Leer tabellen en lijsten te gebruiken in Apple Mail

Inhoudsopgave:

Leer tabellen en lijsten te gebruiken in Apple Mail
Leer tabellen en lijsten te gebruiken in Apple Mail
Anonim

Als u een afbeelding in een nieuw bericht in Apple Mail wilt invoegen, kunt u deze tijdens het opstellen naar de gewenste locatie slepen en neerzetten. Maar hoe zit het met andere essentiële zaken voor tekstopmaak, zoals lijsten met opsommingstekens en tabellen? In macOS en Mac OS X Mail kun je alleen de tekstopmaak wijzigen, maar met behulp van TextEdit, dat ook bij elke Mac wordt geleverd, zijn extra tools voor een geavanceerder arsenaal aan e-mailopmaak slechts een paar klikken verwijderd.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X 10.4 en hoger.

Maak tabellen in Tekstbewerking voor Mac Mail

Tabellen en lijsten gebruiken in berichten die zijn gemaakt met Mac OS X Mail:

Houd er rekening mee dat Mac OS X Mail een alternatief met alleen tekst creëert voor elk bericht dat kan worden bekeken door ontvangers die geen HTML-opmaak in e-mails kunnen of willen zien. Voor lijsten en tabellen kan dit alternatief voor platte tekst moeilijk te lezen zijn.

  1. Maak een nieuw bericht in Apple Mail door op de knop Nieuw bericht te klikken en Nieuw bericht te selecteren onder het Bestand menu, of druk op Command+N op je toetsenbord.

    Image
    Image
  2. Start TextEdit vanuit de Applications map.

    Image
    Image
  3. In Teksteditor, zorg ervoor dat de huidige documentmodus is ingesteld op rich text. Selecteer Format > Make Rich Text in het menu als je geen opmaakwerkbalk ziet bovenaan het Teksteditor-venster.

    De sneltoets is Command+Shift+T.

    Image
    Image
  4. Om een list aan te maken, klikt u op het Lists Bullets and Numbering vervolgkeuzemenu in de opmaakwerkbalk en selecteert u het gewenste lijsttype.

    Image
    Image
  5. Om een tabel aan te maken, selecteer Format > Table… in de menubalk.

    Image
    Image
  6. Voer het aantal rijen en kolommen in dat u in de tabel wilt. Selecteer een alignment en specificeer de celrand en eventuele achtergrondkleur. Typ de tekst in de cellen van de tabel.

    Image
    Image
  7. Markeer de teksteditorlijst of tabel die u in uw e-mail wilt gebruiken.
  8. Druk op Command + C om de tabel te kopiëren.

  9. Overschakelen naar Mail.
  10. Plaats in de e-mail de cursor waar u de lijst of tabel wilt invoegen.
  11. Druk op Command + V om de tabel in de e-mail te plakken.

    Image
    Image
  12. Ga door met het bewerken van je bericht in Mail.

Lijsten opmaken in Mac Mail

Je hoeft Teksteditor niet te gebruiken om een lijst in Mail op te maken. Om een lijst rechtstreeks in e-mail in te voegen met Mac Mail, selecteert u Format > Lists in het Mail-menu terwijl u een e-mail opstelt en selecteert uInsert Bulleted List of Voeg genummerde lijst in in het menu dat verschijnt.

Aanbevolen: