Dupliceer bestanden in de Finder van de Mac met deze trucs

Inhoudsopgave:

Dupliceer bestanden in de Finder van de Mac met deze trucs
Dupliceer bestanden in de Finder van de Mac met deze trucs
Anonim

Het dupliceren van bestanden in de Finder op je Mac is een eenvoudig proces. Selecteer gewoon een bestand in de Finder, klik er met de rechtermuisknop op en kies Dupliceren in het pop-upmenu. Uw Mac voegt een kopie toe aan de bestandsnaam van het duplicaat. Het duplicaat van een bestand met de naam MyFile heet bijvoorbeeld MyFile copy.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13) of macOS Sierra (10.12). Het is ook van toepassing op OS Leopard (10.5) tot en met OS X El Capitan (10.11).

Image
Image

Verplaatsen versus kopiëren

Dat werkt prima als je een bestand in dezelfde map als het origineel wilt dupliceren, maar wat als je het bestand naar een andere map op dezelfde schijf wilt kopiëren? Als u het bestand of de map selecteert en naar een andere locatie op hetzelfde station sleept, wordt het item verplaatst, niet gekopieerd.

Als je een kopie op een andere locatie nodig hebt, gebruik dan de kopieer- en plakmogelijkheden van de Finder.

Gebruik kopiëren en plakken om een bestand of map te dupliceren

Zoals het geval is met de meeste dingen met betrekking tot de Mac, is er meer dan één manier om een bestand of map te dupliceren. U kunt het bekende kopieer- en plakproces gebruiken om een duplicaat te maken.

  1. Selecteer in de Finder de map in de zijbalk die het item bevat dat u wilt dupliceren.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op het bestand of de map die u wilt dupliceren in het hoofdvenster van de Finder. Er verschijnt een pop-upmenu met een menu-item met de naam Kopiëren "[Geselecteerde bestandsnaam]". Als het bestand waarop u met de rechtermuisknop klikt bijvoorbeeld Yosemite Family Trip heet, bevat het pop-upmenu een item met de naam Copy "Yosemite Family Trip". Selecteer Copy "[Geselecteerde bestandsnaam]" in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar een willekeurige locatie in de Finder: dezelfde map, een andere map of een ander station. Nadat u een locatie hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u Control ingedrukt om het contextuele menu van de Finder te openen en selecteert u Paste Item in het menu.

    Image
    Image

    Maak deze taak gemakkelijker door een leeg gebied in de Finder te kiezen wanneer u het contextuele menu opent. Als u zich in de lijstweergave bevindt, is het wellicht gemakkelijker om naar de pictogramweergave te gaan om een leeg gebied in de huidige weergave te vinden.

  4. Het bestand of de map die u eerder hebt geselecteerd, wordt naar de nieuwe locatie gekopieerd.

Als de nieuwe locatie geen bestand of map met dezelfde naam heeft, heeft het geplakte item dezelfde naam als het origineel. Als de geselecteerde locatie een bestand of map bevat met dezelfde naam als het origineel, wordt het item geplakt met het woord kopiëren toegevoegd aan de itemnaam.

Bottom Line

Je kunt de Finder ook dwingen een versienummer toe te voegen in plaats van het woord Kopiëren naar een bestand of map. Er zijn verschillende manieren om een versienummer toe te voegen aan een bestand dat u dupliceert. Veel toepassingen, zoals tekstverwerkers en beeldmanipulatieprogramma's, kunnen worden ingesteld om dat automatisch te doen. Er zijn ook een aantal hulpprogramma's van derden voor de Mac die bestandsversies kunnen toevoegen en beheren, maar je kunt de Finder gebruiken om een versienummer aan een duplicaat toe te voegen.

Een bestand dupliceren en een versienummer toevoegen in Finder

Direct werken in de Finder kan ervoor zorgen dat je even pauzeert en je afvraagt hoe een versienummer kan worden toegevoegd, in plaats van een bestand te dupliceren en het vervolgens handmatig te hernoemen. Gelukkig is er een optie in de Finder die deze taak uitvoert.

Probeer deze eenvoudige tip om een bestand te dupliceren en een versienummer toe te voegen in één stap.

  1. Open een Finder-venster naar de map die items bevat die u wilt dupliceren. Selecteer de items die u wilt dupliceren naar een nieuwe positie in dezelfde map om ze te markeren.

    Image
    Image
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en sleep de geselecteerde bestanden naar een nieuwe positie in dezelfde map.

    Image
    Image
  3. Laat de cursor los om de bestanden te kopiëren.

    Image
    Image
  4. Uw Mac voegt plichtsgetrouw een versienummer toe in plaats van het woord kopie aan de bestandsnaam. Elke keer dat je een nieuw duplicaat maakt, voegt je Mac een oplopend versienummer toe aan de kopie.

    De Finder houdt het volgende versienummer bij voor elk bestand of elke map. De Finder verlaagt ook het volgende versienummer als u een versiebestand verwijdert of hernoemt.

Als je in de lijstweergave bent wanneer je duplicaten met versies maakt, kan het zijn dat je problemen hebt om het bestand naar een lege plek in de lijst te slepen. Probeer het bestand te slepen totdat je een groen + (plus) teken ziet verschijnen en laat dan los.

Aanbevolen: