Organiseer de e-mail van uw Mac met mailboxen

Inhoudsopgave:

Organiseer de e-mail van uw Mac met mailboxen
Organiseer de e-mail van uw Mac met mailboxen
Anonim

Het lijkt voor de hand liggend, maar een van de gemakkelijkste manieren om je e-mail onder controle te houden, is door deze te ordenen in mappen of, zoals de Mail-app in macOS ze noemt, mailboxen. In plaats van alles in uw Postvak IN te bewaren, kunt u uw e-mail op dezelfde manier indelen als documenten in een archiefkast.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Mail-app op Macs met macOS 10.12 Sierra tot en met macOS 10.14 Mojave.

Zoek de e-mailzijbalk

Mailboxen worden vermeld in de zijbalk van de Mail-app, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn met slechts een klik. Als je de zijbalk niet ziet, ga dan naar View > Show Mailbox List of gebruik de sneltoets Shift +Command +M.

Image
Image

Een nieuwe mailbox maken

Je kunt zoveel mailboxen maken als je nodig hebt, inclusief mailboxen voor individuen, groepen, bedrijven of categorieën - alles wat voor jou logisch is. Een nieuwe mailbox maken:

  1. Open de Mail app op je Mac.
  2. Select Mailbox > New Mailbox, of klik met de rechtermuisknop op een mailbox in de zijbalk en selecteer New Mailboxin het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Locatie-veld van het Nieuwe mailbox-venster de mailprovider of het account waarvoor u de map aanmaakt. De standaard is iCloud, maar uw andere e-mailproviders staan ook op de lijst, samen met On My Mac, wat een lokale mailbox op uw computer is. U heeft geen toegang tot de Op mijn Mac mailbox vanaf andere apparaten.

    Image
    Image
  4. Typ een naam voor de mailbox in het veld Name en klik op OK.

    Image
    Image
  5. Nieuwe mailboxen verschijnen in de Mail zijbalk.

Mailboxen maken in mailboxen

Misschien wilt u mailboxen binnen mailboxen maken om uw e-mail verder te ordenen.

Als u bijvoorbeeld veel e-mailnieuwsbrieven ontvangt, kunt u een mailbox maken met de naam Nieuwsbrieven en daarin individuele mailboxen maken voor elke nieuwsbrief of nieuwsbriefcategorie. Op dezelfde manier kunt u een mailbox voor Familie instellen en voor elk gezinslid individuele mailboxen maken.

  1. Selecteer een bestaande mailbox op het hoogste niveau of maak een nieuwe mailbox op het hoogste niveau, zoals u elke afzonderlijke mailbox doet, door een naam en locatie toe te voegen.
  2. Zoek het postvak op het hoogste niveau (bovenliggende) in de Mailboxen zijbalk. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende mailbox en selecteer New Mailbox in het menu.

    Image
    Image
  3. Bevestig dat de Locatie in het pop-upscherm Nieuwe mailbox de naam is van de bovenliggende submap. Als dat niet het geval is, selecteert u de ouder in het vervolgkeuzemenu.
  4. Voeg een beschrijvende naam toe in het veld Name en klik op OK.

    Image
    Image
  5. Herhaal het proces indien nodig voor extra categorieën of mensen. Een pijl naast het bovenliggende postvak geeft aan dat het postvak submappen bevat. Klik op de pijl om de bovenliggende mailbox te openen om toegang te krijgen tot de submappen.

    Image
    Image

Bestaande berichten naar een nieuwe mailbox verplaatsen

Om bestaande berichten naar een nieuwe mailbox te verplaatsen, klikt u op de berichten en sleept u ze naar de doelmailbox. U kunt berichten ook verplaatsen door met de rechtermuisknop op een bericht of een groep berichten te klikken en Verplaatsen naar te selecteren in het pop-upmenu. Selecteer de juiste mailbox en laat de muisknop los.

Image
Image

Nadat je mailboxen hebt gemaakt, kun je regels gebruiken om de inkomende e-mail automatisch in de juiste mailboxen te plaatsen om tijd te besparen en georganiseerd te blijven.

Je kunt ook slimme mailboxen maken om het gemakkelijker te maken om berichten te vinden.

Als u een kopie van een bericht in een nieuwe mailbox wilt plaatsen terwijl u het origineel op zijn plaats laat, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u het bericht of de groep berichten naar het doel sleept mailbox.

Aanbevolen: