Nieuwe programma's verspreiden gratis internet naarmate de werkloosheid stijgt

Inhoudsopgave:

Nieuwe programma's verspreiden gratis internet naarmate de werkloosheid stijgt
Nieuwe programma's verspreiden gratis internet naarmate de werkloosheid stijgt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Er is een groeiende beweging in het hele land om gratis of goedkope internettoegang te bieden aan mensen die in armoede leven.
  • Massachusetts heeft onlangs aangekondigd dat het subsidies voor internettoegang zou verstrekken en gratis apparatuur zou weggeven aan werklozen.
  • Een bibliotheek in New Jersey deelt gratis draadloze hotspots uit aan inwoners die in economische moeilijkheden verkeren.
Image
Image

Terwijl de coronaviruspandemie de economie verma alt, is er een groeiende beweging om gratis of goedkope internettoegang te bieden aan mensen die in armoede leven.

De staat Massachusetts heeft bijvoorbeeld onlangs aangekondigd dat het subsidies zou verstrekken voor internettoegang en gratis apparatuur zou weggeven aan werklozen. De pandemie heeft het aantal werklozen in de VS en de rest van de wereld drastisch doen toenemen. Een gebrek aan internettoegang is een belangrijke belemmering om mensen weer aan het werk te krijgen en kan interfereren met studenten die leren op afstand, zeggen experts.

"Breedbandinternet is net zo essentieel voor ons dagelijks leven als water en elektriciteit, maar het is niet zo algemeen beschikbaar als die twee hulpprogramma's", zei Jeffrey Trzeciak, de directeur van de gratis openbare bibliotheek van Jersey City in New Jersey, in een e-mail interview.

Hot Spot Giveaway

De stadsbibliotheek van Jersey deelt gratis draadloze hotspots uit aan inwoners die in economische moeilijkheden verkeren. Sinds maart heeft de bibliotheek ongeveer 300 hotspots verspreid, zei Trzeciak.

Toen bibliotheken opnieuw mochten openen met een capaciteit van 25%, begon de bibliotheek computertoegang te bieden op haar 10 locaties in de hele stad. Het computergebruik in de bibliotheek is nog niet terug op het niveau van voor de pandemie, maar neemt elke maand gestaag toe. De bibliotheek is ook net een samenwerking aangegaan met de gemeenterechtbank van Jersey City om tablets uit te lenen aan mensen die een verbonden apparaat nodig hebben om hun virtuele rechtszittingen te houden.

Breedbandinternet is net zo essentieel voor ons dagelijks leven als water en elektriciteit, maar het is niet zo algemeen beschikbaar als die twee hulpprogramma's.

In Massachusetts hebben ambtenaren een programma gelanceerd met de naam Mass. Internet Connect, dat gratis internet biedt aan werkzoekenden. Het programma maakt deel uit van een wervingsprogramma van de staat dat ook lessen digitale geletterdheid aanbiedt. De staat werkt samen met internetproviders, waaronder Comcast, Charter en Verizon, om subsidies en apparaten te verstrekken aan werkzoekenden.

"Internet is van cruciaal belang voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, en deze nieuwe programma's erkennen en helpen bij het oplossen van connectiviteitsproblemen voor mensen die werk zoeken", zei gouverneur Charlie Baker in een persbericht.

"Deze investeringen zullen helpen om mensen verbonden te krijgen en te houden, zodat ze in contact kunnen blijven met potentiële werkgevers, toegang kunnen krijgen tot de trainingen en diensten die worden aangeboden door MassHire en hun partners, en uiteindelijk weer aan het werk kunnen."

Stimuluspakket omvat breedbandhulp

De federale overheid grijpt ook in om internettoegang te helpen brengen tijdens de economische neergang. Het coronavirushulppakket dat vorige maand door het Congres werd goedgekeurd, reserveert $ 7 miljard om Amerikanen te helpen verbinding te maken met snel internet en hun maandelijkse rekeningen te betalen.

Image
Image

Ongeveer de helft van het geld gaat naar gezinnen met een laag inkomen.

"Ik denk dat het aantoont dat Washington tijdens de pandemie wakker werd met de realiteit dat breedband niet langer leuk is om te hebben, maar dat het nodig is", vertelde Jessica Rosenworcel, een Democratische commissaris bij de FCC, aan The Washington Post.

"Huishoudens zonder hebben geen goede kans om een schijn van het moderne leven te behouden wanneer zoveel van het moderne leven online is gemigreerd."

Het niet kunnen betalen van internettoegang is vooral een uitdaging voor gezinnen met studenten die tijdens de pandemie op afstand leren. Uit een rapport van vorig jaar van Common Sense Media bleek dat ongeveer 30% van de 50 miljoen K-12-studenten van openbare scholen in de VS geen toegang hadden tot snel internet of apparaten.

Een programma in Indianapolis pakt dit probleem aan met een proefprogramma dat gratis breedbandtoegang geeft aan K-12-studenten. "Het is zo belangrijk om een duurzamere manier te vinden om internettoegang te ondersteunen, zodat schooldistricten niet de achterstand voor onze studenten hoeven op te lopen", zei Aleesia Johnson, de inspecteur van Indianapolis Public Schools, in een interview met een lokale NPR-station.

Het overbruggen van de digitale kloof is bijzonder belangrijk tijdens de pandemie. De lokale en federale maatregelen om verarmde mensen internettoegang te bieden, zijn stappen in de goede richting, maar er moet meer worden gedaan. Het uiteindelijke economische herstel zal alleen breed en billijk zijn als alle Amerikanen online kunnen.

Aanbevolen: