Sticky Notes voor Mac gebruiken

Inhoudsopgave:

Sticky Notes voor Mac gebruiken
Sticky Notes voor Mac gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Voor toegang tot Stickies : Open Finder en klik op Applications > Stickies.
  • Een nieuwe notitie maken: Selecteer File > New Note of typ Command+N.
  • Om de notitie-instellingen te wijzigen: Klik op een bestaande notitie of maak een nieuwe aan en selecteer Font of Color uit de Menu bar.

Dit artikel laat je zien hoe je plaknotities voor Mac kunt gebruiken, evenals tips over hoe je ze kunt optimaliseren en organiseren.

Hoe gebruik ik Stickies op mijn Mac?

Desktop-plaknotities maken al heel lang deel uit van macOS, maar het is gemakkelijk om ze te verwarren met de Notes-app. Plaknotities worden gemaakt door de Stickies-app, niet door de Notes-app. Met plaknotities kun je notities maken, maar in tegenstelling tot notities blijven plakkers op je bureaublad (de Finder-app) als visuele herinneringen. Er is een instelling om de plaknotities desgewenst over alle andere vensters en apps te laten zweven.

Stickies is een ingebouwde macOS-applicatie, dus het zou al op je Mac moeten zijn geïnstalleerd. Hier vind je de Stickies-app in de Finder:

  1. Open Finder door op het pictogram in uw dock te klikken en Bestand > Nieuw Finder-venster in de menubalk te selecteren.

    Image
    Image

    U kunt ook een nieuw Finder-tabblad openen terwijl het bureaublad is geselecteerd met behulp van de sneltoets Command+N.

  2. Klik op Applicaties in het menu aan de linkerkant. Scroll naar beneden en klik op Stickies.

    Image
    Image
  3. Als je Stickies nog niet eerder hebt geopend, zou je twee plaknotities moeten zien die uitleggen hoe de app werkt.

    Image
    Image
  4. Begin deze stickies te bewerken met je eigen notities of sluit ze en maak nieuwe aan door File > New Note te selecteren (Command+N typenop je toetsenbord werkt ook).

    Image
    Image
  5. Je notitie wordt automatisch opgeslagen en blijft op je bureaublad staan totdat je de Stickies-app sluit. Als je je notities niet ziet, zorg er dan voor dat Stickies eerst is geopend.

    Image
    Image

Hoe bewerk ik Stickies?

Wanneer u een nieuwe plaknotitie maakt, wordt deze standaard ingesteld op een gele achtergrond met zwarte tekst. Stickies heeft echter een aantal opmaakopties om u te helpen uw notities te onderscheiden.

De kleur en het lettertype van een notitie wijzigen

  1. Lanceer Stickies. Klik op een bestaande notitie of maak een nieuwe aan.
  2. Selecteer Kleur in de menubalk bovenaan uw scherm.

    Image
    Image
  3. Klik op de kleur die je wilt gebruiken. Je notitie zou automatisch van kleur moeten wisselen.

    Image
    Image
  4. Klik op Font > Lettertypen weergeven in de menubalk.

    Image
    Image
  5. Kies een lettertype. U kunt ook de letterstijl, -grootte en andere opties aanpassen in het menu Lettertype.

    Image
    Image

    Om specifieke notitietekst op te maken, markeert u deze en klikt u met de rechtermuisknop. Hierdoor wordt een pop-upmenu weergegeven waarmee u het lettertype, het gewicht, de kleur en meer kunt aanpassen.

Hoe regel ik mijn Stickies?

Net als fysieke stickies, kunnen uw virtuele notities gemakkelijk onoverzichtelijk worden als u ze veel gebruikt. Gelukkig zijn er manieren om dit te beheren, zodat u de rommel op het scherm kunt verminderen en uw belangrijke notities beter kunt bijhouden.

Stickies in een specifieke volgorde rangschikken

Als je je notities gegroepeerd wilt houden onder verschillende categorieën, kun je met Stickies specifieke rangschikkingen instellen om dingen georganiseerd te houden.

  1. Launch Stickies, selecteer een notitie en klik op Window > Schikken op in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Kies uit een van de volgende arrangementen:

    • Kleur: Schik notities op kleur in omgekeerde volgorde van hoe ze worden weergegeven in het menu Kleur.
    • Inhoud: Notities alfabetisch rangschikken (bepaald door de eerste letter die in de notitie verschijnt).
    • Datum: Schik notities op de datum waarop ze zijn gemaakt. De meest recente notities verschijnen onderaan.
    • Locatie op het scherm: Schik notities op basis van hun schermlocatie van links naar rechts. Bij deze opstelling komen de meest linkse stickies bovenaan.
    Image
    Image

Stickies in stapels rangschikken

Locatie op het scherm in het bijzonder is een geweldige manier om je notities te ordenen, omdat ze netjes in de linkerbovenhoek van je bureaublad worden gestapeld. Het vouwt ze echter ook in kleine balken die lange stukken tekst afsnijden. U kunt Command+Z op uw toetsenbord typen om deze rangschikking ongedaan te maken, maar het werkt alleen als dit de laatste actie is die u hebt uitgevoerd.

Volg deze stappen om plaknotities uit te vouwen zonder Command+Z te gebruiken:

  1. Start Stickies en klik op een samengevouwen notitie.

    Image
    Image
  2. Selecteer Venster > Uitvouwen. U kunt ook op Command+M op uw toetsenbord drukken.

    Image
    Image
  3. Herhaal stap 2 voor elke notitie die je wilt uitbreiden.

Hoe maak ik plakkers gemakkelijker te vinden?

Aangezien plaknotities standaard alleen op je bureaublad verschijnen, kunnen ze snel worden begraven als je veel andere apps en vensters hebt geopend. U kunt uw notities echter boven elk geopend venster laten zweven, zodat u ze altijd kunt zien.

  1. Start Stickies en klik op een bestaande notitie of maak een nieuwe aan.
  2. Klik op Venster > Zwevend naar boven in de menubalk. Je zou nu je notitie op je scherm moeten zien verschijnen, ongeacht welke app je gebruikt.

    Image
    Image
  3. Om uw notitie minder opdringerig te maken, selecteert u Window > Translucent. Dit maakt je notitie transparant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Window > Collapse om uw notitie in een kleine rechthoekige balk samen te vouwen. Om het uit te vouwen, klikt u op het kleine vakje in de rechterbovenhoek van de notitie of drukt u op Command+M.

    Image
    Image

Hoe bewaar of verwijder ik Stickies?

Je notities worden automatisch opgeslagen in de Stickies-app, maar als je ze ergens anders wilt openen, kun je de tekst exporteren als een tekstbestand (.txt).

  1. Klik op een bestaande notitie en selecteer File > Export Text… in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Typ een naam voor uw notitie, selecteer waar u deze wilt opslaan en klik op Opslaan.

    Image
    Image

    U kunt al uw plaknotities exporteren naar de Notes-app door Bestand > Alles exporteren naar Notes te selecteren. Open de Notes-app en u zou uw plaknotities moeten zien onder een nieuwe map met de naam Geïmporteerde Notes.

  3. Als u een notitie wilt verwijderen, klikt u op het kleine vierkantje in de linkerbovenhoek van de notitie en selecteert u Delete Note in het pop-upvenster.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe voeg ik opsommingstekens toe aan stickies?

    Om handmatig opsommingstekens toe te voegen, gebruikt u het toetsenbordcommando option + 8 Om een nieuwe lijst met opsommingstekens te starten, drukt u op optie + TabVanaf hier zal door op Return te drukken nog een punt op een nieuwe regel worden toegevoegd, en door op Tab te drukken wordt de inspringing vergroot.

    Hoe kan ik doorhalen in Mac-stickies?

    Je kunt items van je lijst afstrepen in Stickies door de letterstijl aan te passen. Selecteer de tekst die u wilt doorhalen en druk vervolgens op Command + T of selecteer Show Fonts onder de Lettertype menu. Selecteer bovenaan het venster het menu dat eruitziet als een hoofdletter T met een streep erdoor. Van daaruit kunt u een enkele of dubbele doorhaling kiezen en een kleur selecteren.

Aanbevolen: