Sandboxed en Unsandboxed plug-ins beheren in Chrome

Inhoudsopgave:

Sandboxed en Unsandboxed plug-ins beheren in Chrome
Sandboxed en Unsandboxed plug-ins beheren in Chrome
Anonim

Er zijn twee soorten plug-ins voor Google Chrome: sandboxed en unsandboxed. Unsandbox-plug-ins mogen zonder uw toestemming niet in uw browser werken. Omdat apps van derden malware kunnen bevatten, moet u altijd voorzichtig te werk gaan wanneer u plug-ins zonder sandbox toegang geeft tot uw computer.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de nieuwste versie van Google Chrome. U kunt de Chrome-browser gratis bijwerken.

Bottom Line

De meeste plug-ins voor Google Chrome zijn sandboxed, wat betekent dat ze geen toegang hebben tot alle bestanden op je computer. Ze zijn strikt beperkt tot het dienen van het beoogde doel. Er zijn echter bepaalde situaties waarin een verhoogde toegang noodzakelijk is. Als een plug-in bijvoorbeeld nieuwe software wil installeren of beveiligde multimedia-inhoud wil streamen, moet deze uit de sandbox worden gehaald.

Machtigingen instellen voor plug-ins zonder sandbox in Chrome

Toestemmingen voor plug-ins in Chrome aanpassen:

  1. Selecteer Menu (de drie stippen) in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser en selecteer Settings.

    U kunt ook toegang krijgen tot de instellingeninterface van Chrome door chrome://settings in te voeren in de adresbalk van de browser.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar Privacy en beveiliging.

    Image
    Image
  3. Selecteer Site-instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en selecteer Unsandboxed plugin access.

    Image
    Image
  5. Selecteer de schuifregelaar boven aan het scherm om toegang tot plug-ins zonder sandbox in te schakelen. Je hebt twee opties: Vragen wanneer een site een plug-in wil gebruiken om toegang te krijgen tot je computer (aanbevolen) of Niet toestaan dat een site een plug-in gebruikt om toegang te krijgen tot je computer.

    Image
    Image
  6. Je kunt ook een lijst maken met websites waarvoor je plug-ins altijd wilt blokkeren of altijd wilt toestaan. Selecteer Add naast Block of Allow en voer vervolgens de URL van de site in.

    Alle door de gebruiker gedefinieerde uitzonderingen overschrijven de optie die u bovenaan het scherm hebt gekozen.

    Image
    Image

Aanbevolen: