TeamViewer Review (een gratis hulpmiddel voor externe toegang)

Inhoudsopgave:

TeamViewer Review (een gratis hulpmiddel voor externe toegang)
TeamViewer Review (een gratis hulpmiddel voor externe toegang)
Anonim

TeamViewer is een gratis programma voor externe toegang, boordevol functies die u normaal niet in vergelijkbare producten aantreft. Het is gemakkelijk te gebruiken en werkt op vrijwel elk apparaat.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig gratis te gebruiken.
  • Ondersteunt chat (tekst, video en voice over IP).
  • Afdrukken op afstand is toegestaan.
  • Ondersteunt Wake-on-LAN (WOL).
  • Er zijn geen configuraties voor het doorsturen van poorten nodig.
  • Werkt met meerdere monitoren.
  • Veel manieren om de computer te besturen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het "permanente" ID-nummer kan onverwachts veranderen.
  • Misschien stopt het met werken als het denkt dat je het om commerciële redenen gebruikt.

Dit programma stond bovenaan onze lijst met de beste gratis software voor externe toegang. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat de software, hoewel alleen gratis voor persoonlijk gebruik, ten onrechte identificeert dat ze het voor commercieel gebruik gebruiken en betaling eist. Misschien heb je die ervaring niet, maar als je dat wel hebt, overweeg dan om een TeamViewer- alternatief te gebruiken, zoals Remote Utilities of Chrome Remote Desktop.

Meer over TeamViewer

  • De nieuwste versie van het programma werkt op Windows 11, 10, 8 en 7, terwijl een oudere versie kan worden geïnstalleerd op Windows Vista en Windows XP. Het werkt ook op macOS, Linux, Android, iOS en een paar andere besturingssystemen.
  • Als je een iOS-apparaat hebt, kun je je scherm delen met een externe TeamViewer-gebruiker.
  • U kunt een computer op afstand opnieuw opstarten in Veilige modus en vervolgens automatisch opnieuw verbinding maken met TeamViewer.
  • Er zijn geen routerconfiguraties nodig om het in te stellen.
  • Een installatie op afstand van het programma kan gemakkelijk worden bijgewerkt.
  • Sessies op afstand kunnen worden opgenomen in een videobestand, zodat u het later gemakkelijk kunt bekijken.
  • Deel een enkel toepassingsvenster of het hele bureaublad met een andere gebruiker.
  • Bestanden, afbeeldingen, tekst, mappen en schermafbeeldingen kunnen worden overgebracht van en naar twee computers met behulp van de tool voor bestandsoverdracht in TeamViewer of de reguliere klembordfunctie.
  • Bestanden kunnen ook worden overgedragen.
  • Met een whiteboard kun je objecten op een extern scherm tekenen en markeren.
  • Er wordt een hulpmiddel voor systeeminformatie op afstand meegeleverd om eenvoudig de basishardware, het besturingssysteem en de netwerkinformatie te zien van de computer waarmee u bent verbonden.
  • TeamViewer kan worden gebruikt als een draagbaar programma voor snelle toegang, of geïnstalleerd om altijd externe verbindingen te accepteren.

Hoe TeamViewer werkt

TeamViewer heeft een aantal verschillende downloads die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot een externe computer, maar ze werken allebei bijna hetzelfde. Je zou de ene boven de andere kiezen op basis van je behoeften.

Elke installatie geeft een uniek ID-nummer af dat aan die computer is gekoppeld. Het verandert eigenlijk nooit, zelfs niet als u TeamViewer bijwerkt of opnieuw installeert. Het is dit ID-nummer dat u deelt met een andere gebruiker zodat deze toegang heeft tot uw computer.

Hoewel dit ID-nummer verondersteld wordt nooit te veranderen, hebben sommige gebruikers gemeld dat er in feite willekeurig een geheel nieuw nummer is geworden. Als u van plan bent om te vertrouwen op TeamViewer als uw enige programma voor externe toegang, kunt u overwegen een ander hulpmiddel aan de zijkant te installeren, voor het geval u uw ID-nummer moet vinden terwijl u niet achter uw computer zit.

De volledige versie van TeamViewer is helemaal gratis en is het programma dat u moet installeren als u een computer wilt instellen voor constante toegang op afstand, zodat u altijd verbinding kunt maken als u er niet bent, ook wel bekend als onbeheerde toegang.

Je kunt inloggen op je account, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden tot welke externe computers je toegang hebt.

Voor directe, spontane ondersteuning kun je QuickSupport gebruiken. Deze versie van de software is draagbaar, dus u kunt hem snel uitvoeren en onmiddellijk het ID-nummer vastleggen en met iemand delen.

Als je een vriend of familielid helpt, zou de gemakkelijkste oplossing zijn om het QuickSupport-programma te installeren. Wanneer ze het starten, krijgen ze een ID-nummer en wachtwoord te zien die ze met je moeten delen.

U kunt verbinding maken met de QuickSupport-computer met ofwel het volledige programma of de QuickSupport-versie - met beide kunnen externe verbindingen tot stand worden gebracht. U kunt dus zowel de draagbare versie installeren als toch een solide verbinding met elkaar maken, wat zou resulteren in de snelste methode van toegang op afstand voor beide partijen.

Als je onbeheerde toegang wilt instellen om verbinding te maken met je eigen computer wanneer je weg bent, hoef je alleen maar een beheerderswachtwoord in te stellen dat nooit verandert. Zodra dat is voltooid, hoeft u zich alleen maar aan te melden bij uw account vanaf een browser, mobiel apparaat of computer waarop TeamViewer is geïnstalleerd om verbinding te maken.

Gedachten over TeamViewer

TeamViewer is al een tijdje een van onze favoriete programma's voor extern bureaublad. De QuickSupport-versie is zo eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken dat het altijd een topsuggestie voor mij is als ik iemand op afstand ondersteuning wil bieden, en het is een van de weinige programma's voor externe toegang waarmee je op afstand het scherm van een iPhone of iPad kunt bekijken.

Het feit dat je voor TeamViewer geen port forwards hoeft in te stellen, is een solide pluspunt omdat de meeste mensen niet de moeite willen nemen om routerwijzigingen te configureren om externe verbindingen te accepteren. Bovendien hoeven alleen de ID en het wachtwoord te worden gedeeld die duidelijk te zien zijn wanneer u het programma voor het eerst opent, dus het is vrij eenvoudig voor iedereen om te gebruiken.

Als u altijd op afstand toegang wilt hebben tot uw eigen computer, voldoet TeamViewer ook niet aan deze eis. Je kunt TeamViewer zo instellen dat je er altijd verbinding mee kunt maken, wat geweldig is als je bestanden wilt uitwisselen of een programma op je computer wilt bekijken als je er niet bent.

Een ding dat we niet zo leuk vinden, is dat de browserversie moeilijk te gebruiken is. Hoewel het mogelijk is om verbinding te maken met een andere computer via een browser met TeamViewer, is het gewoon niet zo eenvoudig als met de desktopversie. We kunnen echter nauwelijks klagen omdat er een desktopversie beschikbaar is en deze gemakkelijk te gebruiken is.

Iets anders aan TeamViewer dat de meeste mensen ervan weerhoudt het te gebruiken (en waarom we het niet aanbevelen boven andere tools voor externe toegang), is dat het zou kunnen vermoeden dat u het programma om commerciële redenen gebruikt, zelfs wanneer jij bent dat niet en stopt dus met werken totdat je ervoor betaald hebt. De enige andere oplossing die je hebt als dat gebeurt, is om contact op te nemen met hun klantenondersteuning.

Zoals hierboven vermeld, is een andere vreemde storing in dit programma dat het op een dag je ID-nummer kan veranderen, waardoor het onmogelijk wordt om op afstand toegang te krijgen tot je computer, tenzij je het bijgewerkte nummer kent. Dit is waarschijnlijk een zeldzame gebeurtenis, maar u moet er rekening mee houden.

Aanbevolen: