Een harde schijf klonen op Windows

Inhoudsopgave:

Een harde schijf klonen op Windows
Een harde schijf klonen op Windows
Anonim

Wat te weten

  • Er zijn veel geweldige tools beschikbaar om een harde schijf op Windows te klonen. We raden Macrium Reflect aan.
  • Klonen werkt beter bij het overstappen op een nieuwe harde schijf of SSD in vergelijking met het overstappen op een gloednieuw systeem.

Dit artikel behandelt hoe je een harde schijf kunt klonen op Windows 8.1 en 10 en bevat informatie die je moet weten over het proces voordat je begint.

Een harde schijf klonen op Windows

Verhuizen naar een nieuwe schijf of systeem kan een heel gedoe zijn als je helemaal opnieuw moet beginnen, al je favoriete programma's en applicaties opnieuw moet installeren en al je gegevens moet kopiëren. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Er zijn een aantal geweldige tools beschikbaar om een harde schijf op Windows te klonen, maar de gemakkelijkst toegankelijke gratis applicatie is Macrium Reflect. Je krijgt meer ondersteuning en een sneller kloonproces met meer functies als je ervoor beta alt, maar de gratis versie werkt prima.

Download de Home-versie van de officiële website en installeer deze voordat u begint met het klonen van uw harde schijf.

Deze methode werkt op Windows 8.1 en Windows 10.

  1. Sluit de nieuwe schijf aan waarnaar u uw gegevens wilt klonen. Hoe u deze schijf op uw computer aansluit, wordt bepaald door de snoeren en poorten die op de schijf beschikbaar zijn. In de meeste gevallen is het USB-naar-USB.

  2. Uitvoeren Macrium Reflect Home.
  3. Je ziet een selectie van schijven en partities die de opslag van je pc vormen. Selecteer de schijf waarvan u de gegevens wilt klonen from.

    Image
    Image
  4. Selecteer Kloon deze schijf onder de selectie van partities.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het volgende venster de schijf Destination door Selecteer een schijf om naar te klonen te selecteren. Kies vervolgens de schijf waarvan u uw harde schijf wilt klonen naar.

    Image
    Image
  6. Als u alle informatie op het doelstation wilt verwijderen, selecteert u Bestaande partitie verwijderen van het doelstation. Doe dat alleen als je blij bent dat er niets is dat de moeite waard is om te bewaren.

    Image
    Image
  7. Zorg ervoor dat Kopieer geselecteerde partities wanneer ik klik op 'Volgende' is aangevinkt en selecteer vervolgens Volgende of Voltooienom het kloonproces te starten.

    Image
    Image

Afhankelijk van de snelheid van je schijven, kan dit proces enige tijd in beslag nemen. Geef het echter voldoende tijd en uw harde schijf wordt gekloond en al uw gegevens zijn klaar voor gebruik op uw nieuwe schijf.

Waarom u uw harde schijf zou moeten klonen

Er zijn twee hoofdmethoden om uw gegevens over te zetten naar een nieuwe schijf. De eerste is om het te formatteren, een nieuwe partitie toe te voegen, uw besturingssysteem naar keuze te installeren en uw gegevens handmatig te verplaatsen. Dit resulteert in de schoonste installaties, omdat er geen externe toepassingen, mappen of andere bestanden zijn die u misschien bent vergeten. Oude stuurprogramma's zijn ook niet meer aanwezig, wat stabiliteits- en prestatieproblemen kan veroorzaken.

Afhankelijk van hoeveel gegevens je wilt verplaatsen en welke applicaties je opnieuw moet installeren, kan het proces behoorlijk wat tijd in beslag nemen en heb je een bescheiden hoeveelheid technische kennis nodig om het correct te doen.

De tweede methode is het klonen van een schijf en leren hoe je een harde schijf kunt klonen, kan het hele proces sneller en gemakkelijker maken. De gekloonde gegevens brengen eventuele problemen met zich mee die u op softwaregebied hebt ondervonden, maar een snellere schijf kan prestatie- of fragmentatieproblemen veel beter aan dan een oudere, langzamere.

Moet u uw computer klonen?

Klonen werkt het beste bij het overstappen naar een nieuwe schijf, of het nu een harde schijf of SSD is, hoewel het technisch gezien kan werken bij het overstappen naar een gloednieuw systeem. Als u alleen een back-up van uw gegevens wilt maken, overweeg dan een back-upservice in de cloud of een externe schijf, want dat is een veel minder arbeidsintensief proces en biedt extra bescherming voor uw informatie.

Als je overstapt naar een geheel nieuw systeem, heb je nieuwe stuurprogramma's nodig om de nieuwe hardwarekeuzes te ondersteunen, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden om stabiliteits- en compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Voordat je begint met het klonen van een harde schijf op Windows of macOS, heb je een schijf nodig om ook je bestaande installatie te klonen. De beste harde schijven en SSD's kosten niet meer zoveel als vroeger, dus of u nu een grote capaciteit of snelle gegevenstoegang nodig heeft, er is altijd iets dat bij uw budget past.

Dingen om te overwegen voordat u gaat klonen

Of je nu een harde schijf wilt kopiëren of helemaal wilt klonen, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee wilt houden. De eerste is ervoor te zorgen dat u de juiste nieuwe schijf kiest. Als u meer capaciteit wilt, zijn harde schijven nog steeds de beste optie op basis van kosten per gigabyte, vooral op het niveau van meerdere terabyte.

Als je echter prestaties wilt, hebben SSD's veel meer de voorkeur en kunnen ze leiden tot een revitaliserende ervaring, of je nu macOS of Windows gebruikt. En klonen naar een SSD is vrijwel hetzelfde als een harde schijf.

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat het klonen van een harde schijf naar een nieuwe pc misschien niet mogelijk is vanwege stuurprogrammaconflicten. Als u alles in uw systeem vervangt, is het raadzaam om een standaard gegevenskopie naar de nieuwe schijf uit te voeren, in plaats van te klonen.

Aanbevolen: