Hoe een Slack-kanaal te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een Slack-kanaal te verwijderen
Hoe een Slack-kanaal te verwijderen
Anonim

Slack is een populaire communicatie- en organisatietool voor zowel zakelijke als gemeenschapsprojecten. Maar als je een bedrijf of groep hebt verlaten, het einde van zijn levensduur heeft bereikt, of je wilt gewoon geen last meer hebben van berichten van zijn leden, dan zijn er manieren om een Slack-kanaal voorgoed te verwijderen.

In dit artikel leer je hoe je zowel actieve als gearchiveerde kanalen verwijdert.

Een actief Slack-kanaal verwijderen

Als je kanalen hebt die je hebt gemaakt en je wilt ze verwijderen, kun je dat met een paar klikken doen.

Het verwijderen van een kanaal op Slack is permanent. Zorg ervoor dat je absoluut zeker weet dat je niets in die chatgeschiedenis nodig hebt voordat je dit doet. Als je denkt van wel, overweeg dan om het kanaal te archiveren.

  1. Open de Slack-web- of desktopclient (of via een collectieve chat-app van derden, zoals Rambox).
  2. Selecteer het Show channel details pictogram (het is een i met een cirkel eromheen, vergelijkbaar met een 'informatie'-pictogram) in de rechterbovenhoek van het kanaalvenster.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Meer pictogram (het is een menu met drie stippen).

    Image
    Image
  4. Selecteer Extra opties.

    Image
    Image
  5. Selecteer Verwijder dit kanaal.

    Image
    Image

    In sommige gevallen moet je mogelijk Meer > Extra opties > Dit kanaal verwijderen kiezen.

  6. Vink het vakje aan naast Ja, verwijder dit kanaal definitief. Selecteer vervolgens Verwijder dit kanaal, nogmaals.

    Image
    Image

Een gearchiveerd Slack-kanaal verwijderen

Slack verwijderen van kanaalacties op gearchiveerde kanalen is net zo eenvoudig als het verwijderen van een niet-gearchiveerd kanaal - er zijn slechts een paar extra stappen nodig.

Als je kanalen hebt die je liever archiveert dan verwijdert, klik je met de rechtermuisknop op de kanaalnaam en kies je Extra opties. Selecteer bovenaan de pagina Extra opties Dit kanaal archiveren en bevestig vervolgens dat je het kanaal wilt archiveren.

  1. Selecteer de Kanaalbrowser.

    Image
    Image
  2. Selecteer Filter > Alle kana altypes en selecteer vervolgens Gearchiveerde kanalen uit het drop- omlaag menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer het kanaal dat u wilt verwijderen. Selecteer vervolgens het More icoon en selecteer Unarchive[channel name].

    Image
    Image
  4. Selecteer het Meer pictogram opnieuw en selecteer Extra opties.
  5. Vink het vakje aan naast Ja, verwijder dit kanaal definitief. Selecteer vervolgens Verwijder dit kanaal.

Waarom zou je een Slack-kanaal verwijderen?

Slack is een fantastische manier om met allerlei soorten mensen te communiceren, vooral tussen verschillende groepen en gemeenschappen binnen grotere organisaties. Maar geen enkel kanaal duurt eeuwig. Je hebt misschien niche-onderwerpen en kanalen voor specifieke projecten die de ene dag super belangrijk zijn, maar de volgende dag niet meer nodig.

Als je een feest over één kanaal hebt georganiseerd en daarna het feest hebt, is het misschien makkelijker om het kanaal gewoon te verwijderen. Het kan je Slack-interface een beetje schoner maken, of privé-informatie die je niet langer nodig hebt, verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Wie kan een Slack-kanaal verwijderen?

Niet iedereen kan een kanaal in Slack verwijderen. Als ze dat zouden kunnen, zou de nieuwe medewerker los kunnen gaan op het belangrijkste communicatieplatform van uw kantoor en alles verwijderen als ze niet weten wat ze doen, of iemand met wrok en kwade bedoelingen kan schade aanrichten aan uw team.

Alleen eigenaren en beheerders van werkruimten kunnen Slack-kanalen verwijderen. U hebt echter geen betaald accountabonnement nodig. Gratis, Standard, Plus en Enterprise Gold-accounts kunnen allemaal een kanaal op Slack verwijderen.

Aanbevolen: