Schijf EHBO - Mac OS Schijfherstelhulpprogramma

Inhoudsopgave:

Schijf EHBO - Mac OS Schijfherstelhulpprogramma
Schijf EHBO - Mac OS Schijfherstelhulpprogramma
Anonim

Schijf-EHBO was de naam van een hulpprogramma voor schijfreparatie dat was inbegrepen of beschikbaar was om te downloaden met Mac OS 9.x of eerder. Disk First Aid kon basisproblemen met de harde schijf analyseren en repareren.

Schijf-EHBO was geen complete schijfreparatietool. Het concentreerde zich op alleen de basis: het repareren van catalogi, uitbreidingen en volume-bitmaps. Disk First Aid was de eerste verdedigingslinie, in staat om kleine problemen op te lossen. Toen Disk First Aid geen reparatie kon uitvoeren, wat gebruikelijk was, konden schijfhulpprogramma's van derden vaak de truc doen.

Image
Image

Met de komst van OS X heeft Apple de meegeleverde mogelijkheid om een harde schijf te repareren enorm verbeterd en de functionaliteit van Schijf-EHBO in de Schijfhulpprogramma gevouwen. Schijfhulpprogramma is een allround werkpaard en biedt bijna alle tools en functies die de meeste gebruikers nodig hebben om met harde schijven of schijfkopieën te werken.

Schijfhulpprogramma's EHBO

Schijfhulpprogramma behield de EHBO-naam en leverde de reparatieservice met behulp van een tabblad met de naam EHBO. Op het tabblad EHBO waren opties voor het verifiëren van een schijf zonder reparatie uit te voeren, evenals voor het repareren van een geselecteerde schijf.

Omdat het af en toe repareren van een schijf ertoe leidde dat een volume niet meer werkte, zoals gebeurde wanneer een schijf in zo'n slechte staat verkeerde dat het reparatieproces tot onherstelbare fouten leidde, gebruikten veel mensen de optie Schijf verifiëren om de staat van de schijf voordat u deze probeert te repareren.

Met de komst van OS X El Capitan en het herontwerp van de Schijfhulpprogramma-app heeft Apple de optie Schijf verifiëren verwijderd. Het nieuwe tabblad EHBO voerde zowel de verificatie als de reparatie uit in een proces van één stap. Hoewel dit misschien een stap achteruit lijkt, is het een sneller reparatieproces, en aangezien de kwaliteit van schijven aanzienlijk is verbeterd sinds de begindagen van OS X, leidt het reparatieproces niet langer tot schijffouten. Het komt maar zelden voor, maar u moet toch een back-up van uw gegevens maken voordat u een schijfreparatie uitvoert.

Schijfmachtigingen

Schijfbevoegdheden verifiëren en schijfbevoegdheden herstellen was een ander kenmerk van EHBO in OS X. Systeembestands- en mapmachtigingen kunnen in de loop van de tijd worden aangetast wanneer de bestandsmachtigingen onjuist zijn ingesteld door een app, app-installatieprogramma of de eindgebruiker. Machtigingen kunnen na verloop van tijd ook corrupt worden.

Net als bij het repareren van schijven, konden machtigingen worden geverifieerd, wat een lijst met bestanden en mappen opleverde met hun huidige machtigingen, samen met wat de juiste machtigingen zouden moeten zijn. De lijst met bestanden met onjuiste machtigingen was vaak zo lang dat de meeste gebruikers de optie kozen om machtigingen te herstellen en nooit de moeite namen om ze eerst te verifiëren.

Het herstellen van bestandspermissies veroorzaakte meestal geen problemen en werd vaak aangeprezen als een oplossing voor veel problemen die een Mac zouden kunnen schaden.

Met de introductie van OS X El Capitan heeft Apple de functie voor het verifiëren en repareren van bestandsrechten verwijderd uit de EHBO-functie van Schijfhulpprogramma. In plaats daarvan heeft Apple een systeem voor bestands- en mapbeveiliging opgezet dat voorkomt dat de machtigingen worden gewijzigd.

Apple voert nu ook een bestands- en mapmachtigingscontrole/reparatie uit als onderdeel van een update naar OS X of macOS.

Andere manieren om een schijf te repareren

Schijfhulpprogramma doet meestal uitstekend werk bij het repareren van schijven, maar er zijn andere methoden om het herstelproces uit te voeren als je problemen hebt met je Mac.

Aanbevolen: