Hoe Zoom Breakout Rooms te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Zoom Breakout Rooms te gebruiken
Hoe Zoom Breakout Rooms te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Schakel brainstormruimten in onder Mijn account > Instellingen > In vergadering (geavanceerd).
  • Je moet de host zijn om er een te maken, en je moet de functie eerst inschakelen.
  • Hernoem, verwijder, wijs mensen toe aan specifieke kamers, voeg meerdere kamers toe of maak zelfs kamers opnieuw als je niet bev alt wat je hebt ingesteld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u brainstormruimten in Zoom kunt inschakelen, instellen en gebruiken.

Breakoutruimtes inschakelen in Zoom

Voordat u uw brainstormruimten kunt gebruiken, moet u de functie inschakelen, die standaard is uitgeschakeld. Het kan alleen worden ingeschakeld via de webversie van Zoom.

  1. Ga naar de Zoom-site in een webbrowser en log in als je nog niet bent ingelogd met je Zoom-account.
  2. Klik op Mijn account in de rechterbovenhoek van de pagina en klik vervolgens op Instellingen in het navigatievenster aan de linkerkant.
  3. Scroll onderaan de instellingen naar het gedeelte In vergadering (geavanceerd) en schakel Breakout Room in door de knop te verschuiven naar rechts. Zorg ervoor dat Host toestaan deelnemers toe te wijzen aan brainstormruimten terwijl je hier bent wanneer planning ook is aangevinkt.

    Image
    Image

Breakoutruimtes maken in Zoom

Alleen de host mag leden maken en toewijzen aan brainstormruimten, en u kunt ruimten maken wanneer u maar wilt, bijvoorbeeld wanneer de vergadering voor het eerst begint of op elk moment tijdens een vergadering.

  1. Maak een nieuwe vergadering aan met behulp van het Zoom-programma op uw computer. Wanneer de vergadering begint, klikt u op Breakout Rooms onderaan het scherm. (Als je het niet ziet, is je venster waarschijnlijk te klein. Maak het venster groter of zoek Breakout Rooms door op de knop More te klikken.)

    Image
    Image
  2. Je kunt kiezen hoeveel brainstormruimten je wilt maken en of de Zoom-app deelnemers automatisch aan ruimten moet toewijzen of dat je handmatig wilt specificeren wie er in elke ruimte mag komen.

    Image
    Image
  3. Klik op Kamers maken.

Hoe u uw breakout-ruimtes instelt in Zoom

Nadat je de kamers hebt gemaakt, zou het dialoogvenster Breakout Rooms moeten verschijnen. Hier heb je veel opties.

  • Je kunt de kamers hernoemen. Als je kamers met verschillende doelen maakt, wil je ze misschien een andere naam geven voor de duidelijkheid. Klik op een kamer en klik vervolgens op Hernoemen.
  • Je kunt kamers verwijderen die je niet nodig hebt. Klik op een kamer en klik vervolgens op Verwijderen.
  • Je kunt mensen handmatig aan een kamer toewijzen. Klik op een kamer en klik vervolgens op Toewijzen. Je ziet een lijst met beschikbare leden en je kunt erop klikken om ze allemaal toe te voegen.
  • Je kunt een lid handmatig van de ene kamer naar de andere verplaatsen. Klik op het lid en kies vervolgens Verplaatsen naar en selecteer de kamer.
  • Je kunt extra kamers toevoegen door te klikken op Een kamer toevoegen onderaan het venster.
  • Wilt u opnieuw beginnen? Als je het niet leuk vindt wat je hebt gedaan en je wilt alle kamers opnieuw instellen, klik dan op Recreate onderaan het venster.
  • Klik op Options om verschillende aspecten van de brainstormruimten te beheren, bijvoorbeeld als je wilt dat leden automatisch in breakoutruimten worden geplaatst of als ze zelf naar binnen moeten, en als u wilt dat brainstormruimten na een bepaalde tijd automatisch worden gesloten. De opties spreken allemaal voor zich.
Image
Image

Als u klaar bent met het instellen van uw brainstormruimten, klikt u op Alle kamers openen.

Breakoutruimtes gebruiken in Zoom

Zodra een vergadering een of meer brainstormruimten heeft, kunnen leden over het algemeen komen en gaan wanneer ze maar willen; leden hebben nieuwe bedieningselementen bovenaan het scherm om ze binnen en buiten te laten.

Als een lid lid wil worden van een andere brainstormruimte dan de ruimte waaraan hij oorspronkelijk was toegewezen, kan hij dat echter niet alleen doen. In plaats daarvan kan het lid Ask for Help kiezen terwijl hij zich in een kamer bevindt die de aandacht van de gastheer trekt. Wanneer de host zich bij die kamer voegt, kan het lid de host vragen om hem naar de gewenste kamer te verplaatsen.

De host heeft de mogelijkheid om naar believen van kamer te wisselen met behulp van het venster Breakout Rooms. Zodra de kamers zijn geconfigureerd, kan de host:

  • Betreed of verlaat een brainstormruimte door te klikken op Deelnemen of Verlaten rechts van de naam van de ruimte.
  • Verplaats een lid naar een andere kamer. Beweeg de muisaanwijzer over de naam van het lid en klik vervolgens op Verplaatsen naar. Je kunt dan kiezen naar welke kamer je ze wilt overschakelen.
  • Stuur een bericht naar iedereen in alle brainstormruimten. Klik op Broadcast a message to all en typ een SMS-bericht dat tegelijkertijd in elke kamer zal verschijnen.
  • Klik op Sluit alle kamers om brainstormruimten te beëindigen en iedereen terug te brengen naar de hoofdvergadering.

Aanbevolen: