Moet u de standaard e-mailapp in iOS 14 wijzigen?

Inhoudsopgave:

Moet u de standaard e-mailapp in iOS 14 wijzigen?
Moet u de standaard e-mailapp in iOS 14 wijzigen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • U kunt een nieuwe standaardbrowser en/of e-mailapp instellen in iOS 14.
  • Alle browsers van derden, zelfs Google Chrome, gebruiken dezelfde Webkit-engine als Safari.
  • Niet-Apple e-mailapps zijn nuttiger dan niet-Apple-browsers.
Image
Image

In iOS 14 kun je in plaats van dat Apple's Mail-app elke keer wordt gestart wanneer je op een e-mailadres tikt, Spark, Outlook, Gmail of een andere e-mailapp als standaard kiezen. Dit heeft veel voordelen en een paar nadelen.

Vroeger werd elke keer dat je op een e-maillink op je Apple-apparaat tikte, deze in Mail gestart, zelfs als je een andere e-mailapp zoals Gmail gebruikte. Erger nog, wanneer je het deelblad zou gebruiken om iets vanuit een andere app te e-mailen, zou je het standaard iOS Mail-venster krijgen. Dus zelfs als je de ingebouwde Mail-app nooit hebt gebruikt, moest je deze configureren om de deelfunctie te gebruiken. Dat is allemaal verleden tijd - nu kun je een e-mailapp instellen om alles over te nemen. Maar zou je je druk moeten maken?

"Nee, want ik haat de meeste e-mailclients", vertelde Andrea Nepori, verslaggever van La Stampa, aan Lifewire via een bericht. "Bovendien heeft [Apple's Mail-app] enkele van mijn gebruikelijke acties geleerd, dus het is sneller voor mij."

Een nieuwe standaard e-mailapp of browser instellen in iOS 14

Het kiezen van nieuwe standaardinstellingen is vrij eenvoudig, maar Apple heeft goed werk verricht door de instellingen te verbergen. Het is bijna alsof het niet wil dat je iets van hen weet.

Om van e-mailclient te wisselen, moet u er eerst een hebben geïnstalleerd. Vanaf dit moment kun je Readdle's uitstekende Spark, Gmail, Outlook en Hey gebruiken. Ga vervolgens naar de app Instellingen en scrol in de meest linkse kolom naar beneden totdat je de app bereikt die je wilt gebruiken. Het ziet er ongeveer zo uit:

Image
Image

Tik op de knop Standaard e-mailapp en kies vervolgens uw app uit de lijst. Het vervangen van Safari werkt op dezelfde manier. Nu hoef je nooit meer de ingebouwde Mail-app of browser te gebruiken. Nou ja, tenzij je een van de onderstaande problemen tegenkomt.

Bugs en andere redenen om niet over te stappen

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze problemen hebben om de instelling vast te houden, en vele anderen zeggen dat het systeem wordt gereset naar de Mail- en Safari-apps van Apple wanneer je je iPhone of iPad uit- en weer aanzet.

"Dit is vrijwel zeker een soort bug aan de kant van Apple", schrijft Chance Miller van 9to5Mac, "omdat het van invloed is op e-mail- en browser-apps van meerdere bedrijven, waaronder Google, Microsoft en Readdle."

Deze glitches zullen zeker snel worden verholpen, maar er zijn enkele andere redenen waarom je je misschien aan de standaardinstellingen wilt houden.

Als je meerdere Apple-apparaten gebruikt (Mac, iPad, iPhone), dan ben je je bewust van hun nauwe integratie. Je kunt bijvoorbeeld iets op het ene apparaat kopiëren en het naadloos op een ander apparaat plakken.

Safari maakt deel uit van deze integratie. Safari synchroniseert zijn bladwijzers en zelfs de geopende tabbladen op verschillende apparaten met dezelfde Apple ID. Het maakt ook gebruik van handoff, wat een manier is om snel verder te gaan waar je was gebleven op een ander apparaat. Als u bijvoorbeeld kiest voor de privacy-first DuckDuckGo-browser, verliest u veel van dit gemak. DuckDuckGo deelt bijvoorbeeld geen tabbladen.

Aan de andere kant ben je misschien all-in in de Chrome-browser van Google, gebruik je de bladwijzersynchronisatie van Google, enzovoort. In dit geval kunt u die functies nu ook in uw standaard iPhone-browser gebruiken.

Ik wilde Chrome via Safari proberen, maar ik vind dat het het niet waard is.

Een ander belangrijk punt is privacy. De Mail-app van Apple gebruikt geen trackers en deelt uw e-mails of persoonlijke gegevens ook niet. Je kunt niet altijd hetzelfde zeggen over apps van derden. Sommige slaan uw inloggegevens voor e-mail, inclusief uw wachtwoord, op hun eigen servers op om meldingen in te schakelen.

Alle apps op onze shortlist hierboven zijn afkomstig van goede, vertrouwde ontwikkelaars, en als je al in bed ligt met Gmail, dan weet je al hoe Google denkt over je privacy. Houd rekening met mogelijke beveiligings- en privacyschendingen.

Moet je overstappen?

Als je nooit naar een andere e-mail- of browser-app hebt willen overschakelen, hoef je waarschijnlijk nu niet te beginnen. Safari is een uitstekende browser, met geweldige privacybeschermingen.

Image
Image

Ook, in tegenstelling tot op de desktop, gebruiken alle browsers van derden op iOS nog steeds Webkit, de onderliggende browser-engine die Safari aandrijft. Dit betekent dat Chrome (of een andere browser) niet sneller is dan Safari, en dat kan het ook nooit zijn, omdat het slechts een venster met een Chrome-thema is bovenop de ingebouwde Webkit-engine.

"Ik wilde Chrome via Safari proberen, maar ik vind het niet de moeite waard", zegt Nepori.

De belangrijkste reden om over te schakelen, is dus voor functies. Veel mensen gebruiken al alternatieve e-mailapps en Hey en Spark doen veel meer dan de ingebouwde Mail-app. Met deze wijziging kunt u uw e-mailapp naar keuze nu volledig integreren met het hele systeem. En dat is een zeer welkome afwisseling.

Aanbevolen: