Stadsbouw stort neer op Mars om wervelwinden van plezier te creëren

Inhoudsopgave:

Stadsbouw stort neer op Mars om wervelwinden van plezier te creëren
Stadsbouw stort neer op Mars om wervelwinden van plezier te creëren
Anonim

Bottom Line

Surviving Mars geeft nieuw leven aan games voor het bouwen van steden, maar wordt soms vervelend.

Paradox Interactive Surviving Mars

Image
Image

Ik ben altijd al aangetrokken geweest tot sandbox-bouwspellen, van Roller Coaster Tycoon tot SimCity tot Pharaoh. Hoewel ik geweldige steden op aarde heb gebouwd, is er één plek waar ik nog niet ben geweest: de ruimte. Overlevende Mars vult dit gat ter grootte van een planeet.

De Surviving Mars, uitgebracht in 2018, ontwikkeld door Haemimont Games en uitgegeven door Paradox Interactive, vormt een enorme uitdaging: het koloniseren van een planeet. Toen ik dit oppakte, besloot ik om te kijken hoe de game het doet voor een twee jaar oude game op het gebied van graphics, gameplay en competitie. Lees verder voor het vonnis om te zien hoe het zich verhoudt tot andere games op onze lijst met beste stedenbouwspellen - en voor een waarschuwing over die vervelende koude golven.

Plot: Veel opties

Voor een spel om steden te bouwen, biedt Surviving Mars een overvloed aan spelopties als je eenmaal voorbij de tutorial bent. Als je bijvoorbeeld een spel start, kun je kiezen wie de kolonie financiert, variërend van een United Space Federation tot China tot de Verenigde Staten. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen en creëert nieuwe uitdagingen voor elk scenario. Je kunt ook zwaardere omstandigheden instellen om meer leuke gameplay te creëren, en ook een stuk land uitkiezen dat minder geschikt is voor menselijke bewoning.

Wat betreft een echte verhaallijn, er is er niet echt één - het enige soort plot in het spel is het doel om Mars te koloniseren. Er zijn uitdagingen die je kunt doen als je je bijzonder avontuurlijk voelt, wat leuk is, maar ze zijn geen echte verhaallijn en dienen alleen om je een andere invalshoek te geven om de planeet te koloniseren.

Image
Image

Prestaties: mensen zijn nog nooit zo vervelend geweest

Het spel begint met een zelfstudieprogramma van meerdere uren, dat ik je ten zeerste aanbeveel voordat je het spel speelt. Er zijn zoveel verschillende aspecten aan het spel - basisbehoeften, bedreigingen voor je kolonie, middelen om te importeren en exporteren - dat het rampzalig zou zijn om niet op de hoogte te raken. Het kostte me in totaal vijf uur om deze tutorials te voltooien, maar ik moest een paar herstarten na een paar operatorfoutmomenten toen ik per ongeluk mijn enige waterverdamper vernietigde en geen idee had hoe ik hem moest herbouwen. Dus je hebt er waarschijnlijk minder voor nodig.

Een van de grootste voordelen van Surviving Mars is dat je overal op de planeet kunt kiezen om je kolonie te bouwen. Je kunt bouwen in een stabieler deel van de planeet, ten koste van waardevolle hulpbronnen zoals water en metalen. Als u liever voorzichtig bent met de wind op Mars, kunt u ook genoegen nemen met een gebied dat rijker is aan hulpbronnen. Maar als ik het over die Marswinden heb, meen ik het echt. Tijdens het bouwen van je kolonie moet je oppassen voor de gevaren van stofstormen. Normaal gesproken zou ik deze gevaren opzij schuiven in een videogame. Nadat je ze hebt ervaren, zijn ze echter catastrofaal, vooral nadat je mensen aan de mix begint toe te voegen. Naast stofstormen, zul je het hoofd moeten bieden aan koude golven en meteoren, wat een leuke laag aan het spel toevoegt.

Zodra je mensen op de planeet hebt, verandert het in een strijd om je leven. Een koude golf kan rond komen en de hele watervoorziening uitschakelen. Een stofstorm kan storingen veroorzaken bij alle machines die zuurstof maken. En een gebrek aan middelen om mensen te ontspannen - eten, winkelen en natuurlijk die beroemde spatiebalk - kan ervoor zorgen dat ze over de rand wankelen in termen van hun geestelijke gezondheid. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de mensen op Mars niet alleen gezond, maar ook gelukkig zijn.

Een van de grootste voordelen van Surviving Mars is dat je overal op de planeet kunt kiezen om je kolonie te bouwen.

In meer dan twintig uur aan gameplay heb ik op de harde manier geleerd dat mensen in dit spel niet alleen kieskeurig zijn, maar dat ze het leven van luxe eisen zodra ze van de raket de koepel instappen. Het deed er niet toe dat er maar twaalf een enkele koepel naar huis noemden. Het deed er niet toe dat er nauwelijks genoeg waren om de supermarkt en de spatiebalk te bedienen. Een gebrek aan ruimte voor deze voorzieningen was aan dovemansoren gericht. Ze wilden onmiddellijk toegang tot hun kunstwinkels, elektronica en lekker eten. In dat opzicht ben ik een beetje in de war; hoe graag ik ook meer winkelmogelijkheden voor Mars wilde, ik realiseerde me niet lang nadat de mensen arriveerden dat Haemimont Games me in werkelijkheid een zegen gaf door een zacht gehemelte te behouden. Bovendien komen er meer gebouwen en items beschikbaar als onderzoek, financiering en planetaire ontdekkingen dit toelaten.

Image
Image

De kolonisten hebben ook hun eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, van veganisme tot survivalist tot alcoholist, dus ze hebben allemaal hun eigen servicebehoeften. Je zult hier rekening mee moeten houden in je spel terwijl je je populatie opbouwt. Als iemand niet in zijn behoeften voorziet, kan hij in het ziekenhuis belanden, of erger nog, op een raket naar huis. En laat me niet beginnen over de chaos die uitbreekt wanneer mensen beginnen te bevriezen tijdens een koude periode of klagen wanneer ze niet genoeg zuurstof hebben. Het lef van sommige kolonisten!

Naarmate mijn koepels groter werden en de bevolking begon uit te breiden, zouden ingenieurs in kinderdagverblijven werken en dokters als bewakers. Ze zouden niet automatisch overschakelen naar open posities bij faciliteiten die kolonisten met deze achtergrond nodig hebben.

Zo begon de behoefte aan micromanagement, en groeide tijdens het spelen uit tot een grote doorn in het oog.

Hoewel Surviving Mars wordt ontsierd door traagheid en micromanagement, zorgen de unieke gameplay en setting voor een echte sci-fi-traktatie.

Ik zou handmatig naar binnen moeten gaan en ze uit hun huizen moeten verdrijven en ze naar andere koepels moeten verplaatsen waar gespecialiseerde posities zouden zijn. Het werd frustrerend toen ik mijn bevolking opbouwde. Ik wilde me concentreren op het bouwen van grotere koepels om de bevolkingsgroei op te vangen en belangrijke onderzoekscentra te bouwen, zonder me zorgen te maken of mijn wetenschappers automatisch in diezelfde faciliteiten zouden gaan werken.

Als het niet het micromanagement was, was de gameplay in het begin een voorbode van de traagheid van de speelsnelheid. Toen ik het spel inging, had ik geen idee hoe traag het kon zijn. De tutorial zei dat gameplay traag kan zijn en moedigde het gebruik van de snelheidsknoppen aan de onderkant van het scherm aan. Toegegeven, ik ben ongeduldig en vind het leuk om stedenbouwers te versnellen.

Een flink stuk gameplay voordat de kolonisten arriveerden, was gericht op het versnellen door langzamere delen van het spel. Toen de kolonisten echter arriveerden, veranderde de gameplay en ik merkte dat ik meer uren wenste tijdens Sols, of dagen, op Mars. Het is in het begin een probleem; later, niet zozeer, vooral wanneer je bevolking groeit en je verschillende problemen moet oplossen die zich voordoen. Veel dank aan de makers voor het plaatsen van Mars Radio en twee andere kanaalopties met leuke, futuristische muziek om me door te helpen totdat de mensen arriveren.

Ik wilde me concentreren op het bouwen van grotere koepels om de bevolkingsgroei op te vangen en belangrijke onderzoekscentra te bouwen, zonder me zorgen te maken of mijn wetenschappers automatisch in diezelfde faciliteiten zouden gaan werken.

Prijs: redelijk voor wat je krijgt

Voor ongeveer $ 30 kun je deze game aan je gamebibliotheek toevoegen. Het is logisch dat een game van twee jaar oud tegenwoordig niet de normale prijs van nieuwe games kost. Nog beter, als je naar de verkoop kijkt, kun je het goedkoper krijgen. Maar wees gewaarschuwd: de andere toevoegingen aan het spel, zoals het Laika Project, zullen je meer kosten. De $30 is alleen voor het basisspel.

Image
Image

Competitie: andere spellen voor het bouwen van steden

Wat Surviving Mars uniek maakt, is dat het technisch gezien een spel is om steden te bouwen, maar in plaats van buslijnen te bouwen, moet je zuurstof- en waterlijnen bouwen om de overleving van de kolonie te verzekeren. Maar net als bij het bouwen van steden bouw je infrastructuur. Als je alleen gefocust bent op het bouwen van een stad, zou Surviving Mars een geweldige aanvulling zijn op je bibliotheek, maar dat geldt ook voor Cities: Skylines (weergave op Steam). Beiden richten zich op het creëren van een leefgebied vanaf het begin - de ene is toevallig honderdduizenden kilometers verwijderd, terwijl de andere zich in een tropisch of een Midwesten klimaat zou kunnen bevinden.

Als je je zorgen wilt maken of je wel of niet aan de vraag naar commerciële kavels voldoet, of dat je belastingen moet heffen om de bouw van een nieuwe brandweerkazerne te dekken, is Cities: Skylines een geweldige optie. Maar het richt zich op het heden op aarde, dus sommigen vinden misschien dat het dezelfde draai is aan games zoals de SimCity-lijn die al een tijdje bestaan. Hoewel u zich in Cities: Skylines zorgen hoeft te maken over het in evenwicht houden van uw budget en het repareren van overbelaste wegen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het voortbestaan van uw mensen vanwege een defecte waterverdamper.

Een interessante nieuwe kijk op stedenbouwers, als je het micromanagement kunt verdragen

Hoewel Surviving Mars wordt ontsierd door traagheid en micromanagement, zorgen de unieke gameplay en setting voor een echte sci-fi-traktatie. Het is voor een redelijke prijs, belooft veel plezier en een aantal leuke wendingen. Pas maar op voor die verpletterde stofstormen. Het leven van je kolonisten hangt ervan af.

Specs

  • Productnaam Surviving Mars
  • Product Brand Paradox Interactive
  • Prijs $29,99
  • Releasedatum maart 2018
  • Beschikbare platforms Windows, Mac, PS4, Xbox
  • Processor Minimaal 4e generatie Intel i3 CPU of gelijkwaardig
  • Geheugen Minimaal 4 GB RAM
  • Graphics HD 4600/Geforce 620/Radeon 6450 of gelijkwaardige GPU's met 1 GB video-RAM
  • Game-updates Green Planet, Project Laika, Space Race, Colony Design Set, Marsvision Song Contest

Aanbevolen: