Hoe Zoom te gebruiken: de 13 beste tips voor succesvolle videoconferenties

Inhoudsopgave:

Hoe Zoom te gebruiken: de 13 beste tips voor succesvolle videoconferenties
Hoe Zoom te gebruiken: de 13 beste tips voor succesvolle videoconferenties
Anonim

Zoom-videogesprekken zijn een belangrijk onderdeel van de werkgewoonten van veel mensen. De Zoom-videoservice is enorm handig om met externe collega's te praten, vergaderingen te regelen en samen te werken. Het is ook erg populair onder vrienden die elkaar online willen ontmoeten en willen bijpraten over wat er nieuw is.

Het is belangrijk om te weten hoe je kunt zoomen en hoe je Zoom-vergaderruimtes effectief kunt gebruiken. We hebben enkele van de beste tips onderzocht voor het uitvoeren van een succesvolle videoconferentiesessie, of u het nu voor zaken of voor uw plezier doet.

Voeg een virtuele achtergrond toe

Image
Image

Heb je vaak een rommelig thuiskantoor en geen zin om het op te ruimen? De functie Virtual Background kan u de moeite besparen. Als je pc krachtig genoeg is of als je een groen scherm achter je hebt, kan hij alles toevoegen aan de achtergrond van je videogesprek, van een ruimtetijdperklandschap tot een aangename strandlocatie. Het is eenvoudig in te stellen, zodat u weet waar u moet zoeken.

Leer zoomtoetsenbordsneltoetsen

Image
Image

Zoom biedt meerdere verschillende sneltoetsen die u gemakkelijk kunt aanpassen om het u gemakkelijker te maken. Bekijk de opties onder Instellingen > Sneltoetsen op het toetsenbord Het is handig om een toets in te stellen voor het dempen of dempen van je microfoon, en om mee te kunnen doen snel een vergadering met een sneltoets, of zelfs vergaderingen plannen via een sneltoets.

De Zoom-website heeft een volledige lijst met standaard sneltoetsen.

Overschakelen naar een gesprek met alleen audio

Image
Image

Soms is het leven misschien een beetje te gek om video aan te hebben terwijl je werkt, of wil je misschien minder bandbreedte gebruiken en een tijdje alleen een audiogesprek voeren. Als u video altijd als standaard wilt uitschakelen wanneer u voor het eerst deelneemt aan een vergadering, gaat u naar Settings > Video > Schakel video uit wanneer u deelneemt een vergadering U kunt ervoor kiezen om de video weer in te schakelen zodra u in de vergadering bent. Het is perfect voor als je even snel moet bellen.

Oefen goede geluidsetiquette

Image
Image

Een goede vergaderetiquette is belangrijk. Niet iedereen in uw vergadering wil elk klein detail van uw gezinsleven horen. Vooral als uw huisdieren, kinderen of andere dierbaren de neiging hebben om naar binnen te lopen tijdens vergaderingen, dempt u uw microfoon als u niet aan het praten bent. In grote vergaderingen is het een enorme hulp, zodat deelnemers niet worden overspoeld door achtergrondgeluid. Gebruik indien mogelijk een koptelefoon in plaats van de luidsprekers van uw computer. De audiokwaliteit is beter voor zowel u als de andere mensen in de vergadering.

Retoucheer je uiterlijk

Image
Image

Net als andere op camera's gebaseerde apps, kan Zoom je uiterlijk een beetje bijwerken, waardoor je afbeelding er wat zachter en over het algemeen een beetje beter uitziet. Ga naar Settings > Video > Retoucheer mijn uiterlijk voor een snelle boost. Je gezicht zal er zachter uitzien en het maakt een subtiel maar belangrijk verschil. Het is echter geen wonderdoener, dus zorg ervoor dat je er nog steeds redelijk goed uitziet!

Neem uw gesprek op

Image
Image

Als u uw vergadering wilt bekijken of de oproep wilt delen met degenen die deze hebben gemist, kunt u uw Zoom-webconferentiechats heel eenvoudig opnemen. Als je een gratis basisabonnement op Zoom hebt, kun je ervoor kiezen om het videobestand lokaal op te slaan, of als je een betaald lid bent, kun je het opslaan in Zoom-cloudopslag. Alle opties staan in Settings > Recording, en het duurt niet lang om in te stellen.

Maak terugkerende vergaderingen

Image
Image

Hebben regelmatig wekelijkse vergaderingen met werk? Of maandelijks bijpraten met vrienden? U kunt eenvoudig terugkerende vergaderingen instellen door op Plannen te klikken en vervolgens het vakje naast Terugkerende vergadering te selecteren. Het is perfect voor wanneer u regelmatig vergaderingen wilt plannen, maar je wilt niet het gedoe om ze elke keer opnieuw in te stellen.

Herinneringen instellen

Image
Image

Ben je bang dat je je vele vergaderingen zult vergeten? Ga naar Instellingen > Algemeen en je kunt daar op een herinnering klikken, zodat je altijd meldingen ontvangt voordat je vergadering begint. Stel het in op 5-10 minuten, zodat je genoeg tijd hebt om klaar te zijn om te gaan.

Deel je scherm wanneer dat nodig is

Image
Image

Of je nu advies inwint van een collega op het werk of iets leuks wilt delen met een vriend, het is handig om te weten hoe je je scherm kunt delen. Klik op de Share Screen-knop in de Zoom-app. Als u het gedeelde scherm van iemand anders bekijkt, kunt u dit eenvoudig annoteren door te klikken op View Option en Annotate

Gebruik een Pro-account

Image
Image

Een gratis Zoom-account is erg handig, maar een Pro-account betekent dat je dingen kunt doen zoals co-hosten van vergaderingen met anderen, deelnemerslijsten maken na vergaderingen of zelfs formulieren instellen om vooraf meer over de deelnemers te weten te komen. Als je meer functies nodig hebt, is het de moeite waard om een Pro-account aan te schaffen, al is het maar voor even. Om te upgraden klik je op je Profile icoon en selecteer je Upgrade to Pro

Leer om Zoom Meeting-links naar Slack te posten

Image
Image

Een betaalde Zoom-accountbonus is dat je Zoom-vergaderingslinks automatisch op Slack kunt plaatsen. In zakelijke scenario's gebruiken velen van ons zowel Slack als Zoom om te communiceren, dus het is erg handig om deze twee samen te voegen. Als je een Pro-account hebt, heb je toegang tot de Zoom API, zodat je tools zoals Zapier's Zap-automatisering kunt gebruiken om meldingen voor Zoom rechtstreeks naar je Slack-kanaal te krijgen.

Beveilig uw vergadering met een wachtwoord

Image
Image

Het is belangrijk om veilig te zijn bij de meeste vergaderingen. Zorg ervoor dat u wachtwoordbeveiliging inschakelt voor elke vorm van privévergadering. Wanneer u een nieuwe vergadering aan het maken bent, gaat u naar uw Instellingen voor persoonlijke vergadering-ID en klikt u op Vergaderingswachtwoord vereisen om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot uw vergadering tenzij je dat wilt.

Gebruik focusmodus

Image
Image

Focusmodus is een optie voor weinig afleiding voor Zoom die bedoeld is om deelnemers aan een vergadering te helpen bij het werk te blijven. Als het actief is, kunnen hosts en co-hosts nog steeds het scherm van iedereen zien. Deelnemers kunnen echter alleen schermen zien voor zichzelf, hosts, co-hosts en iedereen die de leiders kiezen om 'in de schijnwerpers te zetten'.

Aanbevolen: