Waar is de digitale tv-tuner?

Inhoudsopgave:

Waar is de digitale tv-tuner?
Waar is de digitale tv-tuner?
Anonim

Elke televisie die na maart 2007 is gekocht, heeft waarschijnlijk een ingebouwde digitale tuner, hoewel een paar tv's die na die datum zijn verkocht dat niet hebben. De digitale tv-tuner maakt het voor uw televisie mogelijk om een digitaal signaal te ontvangen en weer te geven. Alle over-the-air-uitzendingen in de VS zijn sinds 2009 digitaal, dus om tv te kijken, heb je een televisie met een digitale tuner nodig om zelfs gratis uitzendingen te bekijken. Een tuner kan ingebouwd zijn, een externe digitale tv-tunerbox zijn die op de tv is aangesloten, of ingebouwd zijn in een settopbox die wordt geleverd door een kabel- of satellietbedrijf.

Kabel- en satellietbedrijven vervormen digitale signalen van en hebben een tuner nodig om ze te bekijken. Omgekeerde tv-zenders coderen digitale tv-signalen niet en je tv-tuner kan ze wel verwerken.

Deze informatie is van toepassing op bijna elke televisiefabrikant, inclusief maar niet beperkt tot LG, Samsung, Panasonic, Sony en Zenith.

Image
Image

Waar is de digitale tv-tuner?

Wanneer u digitale tv-uitzendingen bekijkt op een oudere analoge tv, bevindt de digitale tv-tuner zich in de DTV-converterdoos.

Wanneer u digitale tv-uitzendingen bekijkt op digitale of high-definition televisie, bevindt de digitale tuner zich in de tv.

Er treedt een uitzondering op als uw digitale tv een digitale monitor is.

Voor kabel- en satellietabonnees bevindt de digitale tv-tuner zich in de settopbox die uw provider u heeft gegeven, tenzij u een van de weinige mensen bent die een kabelkaart gebruikt. Dan is de tuner de CableCard.

Hoe weet u of uw oudere tv een ingebouwde digitale tv-tuner heeft

Als je niet zeker weet of je tv een tuner heeft, zijn er een paar manieren om erachter te komen.

  • Controleer de gebruikershandleiding die bij uw tv is geleverd.
  • Kijk aan de voor- en achterkant van de tv voor een markering die een digitale tuner aangeeft. Het zou kunnen zeggen ATSC, DTV, HDTV, Digital Ready, HD Ready, Digital Tuner, Digital Receiver, Digital Tuner Built-in of Integrated Digital Tuner.
  • Zoek het modelnummer van de tv en controleer de specificaties op de website van de fabrikant.

Over externe tuners

Als je erachter komt dat je televisie ouder is dan de interne tuners en je hebt geen kabel- of satelliet-settopbox met een tuner, dan heb je een externe digitale tv-tuner nodig. De meeste grote-doos- en elektronicawinkels hebben een goede selectie. Sommige maken het opnemen van digitale inhoud mogelijk.

Externe tv-tuners hebben een sterk signaal nodig voor een uitstekende ontvangst. Digitale signalen zijn gevoeliger voor afstand en obstakels dan oudere analoge signalen. Als u in een afgelegen gebied woont, kunt u mogelijk een zwak bestaand signaal versterken met een antenne die voor dit doel is gemaakt.

Als er helemaal geen signaal is, helpt een antenne niet. Je kunt er ook geen tv mee kijken zonder een digitale tuner en je oude analoge tv verandert niet in een HDTV of Ultra TV.

Aanbevolen: