Bekijk deze geweldige Samsung Gear 360-tips en -trucs

Inhoudsopgave:

Bekijk deze geweldige Samsung Gear 360-tips en -trucs
Bekijk deze geweldige Samsung Gear 360-tips en -trucs
Anonim

Samsung's Gear 360 loopt voorop in de 360-camerarevolutie. Het apparaat is iets groter dan een golfbal en kan video opnemen met een resolutie van bijna 4K en foto's van 30 megapixels maken. Gebruik deze tips om betere foto's en VR-video's te maken met je Gear 360-camera.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de (meest recente) editie 2017 van de Samsung Gear 360-camera.

Download de Gear 360-app

Image
Image

Technisch gezien heb je de Gear 360-app niet nodig om de Gear 360 te gebruiken, maar je moet hem wel downloaden. Naast het bedienen van de camera op afstand, kunt u met de app foto's en video's in een oogwenk aan elkaar naaien. Via de app kun je je foto's en video's ook rechtstreeks op sociale media delen.

Krijg een beter statief of monopod

Image
Image

Aangezien de camera 360-graden beelden vastlegt, moet je altijd een statief gebruiken in plaats van de camera vast te houden als dat mogelijk is. De Gear 360 wordt geleverd met een kleine statiefbevestiging, maar dit kan problematisch zijn in situaties waarin u niet over het juiste oppervlak beschikt om het op te plaatsen. Je kunt monopods vinden die zowel als statief voor je Gear 360 als als selfiestick voor je telefoon werken. Zorg ervoor dat je er een kiest die in hoogte verstelbaar en compact genoeg is om comfortabel rond te sjouwen.

Gebruik de vertraging

Image
Image

Hoewel je de camera op afstand kunt bedienen met je smartphone, moet je toch profiteren van de vertragingsfunctie. Als je de vertraging niet gebruikt voor het opnemen, begint elke video met het vasthouden van je telefoon. Met de vertraging kun je de camera instellen, ervoor zorgen dat alles perfect is en vervolgens je telefoon wegleggen voordat de opname begint.

Blijf stabiel

Image
Image

In situaties waarin het gebruik van een statief geen optie is, houd je handen tijdens het opnemen zo stabiel mogelijk. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent de video later te bekijken met een virtual reality-headset zoals Samsung's Gear VR. Probeer ontspannen te blijven wanneer u met de camera beweegt en gebruik een statief wanneer u maar kunt.

Houd de camera boven je

Image
Image

Als je de Gear 360 recht voor je houdt, zoals bij de meeste andere camera's, wordt de helft van de video door je gezicht ingenomen. Hijs in plaats daarvan de camera over je heen zodat deze net iets boven je hoofd opneemt.

Maak een timelapse-video

Image
Image

Met de Timelpse-modus kun je 360-graden time-lapse-video's maken. U kunt bijvoorbeeld een verzameling foto's samenstellen waarop uw kinderen door de jaren heen groeien, of u kunt een veranderende skyline vastleggen terwijl de zon ondergaat. Je kunt de hoeveelheid tijd tussen foto's instellen van een halve seconde tot een hele minuut.

Meer foto's maken

Image
Image

Veel video's maken met de Gear 360 is verleidelijk, maar vraag jezelf altijd af of een foto beter zou zijn voor de situatie. Foto's nemen minder ruimte in beslag en kunnen snel en eenvoudig worden geüpload naar sociale netwerksites zoals Facebook en YouTube. Als je video's uploadt, nemen mensen minder de tijd om ze te bekijken.

Koop een grotere geheugenkaart

Image
Image

Als je video's wilt delen die je hebt opgenomen met de Gear 360, moet je ze eerst overzetten naar je telefoon, waarvoor veel vrije opslagruimte nodig is. Doe jezelf een plezier en maximaliseer de geheugencapaciteit van je telefoon met een microSD-kaart van 128 GB of 256 GB. Overweeg ook om een cloudopslagservice te gebruiken om online een back-up van uw video's te maken.

Gebruik slechts één camera

Image
Image

De Gear 360 maakt gebruik van naar voren en naar achteren gerichte fisheye-lenzen om 360-graden foto's te maken. Hoewel je beide camera's moet gebruiken om volledig meeslepende foto's te maken, kun je ervoor kiezen om alleen de camera aan de voor- of achterkant te gebruiken voor het maken van een enkele foto. Het resulterende beeld ziet er ongeveer hetzelfde uit als wat u zou kunnen vastleggen met een fisheye-lens op een traditionele DSLR.

Word avontuurlijk

Image
Image

Dit type camera is nog vrij nieuw, dus mensen ontdekken nog steeds hoe ze het het beste kunnen gebruiken. Wees niet bang om iets nieuws te proberen met de jouwe. Als je eenmaal een monopod hebt veroverd, waarom probeer je dan niet zoiets als een GorillaPod? Dergelijke speciaal ontworpen statieven kunnen om een boom of hekpaal worden gewikkeld en bieden zo een uniek perspectief voor uw foto's en video's. U kunt de camera bijvoorbeeld aan een boomtak bevestigen om een letterlijke vogelvlucht van uw familiepicknick te krijgen.

Aanbevolen: