Waze manoeuvreert naar contactloze betalingen met ExxonMobil en Shell

Inhoudsopgave:

Waze manoeuvreert naar contactloze betalingen met ExxonMobil en Shell
Waze manoeuvreert naar contactloze betalingen met ExxonMobil en Shell
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Move is geïnspireerd door de bezorgdheid over de veiligheid van COVID-19.
  • 81% van de Amerikanen bezit nu een smartphone.
  • VS loopt achter op andere landen bij het invoeren van contactloze betalingen.
Image
Image

Waze, de navigatie-app van derden van Google, helpt ons de snelwegen en zijwegen van Amerika te manoeuvreren. Nu heeft de app een functie toegevoegd waarmee gebruikers contactloos kunnen betalen voor brandstof bij ExxonMobil- en Shell-tankstations.

De American Automobile Association (AAA) raadt aan contactloze betalingen of handschoenen en een ontsmettingsmiddel bij de pompen te gebruiken.

“Er zijn manieren waarop automobilisten het aanraken van oppervlakken tijdens het tanken kunnen minimaliseren: het gebruik van handschoenen/plastic zakken of contactloos betalen zijn twee opties om te overwegen”, zei AAA-woordvoerder Jeanette Casselano in een e-mail.

Ongeacht, wanneer u de pomp (en het scherm) aanraakt, raden we aan om handschoenen of plastic zakken te gebruiken als een barrière om het oppervlak aan te raken, desinfecterende doekjes/handdesinfecterend middel te gebruiken na het vullen, en de kaart ook af te vegen. het is aan de consument om te beslissen wat de beste optie is bij de pomp.”

Chauffeurs die de Waze-app gebruiken, ontvangen een melding waarin ze worden gevraagd veilig voor hun brandstof te betalen met behulp van de betalingsapps van ExxonMobil of Shell. Als ze die apps niet hebben geïnstalleerd, zal Waze ze opdragen ze te downloaden.

Image
Image

De integratie is volgens Waze ontworpen om tijd en contact met schermen en pinpads bij de pomp te verminderen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie.

"In de huidige omgeving begrijpen we dat onze klanten interacties en contactmomenten tijdens hun tankervaring misschien willen beperken", zegt Iris Hill, de Amerikaanse marketingtechnologiemanager van Shell, in een verklaring. "De integratie met de Shell-app zorgt voor een veilige, contactloze en lonende betalingservaring, zodat de Waze-gemeenschap kan besparen op elke tankbeurt met het Fuel Rewards-programma en snel en veilig weer op weg kan."

Zowel klanten van ExxonMobil als Shell kunnen via deze methode loyaliteitsbeloningen verdienen in hun respectievelijke beloningsprogramma's.

75% van de consumenten geeft de voorkeur aan contactloos betalen

Uit een onderzoek onder 1.000 kaarthouders door kaarttechnologiespecialist Entrust Datacard bleek dat 75 procent van de kaarthouders contactloze betalingen verkiest boven het swipen van een kaart, mobiele betalingen, het plaatsen van een chipkaart of contant betalen.

"Consumenten van tegenwoordig krimpen ineen als je ze vraagt om een toetsenbord te gebruiken om hun telefoonnummer in te voeren voor identificatie van het loyaliteitsprogramma", zegt Jerry Cressman, chief financial officer bij Paytronix in een verklaring."Die fysieke component roept een veiligheidsprobleem op, waardoor consumenten moeten beslissen of de loyaliteitsbeloning het risico waard is."

Ondanks de acceptatie van contactloze betalingen door Amerikaanse consumenten, loopt de VS achter op andere landen bij het invoeren van contactloze betalingen. Volgens betalingsgateway NMI maakt slechts drie procent van de betalingen in de VS gebruik van contactloze technologie. Bijna alle Amerikaanse kaarten gebruiken chip-and-signature en chip-and-PIN-methoden.

De banksector kreeg de opdracht om eind 2016 EMV-compatibele (Europay, MasterCard en Visa) chipkaarten uit te geven, maar de meesten kozen voor chipkaarten met één interface zonder contactloze antenne.

Discrimineren technische toepassingen?

In een tijd van toegenomen bewustzijn over sociale en economische gelijkheid, vragen sommigen zich af of verdere technologische vooruitgang de kloof tussen de haves en have-nots in de Amerikaanse samenleving vergroot.

Het Pew Research Center zegt dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen (96 procent) een mobiele telefoon bezit en 81 procent een smartphone, tegenover 35 procent in 2011, toen Pew zijn eerste onderzoek naar het bezit van smartphones uitvoerde.

Image
Image

De cijfers nemen echter af wanneer het inkomen wordt meegerekend. Pew zegt dat het percentage smartphonebezit da alt tot 71 procent voor degenen die minder dan $ 30.000 per jaar verdienen. Pew zegt dat vooral Amerikanen met lagere inkomens zich zorgen maken over de digitale kloof.

Volgens He althify zijn smartphones een essentieel hulpmiddel geworden om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land te helpen: de lage inkomens en daklozen. Sinds 2005 heeft de Federal Communications Commission (FCC) haar Lifeline-programma verbeterd voor het aanbieden van gratis of goedkope telefoons en mobiele programma's.

“Met een smartphone hebben daklozen niet alleen toegang tot middelen voor huisvesting, ze hebben ook onmiddellijke en toegankelijke middelen om hun gezondheidsschema te beheren en om indien nodig contact op te nemen met de gezondheids- en veiligheidsdiensten voor noodgevallen. De telefoon stelt zorgverleners ook in staat verbinding te maken met dakloze cliënten om afspraken te bevestigen of te verzetten, en voor wellness-check-ins buiten de planning die niet altijd persoonlijk kunnen of hoeven te worden gedaan,”zei Julia Burkhead, met San Jose's Community Technology Alliance (CTA) in een verklaring.

CTA verdeelt ook gratis smartphones aan mensen in nood via een programma genaamd Mobile 4 All.

Helaas, ongeacht hoe contactloze betalingen en andere technologische ontwikkelingen ons leven gemakkelijker zullen maken, zijn er nog steeds miljoenen Amerikanen die niet kunnen deelnemen aan de vooruitgang naar de toekomst. Ze blijven een bezettoon krijgen.

Aanbevolen: