Hoe maak je schetsen in Notes voor iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Hoe maak je schetsen in Notes voor iPhone en iPad
Hoe maak je schetsen in Notes voor iPhone en iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Compose en selecteer vervolgens Markup (penpunt). Kies een tekengereedschap en kleur en begin met schetsen of schrijf een handgeschreven notitie.
  • Om een deel van een tekening te wissen, tikt u op Gum en tikt u vervolgens op de plaats waar u wilt wissen. Tik op Ongedaan maken om een fout ongedaan te maken. Tik op Gereed als u klaar bent.
  • Gebruik de Rotate knop om een afbeelding te draaien. Tik op de Ruler om een tekening uit te lijnen. Tik op Delen om het te delen via sociale media, sms of e-mail.

Dit artikel legt uit hoe je de iOS Notes-app gebruikt om schetsen, tekeningen en doodles te maken. We leggen de functies uit die van Notes zowel een krachtige tekentool als een app voor het maken van aantekeningen maken. Informatie is van toepassing op iOS 12 en hoger.

Hoe te schetsen op de iPhone of iPad met behulp van Notes

Een nieuwe of inline schets toevoegen op de iPhone of iPad:

  1. Open de Notes-app op je iOS-apparaat.
  2. Selecteer de Compose knop, aangegeven door een vierkant met een potlood erop.
  3. Om te beginnen met schetsen, selecteert u de penpunt-knop, aangegeven door een cirkel met een penpunt erin.

    Image
    Image

    Als het schermtoetsenbord wordt weergegeven, bevindt de knop zich aan de rechterkant van de werkbalk boven het toetsenbord.

  4. Als je iOS 12 gebruikt, maak dan een volledige schets door op de circular-knop met een plusteken te tikken en Add Sketch te kiezen.

    Image
    Image

    De tekening verschijnt waar de cursor zich in de tekst bevindt. Als je een notitie hebt getypt, verschijnt de schets achter de tekst.

Tekenen met het standalone schetsblok

De basis is hetzelfde, of je nu het schetsblok of de inline tool gebruikt. Kies uit drie soorten penseel: pen, stift en potlood. Gebruik het potlood om vormen te tekenen om de tekening in te kaderen en voor schaduw. Gebruik de pen en stift om solide tekeningen te maken.

iOS 14 bevat nog meer tekenfuncties.

Er is een verscheidenheid aan kleurkeuzes. Wanneer je de iPhone in portretmodus houdt, wordt er maar één kleur weergegeven. Als u op de kleur tikt, verschijnt een reeks kleuren. Scroll door deze kleuren door naar links of rechts te vegen op de gekleurde cirkels. Wanneer je een kleur kiest, verandert de punt van het actieve penseel in die kleur, waardoor het gemakkelijker is om te zien welk penseel actief is.

Het schetsblok heeft twee extra gereedschappen: de roteerknop en het liniaalgereedschap. De draaiknop bevindt zich in de rechterbovenhoek van het scherm. Het ziet eruit als een doos met een pijl die in de rechterbovenhoek is gebogen. Deze knop draait de afbeelding 90 graden tegen de klok in.

Image
Image

Het liniaalgereedschap plaatst een liniaal op het scherm die u met uw vingers kunt manipuleren. Sleep de liniaal naar een willekeurige plaats op het schetsblok en draai deze door twee vingers op de liniaal te plaatsen en een van die vingers in een cirkelvormige beweging rond de andere vinger te bewegen. De liniaal geeft de hoek weer terwijl je hem draait, wat geweldig is als je een precieze hoek nodig hebt. Met de liniaal op het scherm wordt alles wat u naast de liniaal tekent ermee uitgelijnd.

Image
Image

Om de tekening af te sluiten, selecteert u Done. Je kunt op elk moment teruggaan naar de schets en deze bewerken.

Doodle met objecten met behulp van Inline Sketch

Hoewel de inline schets- en volledige schetstools misschien twee versies van dezelfde basistool lijken, zijn ze verschillend. Met de inline-schets kunt u tekenen met objecten. Dit betekent dat alles wat je tekent vanaf het moment dat je je vinger of stylus op het scherm legt totdat je het weer oppakt een object is. Als je een S tekent, je vinger oppakt en nog een S tekent, heb je twee verschillende objecten.

Image
Image

Dit is een belangrijk onderscheid omdat het verandert hoe de gum werkt in de inline schetstool. De gum bevindt zich naast de drie penseelgroottes. In plaats van het gebied dat u aanraakt te wissen, verwijdert de wisser het hele object dat het aanraakt. Als je een deel van de tweede S aanraakt, verdwijnt de hele S.

Als je een fout maakt, tik je op de knop Ongedaan maken om de fout te wissen (of gebruik de knop Ongedaan maken om een wisfout ongedaan te maken). De knop Ongedaan maken is een cirkel met een gebogen pijl die naar links wijst en bevindt zich bovenaan het scherm. Wanneer u iets ongedaan maakt, verschijnt de knop Opnieuw naast de knop Ongedaan maken. Het ziet er hetzelfde uit, maar de pijl wijst naar rechts, en het zal opnieuw doen wat je zojuist hebt gewist met de knop Ongedaan maken.

Inline-schetsen hebben ook een uniek hulpmiddel: de Selector. Wanneer u de Selector activeert, kunt u op het scherm tekenen om de objecten die u hebt getekend te selecteren. Alles wat de Selector aanraakt, wordt geselecteerd. Om deze objecten te verplaatsen, houdt u uw vinger op de selectie en verplaatst u deze naar een nieuwe locatie. Als je snel op de selectie tikt, verschijnt er een menu met opties om de selectie te knippen, kopiëren, verwijderen of dupliceren.

Als je klaar bent met tekenen, tik je op de X-knop in de rechterbenedenhoek van het scherm. Onthoud dat je niet terug kunt gaan om een inline schets te bewerken, dus maak hem af voordat je hem opslaat.

Een notitieschets delen

Deel je tekening met vrienden en familie. Zorg ervoor dat u de tool afsluit voordat u uw werk deelt als u de inline schetstool gebruikt.

Image
Image

Als je een inline-schets wilt delen, open je de notitie die de schets bevat en dubbeltik je vervolgens op de schets om opties weer te geven voor het knippen, kopiëren, verwijderen of delen van de schets. Wanneer u op Share tikt, wordt het deelblad geopend. Je kunt ervoor kiezen om de schets te delen via een sms, e-mail, Twitter, Facebook of op te slaan in je filmrol.

Om een volledige schetsbloktekening te delen terwijl je eraan werkt, tik je op de Share-knop bovenaan het scherm.

Tekenen in notities uitgelegd

iOS 12 had twee tekenopties voor de Notes-app. Met iOS 13 en hoger heeft Apple de twee opties verenigd.

Het schetsblok

Het volledige schetsblok is ontworpen als een professioneel hulpmiddel. Kies uit drie penseelgroottes, vele kleuren, een gum en een liniaal. Schetsen kunnen ook worden gedraaid. De tekening verschijnt als een blok in Notities en kan op elk moment worden bewerkt. Deze tool is geweldig voor iPad-tekenen omdat het de Apple Pencil ondersteunt.

Inline schetsen

Deze zijn bedoeld als snelle tekeningen die integreren met je tekst. Inline-schetsen hebben geen rand, dus de overgang tussen de woorden die u typt en de tekening is naadloos. Inline-schetsen bieden niet zoveel kleuren als het schetsblok (alleen zwart, blauw, groen, geel en rood), hebben geen liniaal en gebruiken een andere gumfunctie. Inline schetsen bevatten een selectietool die niet beschikbaar is op het schetsblok.

Het grootste verschil tussen de twee is dat een inline-schets niet kan worden bewerkt nadat deze is opgeslagen. De inline-schetstool heeft ook functies waarmee kunstenaars gemakkelijk een snelle doodle op een tekenblok kunnen maken, maar professionals mogen de mogelijkheden ervan niet onderschatten.

Aanbevolen: