Hoe de geluidskwaliteit van Google Home te verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe de geluidskwaliteit van Google Home te verbeteren
Hoe de geluidskwaliteit van Google Home te verbeteren
Anonim

Google Home-apparaten klinken meteen goed, maar er zijn manieren om de geluidskwaliteit te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld de Google Home-app om de beste equalizerinstellingen voor je Google Home te vinden. Je kunt je Google Home ook koppelen met een Bluetooth-speaker of Chromecast-apparaat.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle slimme Google Home-luidsprekers, inclusief de Google Home Max en Google Home Mini.

Hoe de Google Home Sound Equalizer aan te passen

Google heeft een equalizertool toegevoegd aan de Google Home-app die je kunt gebruiken om de hoge en lage tonen van je slimme luidspreker aan te passen.

  1. Open de Google Home-app op je Android- of iOS-apparaat en tik op het Google Home-apparaat dat je wilt aanpassen.

    Image
    Image
  2. Bovenaan het scherm van het apparaat ziet u drie pictogrammen. Het verst naar links is het equalizerpictogram. Tik erop om de equalizerbediening te openen.

    Image
    Image
  3. In het Equalizer Settings scherm verhoogt of verlaagt u de lage en hoge tonen. Nadat je de equalizerinstellingen hebt aangepast, merk je een verandering in de geluidskwaliteit op dat Google Home-apparaat.

    Image
    Image

Beste Google Home Mini Equalizer-instellingen

Als je een Google Home-hub of een Google Home Mini hebt, is het je misschien opgevallen dat je Google Home-luidspreker te veel basis heeft. Dat is prima voor de stem die op je vragen reageert, maar het is misschien niet ideaal voor het afspelen van muziek of video's.

Als je veel naar muziek luistert met je Google Home-apparaat, verlaag je de basis tot een kwart en verhoog je de hoge tonen tot driekwart. Koppel je Google Home met Bluetooth-speakers voor betere resultaten.

Een Bluetooth-luidspreker koppelen met Google Home

Als het niet lukt om de geluidsinstellingen met de equalizer aan te passen, is een andere optie om je favoriete Bluetooth-luidspreker te koppelen met je Google Home-apparaat:

  1. Open de Google Home-app, tik op het Google Home-apparaat dat je wilt koppelen met een luidspreker en tik vervolgens op settings gear om toegang te krijgen tot de Apparaatinstellingenscherm.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en tik op Standaard muziekluidspreker.

    Image
    Image
  3. Tik op Bluetooth-luidspreker koppelen. Google Home scant naar Bluetooth-speakers in de buurt en geeft die speakers weer op dit scherm.

    Zorg ervoor dat de Bluetooth-luidspreker is ingeschakeld en dat de koppelingsmodus is ingeschakeld, zodat het Google Home-apparaat deze kan detecteren.

    Image
    Image
  4. Tik op de Bluetooth-luidspreker wanneer deze in de lijst wordt weergegeven. Je ziet dat het luidsprekerpictogram blauw wordt met een vinkje. Mogelijk ziet u ook een pop-upbericht dat de Bluetooth-luidspreker is ingesteld als de standaardluidspreker. Tik op Gereed om de apparaatinstellingen te sluiten.

    Image
    Image
  5. Als de Bluetooth-luidspreker niet meteen werkt, gaat u naar het Standaardluidspreker-scherm. Mogelijk ziet u dat het Google Home-apparaat is ingeschakeld als de standaardluidspreker voor muziek en video. Om de gekoppelde Bluetooth-luidspreker als standaardluidspreker in te stellen, tikt u op de luidspreker in deze lijst. Het wordt blauw en verandert in een vinkje. Tik op Gereed om de apparaatinstellingen te sluiten.

    Image
    Image
  6. Als je teruggaat naar het scherm Apparaatinstellingen, zie je de Bluetooth-luidsprekerset als de standaard muziek- en videoluidspreker.

    Als u de luidspreker van het Google-apparaat weer als standaard wilt instellen, gaat u naar het scherm Default Speaker en selecteert u het zodat het blauw wordt met een vinkje.

    Image
    Image

Hoe Google Home Sound te versterken met Chromecast

Om de geluidskwaliteit van uw Google Home naar een hoger niveau te tillen, cast muziek of video naar een Chromecast-apparaat dat is aangesloten op een televisie met een premium geluidssysteem.

  1. Open de Google Home-app, tik op het Google Home-apparaat waarvan je wilt casten en tik vervolgens op settings gear om toegang te krijgen tot de Apparaatinstellingenscherm.

    Image
    Image
  2. Scrol omlaag in het scherm Apparaatinstellingen en tik op Standaard-tv.

    Image
    Image
  3. Op het Choose a default TV scherm ziet u de Chromecast-compatibele TV in de lijst met opties. Wanneer je op de tv tikt, stelt de Google Home-app het apparaat in als de standaard tv-optie van Google Home.

    Image
    Image
  4. Je ziet een pop-upbericht waarin wordt bevestigd dat de Chromecast is ingeschakeld als de standaard-tv. Tik op Gereed om de apparaatinstellingen te sluiten.

    Image
    Image
  5. Nu kun je iets zeggen als: "Hey Google, speel Bruno Mars op tv", en je Google Home speelt muziek af op je Chromecast-compatibele televisie.

Een Google Home-speakergroep maken

Een andere manier om de geluidskwaliteit van je Google Home te verbeteren, is door een speakergroep te maken en muziek of video naar meerdere speakers in je huis te casten.

  1. Open de Google Home-app en tik op de speaker die je aan de speakergroep wilt toevoegen. Tik op het tandwiel instellingen om het scherm Apparaatinstellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en tik op Groepen.

    Image
    Image
  3. Op het Choose group scherm, tik op Maak apparaatgroep.

    Image
    Image
  4. Typ een naam voor de luidsprekergroep en tik vervolgens op Opslaan om de groep te maken.

    Image
    Image
  5. Ga naar de Google Home hoofdpagina en selecteer de volgende spreker die je aan de groep wilt toevoegen, herhaal dan de bovenstaande stappen totdat je bij de komt Kies Groep scherm. Wanneer u op de groepsnaam tikt, wordt bij de groepsnaam een blauw vinkje weergegeven. Tik op Opslaan om het toevoegen van de spreker aan de groep te voltooien.

    Image
    Image
  6. Nadat je een luidsprekergroep hebt gemaakt, kun je deze op de volgende manieren bedienen.

    • Zeg: "Hey Google, speel Ariana Grande op de naam van de speakergroep."
    • Tik op het hoofdscherm van Google op Muziek afspelen, selecteer de groep en tik vervolgens op Open [naam muziekapp] om te bedienen de muziek die wordt afgespeeld.

Aanbevolen: