De 5 beste GBA-emulators voor Android

Inhoudsopgave:

De 5 beste GBA-emulators voor Android
De 5 beste GBA-emulators voor Android
Anonim

Of je nu je jeugd opnieuw wilt beleven met oude favorieten of een nieuwe verslaving wilt ontdekken, leg de vreugde van de Game Boy Advance (GBA) vast op je Android-apparaat met een GBA-emulator. Hier zijn onze keuzes voor de vijf beste Android GBA-emulators die het spelen van GBA-games gemakkelijk en leuk maken.

Beste complete emulatie-oplossing: RetroArch

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is open source.
  • Ondersteunt meerdere consoles.
  • Voortdurend ondersteund en ontwikkeld.

Wat we niet leuk vinden

De leercurve is een beetje steil.

RetroArch is meer een complete emulatie-oplossing dan alleen een GBA-emulator. Het is een groter open-sourceproject met versies die meerdere besturingssystemen omvatten.

RetroArch werkt met wat het 'kernen' noemt. Deze cores zijn verschillende emulatieplatforms waarmee je games kunt spelen vanaf een hele reeks retro-consoles, waaronder de Game Boy Advance. Met het kernsysteem van RetroArch en de voortdurende ontwikkeling van het project, zul je nooit zonder speelmateriaal komen te zitten.

Hoewel RetroArch een gepolijste interface biedt, is het nog steeds een open-sourceproject en kan het wat ruwe randen hebben. Sommige beoordelingen zeggen dat het niet helemaal beginnersvriendelijk is, maar als je de leercurve kunt doorlopen, word je goed beloond.

Download voor:

Meest gepolijste GBA-emulator op Android: GBA.emu

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige interface.
  • Ondersteunt meerdere formaten.

Wat we niet leuk vinden

Het is niet gratis.

GBA.emu is een speciale Game Boy Advance-emulator voor Android. Het kost $ 4,99, maar de prijs is het zeker waard voor een gepolijste emulator. Deze emulator is ook open source, maar het neemt al het werk uit de vergelijking. Het is niet nodig om het te configureren of BIOS-bestanden te downloaden.

GBA.emu ondersteunt een reeks formaten, waaronder de.gba-extensie en de meest populaire archiefformaten. Voor bedieningselementen beschikt het over een besturingssysteem op het scherm, maar laat de optie open voor USB- en Bluetooth-controllers.

Download voor:

Beste voor het gebruik van externe opslag: John GBA Lite

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel functies.

  • Geweldige ondersteuning voor cheats.

Wat we niet leuk vinden

De gratis versie wordt ondersteund door advertenties.

John GBA Lite is een fantastische gratis optie waarmee je je Game Boy Advance-spellen kunt spelen vanuit de interne opslag van je telefoon of een SD-kaart. Speel met een virtueel toetsenbord op het scherm of een externe controller naar keuze.

John GBA Lite is een populaire optie vanwege de volledige functionaliteit terwijl het gratis is. Je krijgt toegang tot het opslaan en herstellen van games, turbotoetsen, maatwerk en zelfs snel vooruitspoelen. Met deze emulator-app kun je ook profiteren van populaire cheat-engines zoals GameShark en CodeBreaker.

Als je advertenties wilt verwijderen, overweeg dan om te upgraden naar de volledige versie voor $ 2,99.

Download voor:

Meest populaire GBA-emulator: My Boy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • OpenGL-rendering.

  • Geweldige ondersteuning voor cheats.
  • Aanpassingsopties.

Wat we niet leuk vinden

De app is niet gratis.

Mijn jongen! is waarschijnlijk de meest populaire Game Boy Advance-emulator die er is. Het heeft meer dan een miljoen downloads in de Play Store en het lijkt er niet op dat het snel zal vertragen. Mijn ventje! beschikt over snelle en efficiënte emulatie die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van uw telefoon.

Mijn jongen! heeft bijna alle geavanceerde functies van de andere items op deze lijst, zodat je de absolute controle over je games kunt krijgen op manieren die nooit mogelijk zouden zijn geweest met de echte Game Boy Advance.

Mijn jongen! bevat cheat-ondersteuning zoals ActionReplay, voegt meer aanpassingsopties toe met key mapping en heeft zelfs opties voor schermlay-out. Maak je eigen snelkoppelingspictogrammen om je favoriete games rechtstreeks vanaf het startscherm van je telefoon te starten.

De app kost $ 4,99, maar voor al zijn functies en opties is het de prijs zeker waard.

Download voor:

Beste alles-in-één-emulator: ClassicBoy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt meerdere consoles.
  • Geweldige interface.

Wat we niet leuk vinden

  • Minder GBA-functies.
  • Je moet betalen voor bepaalde functies.

ClassicBoy is een andere unieke optie. Het is een alles-in-één-emulator die acht consoles ondersteunt, waaronder de Game Boy Advance. ClassicBoy is een volwaardige emulator met een behoorlijke hoeveelheid gepolijste en grafische controle, evenals ondersteuning voor zowel virtuele bedieningselementen op het scherm als externe bedieningselementen voor alle systemen.

ClassicBoy biedt niet zoveel opties als sommige van de anderen op deze lijst als het gaat om GBA-ondersteuning, maar toegang tot andere Game Boy-platforms en andere populaire consoles, zoals de PlayStation en N64, is misschien groter verkoopargument voor sommigen.

Aanbevolen: