Leer hoe dj's perfect tot aan de zang spreken

Inhoudsopgave:

Leer hoe dj's perfect tot aan de zang spreken
Leer hoe dj's perfect tot aan de zang spreken
Anonim

Wat te weten

  • Historisch gezien: 45's bevatten een vaste hoeveelheid introtijd. Magnetische banden werden gecodeerd om te laten zien hoeveel tijd er was uitgetrokken voor de introductie.
  • Modern: dj's gebruiken voice-tracking. Ze nemen op wat ze willen zeggen en gebruiken technologie om het tussen de nummers in in de wachtrij te plaatsen.
  • Sommige ervaren DJ's ontwikkelen een tweede gevoel van hoe ze de post moeten raken om de gebruikerservaring te verbeteren.

Dit artikel legt uit hoe dj's perfect praten tot aan de zang, een vaardigheid die bekend staat als het raken van de paal.

Betekenis van 'De paal raken'

Radio-dj's lijken een nummer soepel te kunnen inleiden, door de hele inleiding van het nummer uit te spreken en dan af te ronden op het moment dat de songtekst begint. Ze lijken zelfs de stroom van de beats en cadans van de instrumentals te volgen.

Deze radiokunstvorm, waarbij de timing van de DJ zo perfect is dat ze nooit op de zang trappen, wordt de paal raken genoemd. Hier is een blik op wat betrokken is bij intro's en outro's wanneer dj's elke keer op magische wijze de post perfect lijken te raken.

Image
Image

De post in het verleden raken

De paal raken heeft altijd oefening en talent nodig gehad, want het draait allemaal om timing en gevoel voor het nummer. Toch hebben dj's altijd hulp gehad.

Voordat muziek werd geautomatiseerd, gebruikten dj's karren om nummers op te slaan of speelden ze muziek rechtstreeks van speciale vinyl 45's. Platenmaatschappijen voorzagen 45's geperst van een monokant en een stereokant (AM/FM). Ze bevatten vaak een bepaalde hoeveelheid introtijd voor het gemak van de DJ.

Later werden karren met magneetband populair. De karren waren altijd gelabeld, zodat dj's binnen enkele seconden wisten waar de berichten waren. Een typisch label zou er als volgt uit kunnen zien:

:10/3:42/fade

Deze notatie gaf aan dat er een introductie van 10 seconden was voordat de zang begon. Het nummer was ook 3:42 minuten lang en vervaagde tegen het einde.

Toen de dj's op een knop drukten om de kar te starten, vinkte een digitale LED-uitlezing af die het punt aangaf waarop de zang naderde.

Sommige studio's leverden zelfs aftelklokken die werden geactiveerd door een onhoorbare toon op de kar. Hierdoor kon de DJ precies zien hoeveel tijd er nog over was voordat de zang zou beginnen.

De hedendaagse post raken

Hoewel dj's altijd een beetje hulp hebben gehad, vereist het maken van een goed geluid op de paal oefening, timing en zelfs een beetje een 'derde zintuig'.

Denk er zo over na. Wanneer u met een auto in het verkeer rijdt en u moet remmen, ontwikkelt u na verloop van tijd het gevoel om in een constant tempo te vertragen, zodat u net achter de auto voor u kunt stoppen zonder hem te raken. Dat is het soort timing, of gevoel, dat dj's ontwikkelen als het gaat om het praten over de muziekintro's tot het exacte punt waarop de zang begint.

Tegenwoordig helpt technologie nog meer. Met voice tracking kunnen dj's opnemen wat ze willen zeggen en die opgenomen soundbite fysiek tussen nummers plaatsen.

Vandaag de dag kan spraaktracking zelfs een minder ervaren DJ perfect laten klinken. Toch hebben de old-school dj's die leerden hoe ze de paal moesten raken een gevoel voor timing en ritme ontwikkeld dat hun talent en de ervaring van de luisteraar naar een hoger niveau tilt.

Aanbevolen: