Wat is delen in de buurt in Windows 10?

Inhoudsopgave:

Wat is delen in de buurt in Windows 10?
Wat is delen in de buurt in Windows 10?
Anonim

Met de functie Delen in de buurt voor Windows 10 kunt u draadloos bestanden zoals documenten, afbeeldingen en URL's delen met pc's in de buurt via Bluetooth en Wi-Fi. Delen in de buurt werkt met alle apps die een optie voor delen hebben, waaronder Microsoft Edge, Verkenner en de Foto's-app, zodat u niet langer hoeft te vertrouwen op platforms voor het delen van bestanden van derden, zoals DropBox.

De informatie in dit artikel is uitsluitend van toepassing op computers en tablets met Windows 10.

Windows Delen in de buurt inschakelen

Delen in de buurt is alleen inbegrepen bij de nieuwste versies van Windows 10. Als u de optie niet op uw pc ziet, moet u Windows-updates installeren. Om Dichtbij delen in te schakelen, selecteert u Windows Action Center (het tekstballonpictogram) op de Windows-taakbalk en klikt u vervolgens op Delen in de buurt

Als je de optie Delen in de buurt niet ziet, selecteer dan Uitbreiden om meer opties te zien.

Image
Image

Hoe te delen vanuit Microsoft Edge

Om te delen met anderen die Delen in de buurt gebruiken in Microsoft Edge, moeten ze een compatibele Windows 10-pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook fysiek dicht bij je zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi. Een URL delen in Microsoft Edge met Near Share:

  1. Open de website en selecteer de Share knop in de rechterbovenhoek van de Microsoft Edge-menubalk. Het ziet eruit als een doos met een pijl die eruit komt.

    Image
    Image
  2. Wacht terwijl Edge naar apparaten in de buurt zoekt en selecteer vervolgens een apparaat uit de lijst om mee te delen. De gebruiker ontvangt een melding in zijn Windows Action Center, waarop hij kan klikken om toegang te krijgen tot de gedeelde inhoud.

    Als er geen apparaten in de buurt worden gedetecteerd, zorg er dan voor dat op beide apparaten Delen in de buurt is ingeschakeld.

    Image
    Image

Hoe te delen in Verkenner

Om te delen met anderen die Delen in de buurt gebruiken via Verkenner, moeten ze een compatibele pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook in de buurt zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi.

Om een bestand te delen, selecteert u Share (het pictogram met de groene pijl) op het Share tabblad van de Verkenner. Wacht terwijl de lijst met beschikbare apparaten wordt ingevuld en selecteer vervolgens het doelapparaat. De gebruiker ontvangt een melding waarop hij kan klikken om toegang te krijgen tot het gedeelde bestand.

Image
Image

Delen in de Windows Photos-app

Om met anderen te delen via Delen in de buurt via de Foto's-app, moeten ze een compatibele pc hebben en Delen in de buurt ingeschakeld hebben. Ze moeten ook in de buurt zijn en toegankelijk zijn via Bluetooth of Wi-Fi.

Open de foto om te delen in de Foto's-app en selecteer Delen. Wacht terwijl de app naar apparaten in de buurt zoekt en selecteer vervolgens een apparaat uit de lijst om mee te delen. De gebruiker ontvangt een melding waarop ze kunnen klikken om de foto te zien.

Aanbevolen: