Google Maps vs. Apple Maps op de Apple Watch

Inhoudsopgave:

Google Maps vs. Apple Maps op de Apple Watch
Google Maps vs. Apple Maps op de Apple Watch
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alle niet-Apple Maps-apps lijden onder de Apple Watch, omdat Apple zijn eigen app speciale privileges geeft.
  • Toch doet de Apple Watch Maps-app van Google nauwelijks iets.
  • Google's app is veel beter in het uitspreken van buitenlandse straat- en plaatsnamen.
Image
Image

Google Maps is nu beschikbaar op de Apple Watch en het voelt volkomen nutteloos aan. En nee, ik overdrijf niet eens.

Vergeleken met Apple's eigen Maps Watch-app, is de versie van Google vrij schaars. Google is enigszins gehandicapt door geen toegang te hebben tot enkele van de diepere functies die Apple gebruikt (daarover later meer), maar toch is het alsof Google het niet eens probeert. Op de iPhone, Android en het web verdragen we de privacyschendingen van Google omdat de apps zo goed zijn. De horloge-app heeft dat niet eens.

"Ik bewaar apps van derden op mijn iPhone en kijk tot een minimum om privacyredenen", vertelde Apple Watch-appontwikkelaar Graham Bower aan Lifewire via een privébericht. "De ingebouwde kaarten-app doet al alles wat ik nodig heb."

Waarom, Google Maps. Waarom?

Google Maps is qua informatie en nauwkeurigheid bijna altijd beter dan Apple Maps. Probeer de volgende keer dat u buiten de VS bent, de twee te vergelijken. Waar Google groene parken laat zien, en de wandelpaden daarin, toont Apple een blanco beige vlak. Google is niet alleen superieur in kaartgegevens, maar ook in het zoeken naar kaarten. Apple Maps gebruikt Yelp om bedrijven toe te voegen aan zijn zoekopdrachten, maar naar mijn ervaring overtreft Google het bijna elke keer, en levert meer en nauwkeurigere resultaten op voor zakelijke zoekopdrachten.

Aan de andere kant houdt Apple je locatie niet bij en gebruikt de informatie niet om advertenties te verkopen.

“Zeker niet al mijn GPS-gegevens aan Google overhandigen. Dezelfde reden waarom ik Chrome, Google Foto's, hun zoekmachine of een van hun andere producten of diensten niet gebruik, zei Crawfish963 op de MacRumors-forums.

Apple Maps versus Google Maps op Apple Watch

Als je de Apple Watch gebruikt met een kaarten-app, gebruik je hem vrijwel zeker voor stapsgewijze routebeschrijvingen. In plaats van bij elke kruising je iPhone tevoorschijn te halen terwijl je een wandeling maakt, kun je gewoon op je horloge kijken.

Zowel de apps van Apple als die van Google tonen u een routebeschrijving op het horloge. Google toont een pijl met de volgende afslag die u moet nemen, en u kunt de Digital Crown van het horloge gebruiken om door komende afslagen te bladeren. En dat is het. Als je de horloge-app opent zonder eerst een route op de iPhone-app te beginnen, zijn er bijna geen opties: alleen knoppen om naar huis of naar je werk te gaan.

Volg dezelfde route met Apple Maps en het horloge toont uw positie op een echte kaart. De kaart draait terwijl je beweegt, zodat je je altijd kunt oriënteren, en je route is blauw gemarkeerd. Het is veel beter dan de inspanningen van Google Maps.

De ingebouwde kaarten-app doet al alles wat ik nodig heb.

Het grote voordeel van Apple hier is integratie. Wanneer u op "Go" tikt in de kaarten-app van de iPhone, toont de Apple Watch onmiddellijk het begin van uw reis. Je hoeft het horloge niet eens aan te raken. Met Google moet u de lijst met applicaties op het horloge openen en vervolgens naar beneden scrollen om de Google Maps-app te starten.

Beide apps verdwijnen na een paar minuten als je er niet naar kijkt. De app van Google kan opnieuw worden gestart door op het kleine pictogram bovenaan het startscherm van het horloge te tikken. Voor de kaarten-app van Apple moet u tweemaal op de kroon drukken om deze opnieuw te openen. Als je wilt, kun je de manier wijzigen waarop apps verschijnen en verdwijnen in de instellingen van de Apple Watch. Deze vind je in de Watch-app op je iPhone.

Mijn verschrikkelijke Google Maps-fietstocht

Om de apps te testen, heb ik afgelopen weekend een ritje naar het park gemaakt. Op de terugweg gebruikte ik Google Maps en op de terugweg Apple Maps. Ik weet de weg, maar ik laat de apps me meenemen op hun gekozen routes. Ik gebruik ook een enkele AirPod Pro in één oor, in de transparantiemodus, om afslag-voor-afslag aanwijzingen te horen zonder verkeersgeluiden te blokkeren.

Dit heeft niets te maken met het Apple Watch-gedeelte van de app, maar de fietsaanwijzingen van Google waren verschrikkelijk. Ik kwam op een omheind pad bij een snelweg terecht en later kreeg ik de opdracht om op een blinde hoek de weg over te steken om op een met brandnetels begroeid voetpad te komen. Aan de andere kant heeft Apple Maps niet eens fietsaanwijzingen (ze komen in iOS 14, maar zelfs dan worden ze alleen in een paar steden ondersteund). Ik gebruikte in plaats daarvan looproutes.

Image
Image

Google's Watch-instructies zijn prima. De pijl geeft aan waar u vervolgens heen moet. Maar die van Apple zijn veel, veel beter. Als u de kaart kunt zien, krijgt u niet alleen een idee van de volgende afslag, maar krijgt u ook een algemeen overzicht van uw komende manoeuvres.

Het lijkt erop dat Google het gewoon niet kon schelen. Zelfs zonder de voordelen van Apple slagen andere navigatie-apps er in ieder geval in om een kaart van je huidige locatie te tonen. Google Maps doet dat niet eens. Kortom, u moet Google Maps op uw iPhone blijven gebruiken om daadwerkelijk plaatsen te vinden. maar als je kijkrichting nodig hebt, doe dan niet eens de moeite. Gebruik in plaats daarvan de ingebouwde optie van Apple.

Aanbevolen: