De automatische spellingcorrectie van de Mac

Inhoudsopgave:

De automatische spellingcorrectie van de Mac
De automatische spellingcorrectie van de Mac
Anonim

De autocorrectiefunctie op een Mac is agressief in het willen wijzigen van spelling. Het brengt wijzigingen zo snel aan dat u misschien niet merkt dat een woord dat u hebt getypt, is gewijzigd. Het Mac-besturingssysteem biedt een zekere mate van controle over de spellingcontrole. Het geeft je de keuze om de spellingcontrole niet alleen voor het hele systeem in te schakelen, maar ook om deze voor individuele toepassingen in of uit te schakelen.

Afhankelijk van de toepassing, heb je mogelijk meer controleniveaus dan alleen het in- of uitschakelen van de spellingcontrole. Apple Mail kan bijvoorbeeld de spellingcontrole alleen fouten laten markeren terwijl u typt, of u kunt wachten tot u klaar bent met het typen van het bericht om de spellingcontrole uit te voeren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Lion (10.7).

Image
Image

Automatische spellingcorrectie in- of uitschakelen voor het hele systeem

  1. Start Systeemvoorkeuren door te klikken op het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock of door Systeemvoorkeuren te selecteren uit het Apple menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Keyboard als u een van de nieuwere versies van het mac-besturingssysteem macOS Catalina (10.15) via OS X Mavericks (10.9) gebruikt. Klik op Taal en tekst in OS X Mountain Lion (10.8) of OS X Lion (10.7).

    Image
    Image
  3. Selecteer de Text tab in het toetsenbordscherm.

    Image
    Image
  4. Om de automatische spellingcontrole in te schakelen, plaatst u een vinkje naast Spelling automatisch corrigeren.

    U kunt ook het Spelling vervolgkeuzemenu in dit scherm gebruiken om een voorkeurstaal te selecteren of de Automatisch op taal te selecteren, wat de standaard is, om het besturingssysteem te instrueren om de beste spellingovereenkomst te gebruiken voor de taal die wordt gebruikt.

    Image
    Image
  5. Als u de automatische spellingcontrole wilt uitschakelen, verwijdert u het vinkje naast Spelling automatisch corrigeren.

Automatische spellingcorrectie door toepassing in- of uitschakelen

Apple heeft ook de mogelijkheid ingebouwd om spellingcontrolefuncties per applicatie te beheren. Dit systeem per applicatie werkt met software die is bijgewerkt om met Lion of hoger te werken.

Afhankelijk van de toepassing variëren de mogelijkheden en opties die beschikbaar zijn om de spellingcontrole te controleren. In dit voorbeeld toont dit voorbeeld de autocorrectiefunctie in Apple Mail.

  1. Start Apple Mail door op het pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Open een nieuw bericht en klik in de body. Het tekstinvoegpunt moet zich in een bewerkbaar gebied van het bericht bevinden.

    Image
    Image
  3. Klik op het Bewerken-menu van Mail en laat uw cursor over Spelling en Grammatica bewegen om een submenu met verschillende opties weer te geven.

    Image
    Image
  4. Als u autocorrectie wilt uitschakelen, verwijdert u het vinkje naast Spelling automatisch corrigeren.

    Image
    Image
  5. Om de spellingcontrole te instrueren om u te waarschuwen voor fouten, plaatst u een vinkje door te klikken op Controleer spelling > Terwijl u typt.

    Image
    Image

De menu-items in andere applicaties kunnen er enigszins anders uitzien dan die in Mail, maar als de applicatie het systeembrede Spelling- en Grammaticasysteem ondersteunt, kun je meestal opties vinden om de verschillende functies te beheren in het menu Bewerken van de applicatie, onder de Spelling en grammatica item.

Wijzigingen in de spelling- en grammaticavoorkeuren op applicatieniveau worden mogelijk pas van kracht nadat u de applicatie opnieuw hebt opgestart.

Aanbevolen: