De rol van computernetwerken in sociale netwerken

Inhoudsopgave:

De rol van computernetwerken in sociale netwerken
De rol van computernetwerken in sociale netwerken
Anonim

Sociale netwerken bestonden al lang voordat computernetwerken op het toneel verschenen. Tegenwoordig echter associeert bijna iedereen sociale netwerken met internet.

Wat maakt een netwerk sociaal?

Als mensen denken aan sociale netwerken, denken ze vaak aan de grootste openbare sites en apps, waaronder Twitter, Facebook en LinkedIn. Er bestaan echter verschillende soorten sociale netwerken. Bedrijfsintranetten werken bijvoorbeeld net als openbare sociale netwerken, behalve dat er een kleinere privégemeenschap is.

Deze netwerken delen verschillende gemeenschappelijke kenmerken:

  • Lidmaatschap: Sociale netwerken vereisen over het algemeen dat gebruikers namen en accounts registreren. Hoewel veel openbare netwerken gratis registratie aanbieden, brengen sommige kosten in rekening voor hun premiumdiensten. Particuliere netwerken (zoals universitaire alumnigroepen) beperken de registratie tot mensen die aan specifieke geschiktheidscriteria voldoen.
  • Contentbijdrage: Met deze netwerken kunnen leden gemakkelijk foto's, video's en opmerkingen met anderen delen.
  • Veelvoudige terugkeerbezoeken: Een gezond sociaal netwerk draait om een groep leden die regelmatig op nieuwe updates controleren en hun updates bijdragen.
  • Het opbouwen van menselijke relaties: Het gemeenschappelijke doel van de meeste sociale netwerken is het mogelijk maken van interacties die verbindingen leggen tussen gemeenschappen van mensen.
Image
Image

Het nut van sociale netwerken

Behalve dat het een leuke plek is om te ontspannen en mensen te ontmoeten, biedt sociale netwerken voordelen voor individuen en gemeenschappen:

  • Groepsinformatie delen over lange afstanden: Hoewel vrienden en familieleden contact kunnen houden via sms of telefoontjes, bieden sociale netwerken een rijkere omgeving om verbonden te blijven. Veel scenario's, zoals het delen van fotoalbums of iemand een gelukkige verjaardag wensen, werken beter op deze netwerken omdat een hele groep kan deelnemen. Over het algemeen worden groepsdiscussies handiger omdat niet iedereen op hetzelfde moment online hoeft te zijn om opmerkingen te plaatsen.
  • Aankondigingen uitzenden: Lokale winkels en locaties kunnen op sociale netwerken reclame maken voor aankomende evenementen. Steden kunnen het woord van noodsituaties verspreiden. Bedrijven kunnen hun producten aan klanten op de markt brengen (en ook feedback krijgen).
  • Bevorderen van diversiteit van gedachten: Sommige critici van sociale netwerken wijzen erop dat online gemeenschappen mensen met dezelfde interesses en achtergronden aantrekken. Wanneer mensen met verschillende meningen online samenkomen, lijken veel discussies te ontaarden in persoonlijke aanvallen. Er kan echter worden beweerd dat online debatten op de lange termijn gezond zijn. Hoewel individuen met extreme opvattingen kunnen beginnen, wordt hun denken na verloop van tijd tot op zekere hoogte beïnvloed door de opmerkingen van anderen.

Computernetwerktechnologie voor sociale netwerken

Grootschalige sociale netwerken zijn afhankelijk van krachtige servers en opslagsystemen ter ondersteuning van de grote inhoudsdatabases en het hoge verkeersvolume dat deze sites genereren.

Sociale netwerken hebben de neiging om een groot volume aan netwerkverkeer te genereren vanwege de hoge mate van interactiviteit die het bevordert. Vooral het delen van foto's en video's kost veel netwerkbandbreedte.

Omdat toegankelijkheid en gemak cruciaal zijn voor online communities, moeten sociale netwerken alle soorten vaste en mobiele apparaten effectief ondersteunen.

Sociale netwerken veilig houden

De aard van sociale netwerken zorgt ervoor dat mensen opener worden en online delen met relatieve vreemden. Deze omgeving heeft de neiging om persoonlijke informatie bloot te leggen. Het trekt ook criminelen en hackers aan die iemands geld en andere waardevolle gegevens willen stelen. Vooral jongere kinderen en oudere volwassenen zijn vatbaar voor het onthullen van meer dan ze zouden moeten.

Als je inlogt op een sociaal netwerk, is het een goede vuistregel om aan te nemen dat de wereld alles kan zien wat er wordt gedaan. Ouders moeten de online gebruiksgewoonten van hun kinderen nauwlettend in de gaten houden.

Waarom sommige sociale netwerken falen

Twee populaire sociale netwerken die niet meer in hun oorspronkelijke vorm bestaan, zijn Orkut en MySpace. Hun ondergang illustreert de typische uitdagingen waarmee elk sociaal netwerk, publiek of privaat, wordt geconfronteerd wanneer het zichzelf wil vestigen:

  • Een toegewijde community van leden laten groeien: Zelfs als miljoenen mensen een sociale site bezoeken, is het netwerk alleen nuttig als genoeg van die mensen lid worden en regelmatig bijdragen.
  • Geld verdienen voor zijn makers: elk sociaal netwerk vereist een investering van tijd en geld om te bouwen. Met name de grotere openbare netwerken omvatten serverfarms in datacenters, advertentiesystemen en mensen om het te beheren. Als de bedrijven of individuen die een netwerk opbouwen niet voldoende rendement op hun investering zien, kunnen ze hun focus verleggen. Dit zorgt ervoor dat een netwerk uitv alt en oninteressant wordt voor de gemeenschap.
  • Fris blijven: Het zit in de menselijke natuur om deel uit te willen maken van iets nieuws en groeiends. De coolheidsfactor van een sociaal netwerk vervaagt natuurlijk in de loop van de tijd, tenzij het voortdurend verandert en zich aanpast aan moderne sociale trends.

Aanbevolen: