Linksys WRT54G standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys WRT54G standaard wachtwoord
Linksys WRT54G standaard wachtwoord
Anonim

Voor alle versies van de Linksys WRT54G-router is het standaardwachtwoord admin. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus het moet precies zo geschreven worden.

Het standaard IP-adres is 192.168.1.1. Via dit adres krijgt u toegang tot de instellingen en opties van de router.

Er is geen standaard gebruikersnaam voor de WRT54G, dus laat dit veld leeg wanneer u inlogt. Dit geldt ook voor de meeste andere Linksys-routers.

De genoemde standaardgegevens zijn van toepassing op alle versies van de WRT54G die mogelijk bestaan en verlenen volledige bevoegdheden op beheerdersniveau. Zie voor het latere model onze handleiding over de WRT54GL.

Image
Image

Wat te doen als het WRT54G-standaardwachtwoord niet werkt

Als het wachtwoord op uw Linksys WRT54G is gewijzigd, zal het standaardwachtwoord van admin niet werken. Als u het wachtwoord niet weet, reset de router dan naar de fabrieksinstellingen, waardoor de configuraties worden hersteld naar hoe het was toen de router voor het eerst werd gekocht, inclusief het wachtwoord.

Het resetten van een router is iets anders dan het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten. Het herstarten van een router betekent het afsluiten en opnieuw opstarten; hierdoor blijven de huidige instellingen intact. Door te resetten, zoals hieronder beschreven, worden alle aanpassingen verwijderd.

Hier leest u hoe u de Linksys WRT54G kunt resetten:

  1. Draai het om zodat je toegang hebt tot de achterkant van de router.
  2. Houd de Reset-knop ingedrukt. Mogelijk moet u een pen of ander klein, puntig voorwerp gebruiken om er toegang toe te krijgen.
  3. Wacht 30 seconden en laat dan de knop los.
  4. Koppel de router een paar seconden los en sluit hem vervolgens weer aan.
  5. Wacht 60 seconden om de router de tijd te geven om op te starten.
  6. Nu het is gereset, sluit je je computer aan op de router met een netwerkkabel.
  7. Open een webbrowser en voer https://192.168.1.1/ in als de URL, en admin als het wachtwoord.
  8. Verander het standaard routerwachtwoord van admin in iets veiligers. Let goed op het wachtwoord. Bewaar het wachtwoord in een gratis wachtwoordbeheerder.

Nu moet je het draadloze netwerk opnieuw instellen en alle andere instellingen die je eerder had ingesteld opnieuw configureren. Dit omvat alles, van het draadloze wachtwoord en de netwerknaam tot eventuele aangepaste DNS-servers die zijn geconfigureerd, statische IP-adressen en regels voor poortdoorschakeling.

Wanneer de router opnieuw is geconfigureerd, gebruikt u de ingebouwde functie in het Administration > Backup Configuration menu om een back-up van de configuraties te maken. Op die manier kunt u ze gemakkelijk herstellen als u de router ooit opnieuw moet resetten.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de WRT54G-router

Als 192.168.1.1 niet het IP-adres is dat voor de router is geconfigureerd, is dat minder een probleem dan wanneer het standaardwachtwoord niet correct is. Een reset van de router herstelt ook het standaard IP-adres, maar u hoeft dat niet alleen te doen om het IP-adres te vinden.

Ervan uitgaande dat de Linksys WRT54G als uw router heeft gewerkt, heeft u waarschijnlijk meerdere apparaten erop aangesloten. Zoek een van die apparaten en controleer het IP-adres dat is geconfigureerd als de standaardgateway.

Linksys WRT54G Firmware en handmatige koppelingen

De nieuwste firmware die beschikbaar is voor de WRT54G is beschikbaar op de Linksys WRT54G Downloads-pagina, evenals instructies voor het upgraden van de firmware van de router.

Download de firmware die overeenkomt met de hardwareversie van de WRT54G-router. Het hardwareversienummer staat onderaan de router. Als er geen versienummer is, download dan de firmware uit de sectie Hardwareversie 1.0.

Dezelfde firmware wordt gebruikt met alle versies van de WRT54G-router, maar het is nog steeds belangrijk om het juiste gedeelte op de downloadpagina te selecteren voordat je Download selecteert om de firmware te downloaden. Als u bijvoorbeeld een router met versie 2.0 heeft, kiest u Hardware versie 2.0 op de downloadpagina.

Hier is een directe link naar de Linksys WRT54G-handleiding, in PDF-formaat, die van toepassing is op alle hardwareversies.

Al het andere dat u mogelijk over uw router wilt weten, kunt u vinden op de Linksys WRT54G-ondersteuningspagina, inclusief veelgestelde vragen en talloze handleidingen.

Aanbevolen: