De 8 beste boeken voor de ontwikkeling van Android-apps

Inhoudsopgave:

De 8 beste boeken voor de ontwikkeling van Android-apps
De 8 beste boeken voor de ontwikkeling van Android-apps
Anonim

Onze topkeuzes

  • Android-programmering: The Big Nerd Ranch Guide bij Amazon, "Met een focus op praktische technieken en benaderingen, vereist Android-programmering geen eerdere Android-ontwikkelingservaring."
  • Beste allrounder: Android Studio 3.0 Development Essentials bij Amazon, "Android Studio 3.0 Development Essentials is een geweldige introductie tot het maken van Android-apps, van de IDE tot architectuur en ontwerp."
  • Head First Android Development bij Amazon, "Redundantie is een belangrijk onderdeel van de Android Developments-aanpak, met kernconcepten die op verschillende manieren worden geïllustreerd om ze te helpen vasthouden."
  • Android-ontwikkeling voor begaafde primaten bij Amazon, "Deze gids, die vaak eigenwijs is en grof taalgebruik gebruikt, is een alternatief voor "droge, humorloze, levenszuigende programmeerboeken" waaraan je misschien gewend bent."
  • Android Cookbook: Problemen en oplossingen voor Android-ontwikkelaars bij Amazon, "Android Cookbook richt zich op het bieden van snelle antwoorden op veelvoorkomende problemen, van gebruikersinterfaces, multimedia tot hardware-ontwikkeling."
  • Kotlin Programming: The Big Nerd Ranch Guide bij Amazon, "Big Nerd Ranch heeft een definitief boek geschreven over codering in versie 1.2 van deze relatief nieuwe taal met behulp van een praktische benadering."
  • Praktische Android bij Amazon: "Met ten minste één volledig project in elk hoofdstuk, is het gemakkelijk te volgen, zelfs complexe onderwerpen zoals lui laden of omgaan met de audio-API's van Android."
  • Beste om up-to-date te blijven: The Busy Coder's Guide to Android Development bij Commons Ware, "Binnenkomen op een gigantische 200+ hoofdstukken, 4.000+ pagina's, met honderden voorbeeld-apps, er wordt geen middel onbeproefd gelaten in deze gids."

De beste boeken voor de ontwikkeling van Android-apps helpen je visie tot leven te brengen. Er zijn ongeveer 2,5 miljard Android-gebruikers in de wereld. Dat is een enorm aantal potentiële app-gebruikers. Deze boeken helpen je met onderwerpen als Java-programmering tot laden naar gebruikerservaring en alles daartussenin.

Voor een meer op voorbeelden gebaseerde selectie raden we Praktische Android bij Amazon aan. Elk hoofdstuk bespreekt verschillende projecten, terwijl een keuze als Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide, ook bij Amazon, zich vooral richt op de Java-coderingskant van dit alles.

Als je een van de beste boeken voor Android-app-ontwikkeling kiest, zijn de mogelijkheden voor je toekomstige app eindeloos. Zorg ervoor dat je onze gids leest om geld te verdienen met app-ontwikkeling als je snel geld wilt verdienen.

Beste voor programmeurs met Java-ervaring: Android-programmering: The Big Nerd Ranch Guide

Image
Image

Big Nerd Ranch bouwde zijn reputatie op door intensieve bootcamps van een week voor ontwikkelaars te houden, en het bedrijf heeft die ervaring gebundeld in een klein aantal programmeerhandleidingen.

Met een focus op praktische technieken en benaderingen, vereist Android-programmering geen eerdere Android-ontwikkelingservaring. Het veronderstelt echter een redelijk niveau van reeds bestaande Java-kennis, zodat het zich volledig kan concentreren op de Android-specifieke elementen. Het bedrijf biedt ook een Java-programmeergids voor degenen die nieuw zijn in het onderwerp.

Met behulp van Android Studio legt het boek concepten uit via een reeks voorbeeld-apps die in elk hoofdstuk worden uitgebreid en verbeterd. Code wordt regel voor regel uitgelegd, zowel in termen van wat er aan de hand is als waarom het op die specifieke manier wordt benaderd.

Het is een groot, gedetailleerd boek, deels vanwege de vele schermafbeeldingen en codefragmenten die worden gebruikt om elke sectie uit te leggen. Met bijzondere aandacht voor basis- en middenklasse concepten, als je een Java-programmeur bent die nieuw is in Android-ontwikkeling, dan is deze Big Nerd Ranch-gids de juiste keuze.

Beste allrounder: Android Studio 3.0 Development Essentials - Android 8-editie

Neil Smyth's Android Studio 3.0 Development Essentials is een geweldige algemene introductie tot het maken van Android-apps, met meer dan 700 pagina's die bijna alles bevatten wat je moet weten.

Van de ontwikkelomgeving tot architectuur en ontwerp, printen en databasebeheer tot multimedia-aspecten en meer, het boek (volledig bijgewerkt voor Android 8 en Android Studio 3) bespreekt het allemaal in detail en biedt een sterke kennisbasis om te bouwen in de toekomst.

Met veel codevoorbeelden en beschrijvingen, is de gids bedoeld voor diegenen die al op zijn minst enige ervaring hebben met programmeren in Java. Met name sterk in de configuratie en het gebruik van Android Studio, inclusief het instellen van virtuele testapparaten, omvat het ook zaken als kaartimplementatie en het indienen van apps naar de Play Store die vaak slecht worden behandeld in andere handleidingen. Over het algemeen is het de ideale one-stop-shop voor beginnende Android-ontwikkelaars.

Beste voor visuele leerlingen: eerst Android-ontwikkeling: een hersenvriendelijke gids

Head First hanteert een ongebruikelijke aanpak met zijn gidsen. Met een sterke focus op afbeeldingen en nonchalante taal in plaats van droge, zware teksten, is het doel om lezers te helpen nieuwe concepten te leren, te begrijpen en vast te houden.

De Android-ontwikkeling van het bedrijf is geen uitzondering, vol met diagrammen, stroomdiagrammen en opmerkingen om te versterken wat er wordt behandeld. Redundantie is een belangrijk onderdeel van de aanpak van Head First, waarbij belangrijk materiaal meerdere keren op verschillende manieren wordt geraadpleegd om het te helpen behouden.

Al die afbeeldingen en herhalingen maken dit een enorm boek - met meer dan 900 pagina's kan het op het eerste gezicht intimiderend lijken en is het bedoeld als vervanging voor het volledige klaslokaal in plaats van een beknopte handleiding.

Je hebt een goede praktische kennis van Java nodig, maar je hoeft nog geen expert te zijn. Praktische oefeningen zijn er in overvloed en huiswerk wordt aan het einde van elk hoofdstuk gegeven. Dit zijn de belangrijkste aspecten van de benadering van de gids - je zult zelden merken dat je het materiaal alleen maar leest en verder gaat.

Als je een visuele leerling bent, of anderszins moeite hebt om informatie vast te houden wanneer deze wordt gepresenteerd als een dichte muur van tekst, zal Head First Android Development een welkome verandering van tempo zijn.

Het beste voor een luchtige benadering: Android-ontwikkeling voor hoogbegaafde primaten: een beginnershandleiding

Of je jezelf nu een begaafde primaat vindt of niet, Antonis Tsagaris' Android Development for Gifted Primates is een interessante optie. De auteur gebruikt vaak krachtige taal en is niet bang om een mening te uiten, en stelt zijn gids voor als een alternatief voor "droge, humorloze, levenszuigende codeerboeken […] geschreven door een automaat".

Gericht op beginners, dit relatief korte en goedkope boek vereist slechts een basisniveau van ervaring met Java of een vergelijkbare programmeertaal om aan de slag te gaan. Verkrijgbaar in gedrukte of e-boekvorm, het neemt de lezer door de Android-ontwikkeling van de absolute basis tot het voltooien van uw eerste toepassing.

Onderweg leert u hoe u de Android Studio-ontwikkelomgeving opzet, een interactieve gebruikersinterface met XML maakt, verschillende Android-componenten met elkaar laat communiceren en nog veel meer.

Als je snel beledigd bent, wil je misschien een van de andere Android-ontwikkelingshandleidingen bekijken, maar zo niet, dan is dit een leuke en nuttige plek om te beginnen.

Beste voor snelle antwoorden: Android Cookbook: problemen en oplossingen voor Android-ontwikkelaars

In plaats van te proberen een complete Android-ontwikkelingshandleiding te zijn, richt Android Cookbook zich op het bieden van snelle antwoorden op veelvoorkomende problemen.

Met meer dan 230 "recepten" voor zaken als gebruikersinterfaces, multimedia en locatieservices, plus hardwarespecifieke aspecten zoals camera's en sensoren, is de gids bedoeld voor diegenen die al redelijk bekend zijn met het ontwikkelen voor Android-apparaten.

Ongeveer 40 ontwikkelaars hebben bijgedragen aan het boek en het profiteert van het brede scala aan perspectieven en ervaringen. Elk recept wordt geleverd met voorbeeldcode die u in uw eigen projecten kunt gebruiken, al naar gelang een fragment of een volledig werkende oplossing.

Omdat het is ontworpen om in en uit te worden gedompeld op basis van uw huidige behoeften, wordt de grootte van het boek (700+ pagina's) niet overweldigend. Als je op zoek bent naar duidelijke antwoorden op lastige Android-ontwikkelingsproblemen, dan verdient dit kookboek een plekje op je bureau.

Beste om Kotlin te leren: Kotlin-programmering: The Big Nerd Ranch Guide

Sinds Google volledige ondersteuning voor de Kotlin-programmeertaal in Android Studio aankondigde, is het snel het volgende grote ding geworden in Android-ontwikkelingskringen. Interoperabel met Java op vele manieren, maar toch beknopter om in te schrijven en met tientallen handige nieuwe functies, maken veel bestaande Android-codeerders de overstap.

Big Nerd Ranch heeft een definitief boek geschreven over coderen in versie 1.2 van deze relatief nieuwe taal, met dezelfde praktische benadering als in zijn andere boeken en gerespecteerde bootcamps.

Gericht op ervaren Java-ontwikkelaars die Kotlin willen leren, behandelt de gids alle belangrijke concepten en API's van de taal, evenals de IDEA-ontwikkelomgeving.

Uitgaande van de eerste principes en vervolgens diep in de taalmix van objectgeoriënteerde en functionele programmeerbenaderingen duiken, is dit de ideale manier om aan de slag te gaan met Kotlin, zowel voor Android als andere platforms.

Beste voor snelle ontwikkeling: praktische Android: 14 complete projecten over geavanceerde technieken en benaderingen

De auteur van Praktisch Android is een ervaren Android-instructeur en deze gids is gebaseerd op enkele van zijn meest populaire cursusinhoud. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een bepaald concept, van connectiviteit tot pushmeldingen, en gaat dieper in op de beste manier om dit in je eigen apps te implementeren.

Met ten minste één volledig project in elk hoofdstuk, is het gemakkelijk te volgen, zelfs complexe onderwerpen zoals lui laden of omgaan met de audio-API's van Android, en gebruik de delen van de voorbeeldcode die geschikt zijn.

De auteur legt zowel het waarom als het hoe uit en ondersteunt zijn eigen benaderingen met links naar relevant materiaal elders. De verwachting is dat degenen die het boek gebruiken al goed thuis zijn in Java en ervaring hebben met ontwikkelen in Android - dit is geen stapsgewijze handleiding voor beginners.

Beste om up-to-date te blijven: de drukke codeergids voor Android-ontwikkeling

Image
Image

Net als al het andere in de technologische wereld, gaat Android-ontwikkeling snel en worden gedrukte boeken uiteindelijk verouderd. Mark Murphy's Busy Coder's Guide to Android Development lost dit probleem op via een op abonnementen gebaseerd e-boekmodel. Kopers krijgen de nieuwste versie van het boek, plus zes maanden aan updates, en elke paar maanden komen er nieuwe versies uit.

Met een gigantische 200+ hoofdstukken, 4.000+ pagina's, honderden voorbeeld-apps, plus visuele presentaties over Android-app-ontwikkelingsonderwerpen, blijft er geen middel onbeproefd. De kernhoofdstukken van het boek behandelen de basisprincipes van het opzetten van een ontwikkelomgeving, gebruikersinterfaces, gegevensbeheer en nog veel meer, voordat ze overgaan in "paden" die tientallen geavanceerde onderwerpen behandelen die zijn ontworpen om te worden gelezen als dat nodig is.

Naast het boek zelf, kunnen kopers wekelijks vragen stellen aan de auteur tijdens 'kantooruren'-chats. Als je geen fysiek boek nodig hebt om te lezen, is The Busy Coder's Guide to Android Development de meest uitgebreide en actuele bron die beschikbaar is.

Aanbevolen: