Epic en Apple's Unreal Adventure

Inhoudsopgave:

Epic en Apple's Unreal Adventure
Epic en Apple's Unreal Adventure
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft gedreigd de Unreal Engine van Epic in iOS en macOS af te sluiten. Unreal Engine drijft veel games van derden aan.
  • Voorzittende rechter Gonzalez Rogers zal het verbod van Apple op Unreal Engine blokkeren, maar stond het toe om Fortnite te verbieden.
  • Epic's grootste rivaal, Unity, heeft zojuist zijn IPO aangevraagd.
Image
Image

Apple's dreigement om het Apple-ontwikkelaarsaccount van game-maker Epic in te trekken, zou honderden games op macOS en iOS kunnen breken. Dat komt omdat de Unreal Engine van Epic, een raamwerk dat door talloze ontwikkelaars wordt gebruikt om 3D-games te maken, niet langer zou worden bijgewerkt voor de platforms van Apple.

Dat is een grote klap voor Epic en kan een heel ecosysteem van mobiele games destabiliseren. Ondertussen heeft alleen de mogelijkheid van een Unreal "verbod" geleid tot de beursgang van rivaliserende Unity. Als er ooit een nieuwsbericht was dat popcorn en een heerlijk drankje vereiste, dan is dit het wel.

“Als Apple en Epic hun meningsverschillen niet oplossen,” vertelde gamedesigner en Thunkd gamestudio-eigenaar Andrew Crawshaw via een direct bericht aan Lifewire, “ontwikkelaars die Unreal gebruiken, zullen ofwel stoppen met het maken van versies van hun games voor iOS, of moeten hun motor veranderen.”

Onwerkelijke gevolgen

Het verhaal tot nu toe:

  • Epic sloop een winkel binnen in de iOS-versie van zijn populaire Fortnite-game, waarbij het in-app-aankoopsysteem van Apple werd omzeild.
  • Apple heeft Fortnite uit de App Store verwijderd wegens het overtreden van de regels, hoewel bestaande eigenaren de game nog steeds kunnen downloaden en spelen.
  • Epic klaagde Apple aan en bracht een premade video uit waarin Apple werd gecast als Big Brother.
  • Apple vertelde Epic om de in-game store uit Fortnite te verwijderen, anders zou Apple het ontwikkelaarsaccount van Epic intrekken.
  • Epic heeft gerechtelijke bevelen aangevraagd om Apple te dwingen Fortnite-updates beschikbaar te maken en te voorkomen dat Apple de toegang voor ontwikkelaars intrekt.
  • Een rechter beval Apple om Epic als ontwikkelaar te behouden, maar steunde het verbod op de Fortnite-game zelf.

Epic probeerde Apple te provoceren om Fortnite binnen te halen om een juridische strijd te rechtvaardigen tegen de App Store-regels die ontwikkelaars dwingen het betalingssysteem van Apple te gebruiken en Apple 30% van alle transacties te betalen. Toen ging het mis, waarbij Apple hard inging op de bedreiging van het ontwikkelaarsaccount.

Epic's probleem is dit: als het geen Apple-ontwikkelaarsaccount meer heeft, kan het geen iOS- of Mac-updates meer publiceren naar zijn Unreal Engine. Epic geeft de engine in licentie aan iedereen die hem wil gebruiken om games te bouwen, en Unreal drijft maar liefst de helft van de 3D-games aan op mobiel (de App Store en Google's Play Store), evenals pc- en consolegames. De engine wordt zelfs gebruikt in films en tv-shows zoals Disney's The Mandalorian. Om te zeggen dat het belangrijk is, is een enorm understatement.

Wat betekent dit voor gebruikers?

Op dit moment betekent het niets. iPhone-games die de Unreal Engine gebruiken, blijven draaien, maar de engine krijgt geen nieuwe functies of bugfixes meer.

Stel je voor dat er een storing was in de huidige UE die het verbrak in de komende iOS 14-release. Vele, vele op Unreal gebaseerde games zouden van de ene op de andere dag kapot gaan.

Erger, voor Epic in ieder geval, is dat ontwikkelaars het niet langer zullen vertrouwen. Het is één ding om je aan je principes te houden en het op te nemen tegen een grote pestkop als Apple. Het is iets heel anders om snel en los te spelen met het levensonderhoud van uw klanten. Als Apple niet in beroep gaat tegen de beslissing om Unreal voor Mac en iOS te behouden, dan is dit waarschijnlijk een betwistbaar punt. Jouw beurt, Apple.

Voor nu ziet het er goed uit voor Epic. "Ik kan je nu vertellen dat ik geneigd ben geen verlichting te verlenen met betrekking tot [Fortnite]," zei rechter Yvonne Gonzalez Rogers in een verklaring die werd gerapporteerd door Stephen Nellis van Reuters, "maar ik ben geneigd om verlichting te verlenen met betrekking tot de Onwerkelijke motor. En op maandag oordeelde de rechter dat Apple het ontwikkelaarsaccount van Epic moet laten draaien, terwijl hij Epic vertelde dat het zijn eigen lieve fout was dat Fortnite uit de winkel werd opgestart.

Apple kan nog steeds de stekker uit Fortnite trekken, met behulp van de externe kill-schakelaar om de app van de iPhones en iPads van de gebruiker te verwijderen. Dat zou Apple er echter behoorlijk slecht uit laten zien.

Voordelen voor rivaliserende eenheid

Unreal Engine's grootste rivaal is Unity, en Unity is zo blij met deze hele ruzie dat het een beursgang van $ 100 miljoen heeft aangevraagd. Volgens de IPO-aanvraag wordt de rivaliserende engine van Unity gebruikt in meer dan 50% van de mobiele, pc- en consolegames en gebruiken maandelijks twee miljard mensen zijn apps. Unity heeft echter nooit winst gemaakt en volgens de IPO-aanvraag heeft het in 2019 "nettoverliezen" van $ 163,2 miljoen gegenereerd en $ 54,1 miljoen verloren in de eerste helft van 2020.

Image
Image

Unity is echter niet alleen een geldoven zoals Uber (verlies alleen al in 2019: $ 8.5 miljard). Het genereerde in 2019 $ 542 miljoen aan inkomsten, een stijging ten opzichte van het jaar ervoor, en het lijkt erop dat het zal blijven groeien. De timing van de IPO is misschien toevallig, maar het is zeker een geweldige kans. Als Epic hapert, is Unity er om zijn klanten op te dweilen.

Gebruikers zullen verliezers zijn

Zelfs als alle gamemakers zouden kunnen en zouden overstappen op Unity, zou het nog even duren. In werkelijkheid zullen niet iedereen de overstap maken. Dit schudt echter uit, er is wat schade aangericht. Epic heeft geloofwaardigheid en vertrouwen verloren, zelfs als rechter Gonzalez Rogers beslist om Epic de Unreal Engine te laten blijven ontwikkelen.

Als het verbod van Apple doorgaat, zullen veel games uiteindelijk niet meer werken. En hoewel iOS en de Mac op korte termijn zullen lijden, zullen de grootste verliezers de kleine mensen zijn.

“Uiteindelijk zal het meer schade toebrengen aan kleine en indie-ontwikkelaars dan aan Apple of Epic”, zegt Crawshaw.

Aanbevolen: