Hoe gadgets realiteit naar VR brengen

Inhoudsopgave:

Hoe gadgets realiteit naar VR brengen
Hoe gadgets realiteit naar VR brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual reality begint steeds meer op het echte leven te lijken, maar je kunt de ervaring verbeteren met een reeks gadgets.
  • Toetsenborden zijn in ontwikkeling waarmee je het echte artikel kunt synchroniseren met je bewegingen in VR.
  • Je kunt een gamestoel kopen voor minder dan $ 1.500 die belooft de bewegingen die je ervaart in een VR-game te repliceren.
Image
Image

Virtual reality kan gebruikers overal vervoeren, van buitenaardse werelden tot medische simulaties. Maar het toevoegen van een groeiend aantal hardware-accessoires voor VR-brillen zou een nog realistischere ervaring kunnen creëren.

Binnenkort typ je misschien comfortabel in virtual reality of voel je de kogels in een game met een haptisch pak. Onderzoekers van Facebook werken aan een virtueel zwevend toetsenbord waarbij je elk oppervlak aanraakt om te typen. Andere apparaten zullen gebruikers nog dichter bij virtuele werelden brengen, zeggen experts.

"Hoe meer invoerapparaten door VR worden ondersteund, zullen VR-ervaringen alleen maar productiever maken", zei Edward Haravon, mede-oprichter van VR/AR-adviesbureau Get Real in een e-mailinterview. "Of het nu gaat om het repliceren van taken die momenteel zijn gereserveerd voor 2D-desktopplatforms, of het verminderen van wrijving voor iets eenvoudigs als inloggen - hoe meer een VR-headset 'pers-en-play' kan zijn, hoe meer mensen het zullen gebruiken om hun productiviteit te verbeteren."

Voel meer met een haptisch pak

Een van de populairste categorieën in de wereld van VR-accessoires omvat wearables zoals flex-sensing-handschoenen en zelfs volledige bodysuits. Teslasuit werkt bijvoorbeeld aan een apparaat dat eruitziet als een duikpak en waarmee je kogels kunt 'voelen' als je in een game wordt neergeschoten.

Er zijn veel haptische handschoenen in ontwikkeling die zijn ontworpen om handbewegingen om te zetten in games en apps. Denk aan Tom Cruise in 'Minority Report'. VRgluv prijst zijn "force feedback" -handschoenen voor VR-training. Deze handschoenen zijn nog niet helemaal klaar voor gamers. Toch zegt het bedrijf dat gebruikers "hands-on taken in VR op natuurlijke wijze en met een realistisch tastgevoel kunnen uitvoeren om je trainingsscenario's effectiever te maken", aldus de website.

Image
Image

"Haptische elementen kunnen worden gebruikt om de onderdompeling in VR te vergroten (bijvoorbeeld het gewicht of de spanning van een object in een virtuele wereld voelen terwijl je het vastpakt), " Arjun Nagendran, mede-oprichter en CTO van de virtual reality-software bedrijf Mursion, zei in een e-mailinterview. "Handheld-controllers die drie of zes graden vrijheid bieden, kunnen capacitieve detectie toevoegen, en er worden ook bandjes ontwikkeld voor handsfree-ervaring. Deze worden het meest gebruikt voor selectie- en interactiefuncties."

Stoelen om je nog misselijker te maken?

Als je echt het gevoel wilt hebben dat je deel uitmaakt van de actie, kun je een bewegingssimulator overwegen. Voor $ 1.490 kun je een gamestoel van Yaw VR kopen die synchroon beweegt met de game die je speelt. Er is ook een Kickstarter-project genaamd Feel Three, meer een eivormige fauteuil die is ontworpen om met VR te werken en die beweert je nog meer bewegingsvrijheid te geven dan een gamestoel.

Op een meer praktisch niveau kunnen toetsenborden een handige gadget zijn voor je VR-ervaring. "Hoewel elke goede typist je zal vertellen dat snel typen meer over gevoel dan zicht gaat, is dit momenteel niet mogelijk met een virtueel toetsenbord", zei Matt Wren, mede-oprichter en CTO van het augmented reality-bedrijf BUNDLAR, in een e-mailinterview. "Het voordeel is dat er geen fysiek toetsenbord meer nodig is."

Image
Image

Oculus, het VR-bedrijf van Facebook, heeft onlangs Infinite Office aangekondigd, software waarmee gebruikers hun werk in VR kunnen doen. Een Logitech-toetsenbord kan worden gesynchroniseerd met de Oculus, zodat gebruikers in het echte leven kunnen typen terwijl hun woorden in VR verschijnen.

"Uiteindelijk moeten toetsenborden objecten in de VR-ruimte worden gevolgd, en dat volgen kan plaatsvinden met camera's aan boord van de headset met weinig tot geen speciale intelligentie in het toetsenbord zelf, maar het doet geen pijn als het toetsenbord dat kan signaleer zichzelf visueel met LED's, "zei Jeff Powers mede-oprichter en CEO van het VR-bedrijf Arcturus Industries in een e-mailinterview.

Powers zei dat zijn bedrijf werkt aan het combineren van VR met de echte wereld. "Je kunt zien hoe we de gebruiker toestaan om door te kijken naar de echte wereld om dingen te doen zoals een toetsenbord bereiken, met Room View 3D dat we met Valve hebben gelanceerd," voegde hij eraan toe.

Als je een toetsenbord hebt, heb je natuurlijk ook een stylus nodig. Logitech werkt aan een VR-stylus genaamd Ink waarmee je in 3D kunt tekenen met de tactiele feedback van het gebruik van een pen. Voorlopig is het gericht op bedrijven, maar waarnemers uit de sector zeggen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de technologie doorsijpelt naar de consument.

Hoe meer invoerapparaten door VR worden ondersteund, zullen VR-ervaringen alleen maar productiever maken.

VR's toekomst kan sport zijn

In de toekomst kunnen VR-accessoires gebruik maken van technologie die is ontworpen voor mensen met een handicap, zei Sukriti Chadha, een productmanager voor toegankelijkheid bij de digitale muziekservice Spotify in een e-mailinterview.

"Bijvoorbeeld het kunnen gebruiken van eye-tracking, omringende camera's, hartslagsensoren, hersen-computerinterfaces, enz., om te communiceren en input te leveren," voegde ze eraan toe. "In deze meeslepende ervaring zal het minder een concept van fysieke apparaten zijn dan omgevingstechnologie die deze verschillende signalen verwerkt."

Naarmate de vision-technologie vordert, zullen er meer invoertypen op basis van sportuitrusting beschikbaar komen, zeggen waarnemers. "E-Games en competities zullen op een nieuw niveau zijn", zei Raine Kajastila, CEO van game-ontwikkelaar en hardwarefabrikant Valo Motion, in een e-mailinterview.

"We zullen in staat zijn om over de hele wereld te concurreren, in een veilige omgeving, zonder te reizen, terwijl we gezondheid en welzijn bevorderen door middel van beweging. Het zal niet lang meer duren voordat we wereldwijde sportcompetities hebben waar iedereen mee kan concurreren iedereen vanaf hun eigen locatie."

Image
Image

Misschien spreken we binnenkort meer over VR-headsets. De meest significante invoerverbeteringen voor VR-headsets zullen komen in spraak-naar-tekst {VTT), vergelijkbaar met wat we gewend zijn op onze mobiele telefoons, zei Haravon. "Veel softwareplatforms ondersteunen op dit moment wat VTT, en ik verwacht dat de technologie de komende maanden alleen maar zal verbeteren naarmate VR-headsets meer gebruikers krijgen", voegde hij eraan toe.

"Er is nog steeds de kwestie hoe de VTT in multiplayer-omgevingen moet worden beheerd (d.w.z. hoe weten we welke stem we moeten opnemen in tekst), maar ik verwacht dat dit in de nabije toekomst zal worden afgehandeld om de technologie vooruit te helpen."

Virtual reality heeft dit jaar zijn moment met een nieuwe headset van Oculus en veel nieuwe games. Misschien is het nu het moment om die bewegingssimulatorstoel te kopen om je virtuele avonturen een beetje echter te maken.

Aanbevolen: