UltraVNC 1.3.8.1 Review (een gratis programma voor externe toegang)

Inhoudsopgave:

UltraVNC 1.3.8.1 Review (een gratis programma voor externe toegang)
UltraVNC 1.3.8.1 Review (een gratis programma voor externe toegang)
Anonim

UltraVNC is gratis software voor externe toegang voor Windows. De meeste instellingen kunnen nauwkeurig worden afgesteld, waardoor het perfect is voor geavanceerde gebruikers die een remote desktop-oplossing willen.

Bestanden overzetten en chatgesprekken starten zijn enkele van de basisfuncties.

Blijf lezen om onze recensie van UltraVNC te zien. We hebben ook de voor- en nadelen van het programma opgenomen, evenals een korte blik op hoe het werkt.

Deze recensie is van UltraVNC-versie 1.3.8.1, uitgebracht op 3 maart 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over UltraVNC

Image
Image
  • Windows 7 is het minimale besturingssysteem, dus het werkt ook op Windows 11, Windows 10 en Windows 8
  • Onbeheerde toegang kan worden ingesteld om altijd toegang te hebben tot de UltraVNC-server
  • Routerwijzigingen zijn vereist op het netwerk van de server om inkomende verbindingen van de client mogelijk te maken
  • Er kunnen snelkoppelingsbestanden worden gemaakt voor snelle toegang tot een externe computer
  • Er moet een statisch IP-adres worden geconfigureerd voor onbeheerde toegang
  • Bestandsoverdracht wordt ondersteund in zowel de clientsoftware als via een browser

UltraVNC Voors en tegens

Hoewel het misschien niet ideaal is voor basisgebruikers, betekent dat niet dat het geen hulpmiddel is dat het overwegen waard is:

Pros

  • Sms-chat
  • Bestandsoverdracht
  • Automatische klembordsynchronisatie
  • Kan verbinding maken via een browser
  • Stuur aangepaste toetsenbordcommando's
  • Kan verbinding maken met een externe pc die zich in de veilige modus bevindt

Nadelen

  • Router port forwarding is vereist op de server
  • Niet ontworpen voor spontane ondersteuning
  • Afdrukken op afstand wordt niet ondersteund
  • Geen Wake-on-LAN (WOL) optie

Hoe UltraVNC werkt

Dit programma gebruikt een client/server-verbinding zoals alle andere programma's voor externe toegang die er zijn. UltraVNC Server is geïnstalleerd op de clientcomputer en UltraVNC Viewer is geïnstalleerd op de host.

Een sterk verschil met deze tool is dat om de server in staat te stellen inkomende verbindingen te accepteren, port forwarding moet worden geconfigureerd. Om port forwarding te configureren, moet u ook een statisch IP-adres voor de server instellen.

Zodra aan de juiste vereisten is voldaan, moet de client het IP-adres van de server in het viewerprogramma invoeren, gevolgd door het juiste poortnummer dat door de server is geconfigureerd.

Gedachten over UltraVNC

UltraVNC is een geweldig programma om te gebruiken als je altijd toegang wilt hebben tot je thuiscomputer. Zodra alles is geconfigureerd, kunt u eenvoudig herhaaldelijk verbinding maken met uw pc om programma's te openen of bestanden over te zetten.

We raden aan om het niet te gebruiken voor ondersteuning op afstand, maar alleen voor toegang op afstand. Hoewel ze normaal gesproken hetzelfde betekenen, bedoelen we hier dat als je verbinding moet maken met een externe pc om computerondersteuning te bieden, je uren zult proberen om dit te laten werken, vooral gezien het feit dat ondersteuning op afstand normaal gesproken een host omvat PC die al problemen heeft of moeilijk te bedienen is. Het laatste dat u wilt, is proberen op afstand te werken aan wijzigingen in de poortdoorschakeling!

Maar nogmaals, als je je eigen computer wilt instellen voor toegang op afstand, is UltraVNC een goede keuze. Je hebt geavanceerde instellingen zoals cursortracking, alleen-weergavemodus en aangepaste coderingsopties, evenals een functie voor bestandsoverdracht.

Een verborgen functie die je in eerste instantie misschien niet opmerkt, is dat als je tijdens een sessie op afstand met de rechtermuisknop op het verbindingsvenster klikt, je veel geavanceerde opties kunt vinden. U kunt bijvoorbeeld de informatie van de huidige sessie opslaan in een VNC-bestand voor later gebruik. Als u vervolgens opnieuw verbinding wilt maken met diezelfde computer, start u gewoon dat snelkoppelingsbestand om de sessie snel te starten. Dit is erg handig als u UltraVNC gebruikt om verbinding te maken met meer dan één computer.

We vinden het leuk dat je het programma kunt overslaan en via een browser verbinding kunt maken met de server. Als u op een computer werkt waarop geen software-installaties zijn toegestaan, kan het nuttig zijn om een webbrowser op de client-pc te gebruiken.

Kortom, UltraVNC is niet voor de basisgebruiker. Als je onderweg verbinding wilt maken met je thuiscomputer, gebruik dan een programma zoals Chrome Remote Desktop of Remote Utilities.

De downloadpagina kan een beetje verwarrend zijn. Selecteer de downloadlink hierboven en kies vervolgens de meest recente versie. Blader vervolgens een beetje naar beneden en kies de 32-bits of 64-bits installatieversie (x86 betekent 32-bits) die uw computer nodig heeft (zie Heb ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? als u het niet zeker weet). Accepteer ten slotte de voorwaarden en kies Download

Aanbevolen: