
  • Kern twee
  • Kloksnelheid 1,4 GHz
  • RAM 4 GB
  • Geheugensnelheid 1600 MHz
  • Opslag 500 GB HDD (5, 400 rpm)
  • Graphics Intel HD Graphics 5000
  • Audio Geïntegreerde stereo
  • Poorten HDMI x1, Thunderbolt x 2, USB x 4, hoofdtelefoon, microfoon, Ethernet, kaartlezer

Aanbevolen: