Seecreen v0.8.2 Review: een gratis hulpmiddel voor externe toegang

Inhoudsopgave:

Seecreen v0.8.2 Review: een gratis hulpmiddel voor externe toegang
Seecreen v0.8.2 Review: een gratis hulpmiddel voor externe toegang
Anonim

Dit programma is extreem verouderd en de officiële downloadpagina is niet langer operationeel. Er zijn tal van Seecreen- alternatieven die we aanbevelen.

Seecreen (wat "Zie scherm" betekent en voorheen Firnass heette) is een klein, draagbaar en gratis programma voor externe toegang dat speciaal is gebouwd voor on-demand externe toegang.

Geavanceerde functies zijn beschikbaar, zoals sessie-opname, voicechat en bestandsoverdracht.

Deze recensie is van Seecreen v0.8.2.

Meer over Seecreen

Image
Image
  • Windows, Mac en Linux zijn allemaal ondersteunde besturingssystemen voor Seecreen
  • U kunt verbinding maken met volledige controle of alleen bekijken modus
  • Seecreen is een JAR-bestand dat niet hoeft te worden geïnstalleerd, dus het kan direct vanaf een draagbaar apparaat worden uitgevoerd, zoals een flashstation
  • Tekst- en voicechat zijn ondersteunde communicatiemiddelen tijdens een sessie op afstand
  • Er kan een account worden aangemaakt zodat u een adresboek met contacten kunt bijhouden om gemakkelijk opnieuw verbinding met hen te maken
  • Er is geen port forwarding via een router nodig om Seecreen te gebruiken

Voors en tegens

Zoals je kunt zien, is er veel leuks aan Seecreen:

Pros

  • Kan een deel van het scherm, een enkel venster of het hele bureaublad delen
  • Volledig draagbaar
  • Bestandsoverdrachtmogelijkheden
  • Op volledig scherm openen
  • Een sessie op afstand opnemen
  • Geweldig voor spontane ondersteuning
  • Spraak- en tekstchat
  • Start (sommige) opdrachten op afstand

Nadelen

  • Ondersteunt geen klembordsynchronisatie
  • Opgenomen sessies kunnen niet worden geconverteerd naar bekende formaten

Hoe Seecreen werkt

Net als bij andere programma's voor extern bureaublad, vereist Seecreen dat twee computers hetzelfde programma hebben geopend: één voor de host-pc en één voor de client. De "host" wordt de computer genoemd die toegankelijk is vanaf een externe machine. De "client" is de computer die de toegang op afstand uitvoert.

Wanneer het voor het eerst wordt geopend, wordt u gevraagd om in te loggen. Kies Maak een nieuw account zodat u kunt bijhouden met welke computers u verbinding wilt maken.

Nadat je bent ingelogd, moet je de andere gebruiker toevoegen via het Contact menu door ofwel hun e-mailadres of gebruikersnaam die ze hebben gekozen toen ze zich aanmeldden. Als alternatief kunt u Seecreen op elke computer openen, inloggen op uw eigen account en die computer aan uw account toevoegen. Dit betekent dat u vanaf een andere computer opnieuw kunt inloggen op uw account en deze kunt zien onder de Computers sectie om er gemakkelijk verbinding mee te maken.

Zodra een andere gebruiker is toegevoegd en zij jou ook toevoegen, kun je zien wanneer ze online zijn en dubbelklikken op hun naam om een P2P-verbinding te openen.

Vanaf het eerste venster is er nog niets echt gebeurd, maar u kunt eenvoudig een externe weergave, tekstchat of spraakoproep starten. Bestandsoverdrachten kunnen alleen plaatsvinden als u het gedeelte voor weergave op afstand van Seecreen hebt geopend.

Gedachten over Seecreen

Seecreen is een van de beste programma's voor on-demand, spontane ondersteuning op afstand die we hebben gebruikt. Het is qua gebruiksgemak vergelijkbaar met AeroAdmin.

We houden ook van hoe licht het is. Het bestand is ongeveer 500 KB, wat betekent dat je nauwelijks schijfruimte gebruikt als je het op een draagbare schijf wilt bewaren. Maar zelfs met zo'n klein formaat, slaagt het erin een aantal geweldige functies in te pakken.

Na de eerste verbinding, die slechts enkele ogenblikken duurt om tot stand te brengen, kun je onmiddellijk beginnen met tekstchatten of een spraakoproep plaatsen zonder het scherm van de andere persoon te zien. Dus in wezen zou je het als een VOIP- of chatprogramma kunnen gebruiken, afgezien van de mogelijkheden voor het delen van schermen.

Een ander pluspunt in ons boek is hoe zowel de host als de klant de sessie kunnen opnemen in een videobestand. Helaas is het formaat een PRS-bestandstype, dat we niet hebben kunnen bekijken in een mediaspeler die we hebben geprobeerd, behalve de ingebouwde Session Player van Seecreen.

Terwijl een client bestanden overdraagt van en naar een host-pc met Seecreen, wordt op beide computers een logboek weergegeven. Dit is een goede beveiligingsmaatregel, zodat de host kan zien welke bestanden de client aan het downloaden en wijzigen is, in tegenstelling tot vergelijkbare externe bureaubladprogramma's zoals Remote Utilities.

Als je het niet kunt downloaden, probeer dan een andere browser, zoals Chrome, Firefox, Safari, Opera of Edge.

Aanbevolen: